Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση κτίσματος προ 1955


jimis9497

Recommended Posts

μια χαρά αποδεικτικό ειναι!

 

ψάξε και την ηλεκτροδότηση από το λογαριασμο της ΔΕΗ

 

το συμβολαιο δεν ειναι γιατι γινεται κατα δηλωση του ιδιοκτητη εκτος και αν αποδεικνυεται διαφορετικα.

 

η αποδειξη προ 55 θελει ψαξιμο.το ισχυροτερο χαρτι ειναι αυτοψια πολεοδομιας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 227
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι κατά τη γνώμη σας ένα διώροφο (ανώγειος οικία με κατώι-έτσι περιγράφεται σε συμβόλαιο) και υπάρχει συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 1942, απότελεί τεκμήριο παλαιότητας για προ 55 κτίσμα δεδομένου ότι δεν αναγράφονται (όπως αναμενόταν) διαστάσεις ή επιφάνειες?

Link to comment
Share on other sites

Παύλο , μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί σχεδόν όλα τα συμβόλαια εκείνης της εποχής δεν αναφέρανε διαστάσεις απλώς ίσως περιγραφή των δωματίων που αποτελούσαν το κτίσμα.Ηταν πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι σαν τοπογραφικό εκείνες τις εποχές.Αν από την όψη και την ¨κόψη" του κτίσματος φαίνεται ότι είναι αυτό που περιγράφεται στο συμβόλαιο τότε μάλλον θα είναι και έτσι.Μακάρι πάντως νάχαμε όλοι συμβόλαια πριν του 55 και ας είχαν τέτοιου είδους περιγραφή για το κτίσμα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά Μανώλη και δίκιο έχεις. Σπάνια περίπτωση η δική μου θα συμφωνήσω.

Επεκτείνω τη σκέψη μου και πιστεύω ότι είναι στη δική μας κρίση, συνυπολογίζοντας και στοιχεία παλαιότητας συμβολαίου ή οτιδήποτε άλλο, να αποφανθούμε για το σύνολο ενός κτίσματος κτιριολογικά-μορφολογικά αν υφίσταται πριν το 55.

Συνήθως σε αυτοψίες της πολεοδομίας (πχ για βεβαίωση ρευματοδότησης) κρίνονται στοιχεία κτισμάτων προ 55 με γνώμονα υλικά όπως πέτρα, πλινθους, πεπαλαιωμένες κεραμοσκεπές καθώς και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Το ρώτησα και σε άλλο τοπικ αλλά μιας και αναφέρθηκαν τα υλικά, το ρωτώ και εδώ.

Οι τσιμεντόλιθοι ως δομικό υλικό υπήρχαν προ του 1955;

Link to comment
Share on other sites

Στα μέσα δεκαετίας του 50 αν δεν κάνω λάθος έγινε διαδεδομένη η χρήση σκυροδέματος στις κτιριακές και λοιπές κατασκευές και η χρήση τσιμεντόλιθων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οπότε κρίνεται "οπτικά" η παλαιότητα. Δλδ στην περίπτωση λιθόκτιστου με προσθήκη δωματίου με τσιμεντόλιθους (των οποίων φαίνεται το περίγραμμα αλλά είναι σοβατισμένοι) και πλάκα σκυροδέματος, θα το κρίνει η αυτοψία ή να αρχίσω να ψάχνω Α/Φ για σιγουριά;.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εχω συμβόλαιο του 1954 που αναφερει δωρεα ισογειας κατοικιας με τα παραλειπομενα της χωρίσ όμωσ τετραγωνικα.Υπάρχει και άδεια προσθήκης του 1968 που φενεται η ισόγεια κατοικία του 55 χωρίς λεπτομέρειες.

Εμένα με απασχολεί αυτη τη στιγμή να αποδείξω οτι το υπόγειο κάτω απο την ισόγεια κατοικία το οποίο ανήκει στα ΅παραλειπόμενα΅ τησ ισογείου κατοικιας είναι προ του 55...το οποίο σαφώς και ειναι.Ειμα καλυμμένη για να δωσω τη βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιών?Aυτό που με προβληματίζει εάινι οτι ουτε στο συμβόλαιο ,ούτε στην αδεια προσθήκης αναφέρονται τετραγωνικα, αλλα με οπτικό έλεγχο φαιναιται οτι το κτίσμα προ του 55 , οπως και το υπογειό του.Τι άλλο χρειαζόμαι για να μπορέσω να δωσω τη βεβαίωση περι μη αυθαιρεσιων για να ειμαι καλυμένη???

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι υπόγειο, προφανώς προϋπήρχε του κτίσματος που αποδεδειγμένα προϋπάρχει (όπως λες) του 1955.Στην άδεια του 1968 δεν υπάρχει κλίμακα πάνω στο τοπογραφικό ώστε να μετρήσεις έστω και έτσι τις εξωτερικές διαστάσεις του παλιού κτίσματος που ενδιαφέρουν?Σκαρίφημα είναι?

Link to comment
Share on other sites

βρηκα τα σχεδια της άδειας τησ προσθήκης του 68, δε φαινεται στη τομή το υπόγειο, αλλά τα τετραγωνικά του ισογείου είναι ξεκάθαρα κ πεισσοτερα απο το υπόγειο.Για το ισόγειο όπως είπα έχω συμβόλαιο του 54.Νομίζω είμαι καλυμένη για τη βεβαίωση και ο τρόποσ κατασκευησ του υπογείου αποδεικνύει επίσης οτι είναι φέροντας οργανισμόσ όλου του κτιρίου.

Για να βγάλω άδεια μικρήσ κλίμακας τώρα , στη πολεδομία δεν αρκούν όλα αυτα?Τουσ ρώτησα και μου είπαν ίσωσ χρειαστεί να δώσουν τη βεβάιση περιγράμματοσ προ του 55 που θέλει ελαχιστη αμοιβη τοπογραφικού, αν τα στοιχεία νομιμότητασ δεν επαρκουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.