Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση κτίσματος προ 1955


jimis9497

Recommended Posts

Αστειευόμενος, θέλω να πω ότι δεν πιστεύω να εννοείς ότι ...η μεταφορά της υπηρεσίας στη Συγγρού, τούς έκανε να αλλάξουν και την τακτική στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πράγματι, δεν εκδίδουν τη βεβαίωση και ζητούν έκθεση φωτοερμηνείας (!!!).

 

Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα επιχειρήσω να επικοινωνήσω με τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Ακόμη, σκέπτομαι να αναζητήσω την πινακίδα 1:500 του σχεδίου της αναθεώρησης του 1955 (νομίζω) με την ελπίδα ότι θα είναι αποτυπωμένο το κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 227
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εχω ενα κτισμα προ του 55 αποδεδειγμενα χωρις ομως αδεια στο οποιο ομως εχω και μια καταγγελια εχω δυνατοτητα να αποφυγω το προστιμο ανεγερσης αν δειξω πως ειναι νομιμως υφθσταμενο?

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι αυθαίρετο αδελφέ.

 

Αν είναι προ 55 μια αναζήτηση στα υπάρχοντα θέματα θα σου λύσει απορίες, ειδάλλως επισκέψου πολεοδομία και ζήτα να κάνεις νομιμοποίηση προ 55.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα κτίριο ισόγειο πετρόχτιστο με στέγη προ του 55 και προ του εγκεκριμένου σχέδιου πόλεως. Αυτά αποδεικνύονται από το συμβόλαιο και από το σχεδιάγραμμα του εγκεκριμένου σχέδιου πόλεως όπου εκεί φαίνεται ολόκληρο το κτίριο (σήμερα το μισό έχει καταδεφιστεί). Το κτίριο σήμερα χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία από τη γιαγιά κανονικά με φως - νερό - τηλέφωνο κ.λ.π. Ρώτησα στην πολεοδομία αν έχει νομιμοποιηθεί και δεν βρήκαν κανένα έγγραφο νομιμοποίησης ή εξαίρεσης κατεδάφισης. Επειδή το κτίριο είναι πολύ παλιό και σε ορισμένα σημεία ετοιμόροπο, θέλω να προχωρήσω σε άδεια (αν δίνεται) αναπαλαίωσης ίσως ή δεν ξέρω τι. Μάλλον θα χρειαστεί νομιμοποίηση πρώτα, τι γίνεται όμως με τη στατική επάρκεια όπου φαίνονται τα χάλια του;

Link to comment
Share on other sites

μα να το φτιάξεις δε θες ?

 

τι επάρκειες λες τότε ? Δεν είναι επαρκές και θα αντιμετωπιστεί.

 

προ55 είναι. Κακώς έψαχνες νομιμοποιήσεις και τα συναφή.

 

Το επάγγελμά σου ποιό είναι γιατί δεν το βλέπω ?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ TheoTDM900, απλώς προέκυψε κάποιο προβληματάκι επειδή φαινόταν όλο στο χάρτη προ του 55 και σήμερα υπάρχει το μισό. Κάποιος είπε ότι πρόκειται για άλλο μεταγενέστερο κτίριο, βρίσκεται όμως σιγά-σιγά μια άκρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα και Χρόνια πολλα!

Για την έκδοση Ο.Α. κτήριου προ '55 με ισόγειο, πατάρι και όροφο συνολικά 130 τ.μ.

(το οποίο έχει κτισθεί χωρίς άδεια) που αφορά διαρρυθμίσεις (προσθήκη χωρισμάτων για διαμόρφωση αποθήκης στο ισόγειο), αλλαγής χρώματος όψης και αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, μου ζητήθηκε από την πολεοδομία πλήρης στατική επίλυση του φέροντος οργανισμού ο οποίος αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Αναφέρεται σε κάποιο ΦΕΚ ότι για αυτήν την άδεια χρειάζομαι πλήρη στατική επίλυση για κτήριο προ '55 και όχι μια βεβαίωση στατικής επάρκειας?

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Για τις εργασίες που περιγράφεις αρκεί η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Απαιτείται μόνο βεβαίωση στατικής επάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία καθώς οι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν τις εργασίες χωρίς άδεια και ζητήθηκε από την πολεοδομία ρητά η έκδοση οικοδομικής άδειας λόγω του ότι το κτήριο είναι προ 55 και έχει κτισθεί χωρίς ο.α. Εκτός αυτού ο χρωματισμός όψης απαιτεί έκδοση οικοδομικής αδείας ούτως η άλλως.

Έχω ήδη καταθέσει και έχω κολλήσει στο παραπάνω ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.