Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

Παιδιά απ'οτι καταλαβαίνω υπάρχουν πολλά ζητηματάκια σχετικά με την υποβολή του αιτήματος ελέγχου. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να το κάνω...αλλά απ' οτι βλέπω δεν θα μπορέσω αφού κάποια προιόντα τα αγόρασα οικονομικότερα αφού έπεσε η τιμή τους και στο βήμα 5 δεν θα το δεχθεί όπως λέτε.

Εχει κανείς από εσάς που το προσπαθήσατε επικοινωνήσει με το εσπα? μήπως υπάρξει κάποια ενημέρωση σχετικά κτλ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάποιο άλλο θέμα που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως θα εισάγουμε δυο αποδεικτικά κατάθεσης απο τράπεζα (αναφέρομαι στην αγορά ενος και μόνο αντικειμένου) σε περίπτωση που δόθηκε αρχικά κάποια προκαταβολή μέσω τραπεζικής κατάθεσης και έπειτα εξοφλήθηκε το αντικείμενο με μια δεύτερη κατάθεση...Το σύστημα μας επιτρέπει να εισάγουμε μια μόνο κατάθεση όπως θα δείτε...ας το δούνε και αυτό παρακαλώ οι διαχειριστές του συστήματος εισαγωγής των στοιχείων...

 

Επίσης όποιος συνάδελφος έχει καταλάβει το νόημα και την διαφορά των βημάτων 5,6, 7 και 8 παρακαλώ να μας εξηγήσει...ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι ζητάνε "Αντίγραφο της Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος σε ισχύ" και "Αποδεικτικό Εγγραφής (σε ισχύ) στο οικείο επιμελητήριο ή επαγγελματικό σύλλογο".

Τι πρέπει να δώσει ένας μηχανικός;

 

Επίσης βλέπω(σε ένα οδηγό της Millenium) ότι ζητάνε και τις νέες προσφορές. Από ότι ξέρω αυτές τις έχουν ελάχιστοι. Τι θα κάνουμε;

 

Το κορυφαίο είναι ότι ζητάνε αντίγραφα των λογιστικών βιβλίων!!!

Θα γίνει χαμός με αυτά. Εγώ τώρα θα πρέπει να πάω όλα τα χαρτιά μου στο λογιστή για να περάσει Ιούλιο και μισό Αύγουστο για να είμαι ΟΚ. Και μετά να τα ξαναπάω όταν κλείσει το τρίμηνο. Τι νομίζουν, ότι κάθε μέρα καθόμαστε και γράφουμε στα βιβλία;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά όντως με τις νέες προσφορές τι κάνουμε?

Στην ανακοίνωση για το αίτημα ελέγχου λέει οι νέες προσφορές που τυχόν υπάρχουν...αλλα στο 99% από εμάς δεν υπάρχουν αφου αγοράσαμε απευθείας.

Link to comment
Share on other sites

Σε ερώτηση που έκανα στο ΕΣΠΑ σχετικά με την απαίτηση των αποδεικτικών κατάθεσης, συγκεκριμένα γιατί το ζητάνε αφού προστατεύεται από τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων, μου στείλανε ένα τυποποιημένο mail που με παρέπεμψε στην σελίδα του ΕΣΠΑ για διευκρινήσεις και δεν μου απαντήσανε στην ερώτησή μου.

 

Αν μες στην επόμενη εβδομάδα δεν έχω βρει άκρη θα προβώ σε καταγγελία στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς στα καταθετήρια φαίνεται ο αριθμός τραπεζικού μου λογαριασμού ο οποίος είναι προσωπικό δεδομένο. Η ΚΥΑ για το ΕΣΠΑ δεν αναφέρει πουθενά ότι χρειάζονται τα καταθετήρια, ούτε στο κυρίως κείμενο ούτε στα παραρτήματα. Η απαίτηση αυτή είναι αυθαίρετη από την πλευρά του ΕΣΠΑ.

 

@dvdrip

 

Ποιος ζήτησε αντίγραφα των λογιστικών βιβλίων; Μόνο η εφορία έχει δικαίωμα να ζητήσει τα λογιστικά σου βιβλία, κανένας άλλος. Δεν μπορεί να σου τα ζητήσει η τράπεζα καθώς είναι παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, περιέχουν το ΑΦΜ σου, τα οικονομικά σου κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Η Millenium τα ζητάει. Έστειλε ένα email που περιγράφει όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για τον φάκελλο. Δεν το αναφέρει πουθενά το ΕΣΠΑ αυτό;

 

@dvdrip

 

Ποιος ζήτησε αντίγραφα των λογιστικών βιβλίων; Μόνο η εφορία έχει δικαίωμα να ζητήσει τα λογιστικά σου βιβλία, κανένας άλλος. Δεν μπορεί να σου τα ζητήσει η τράπεζα καθώς είναι παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, περιέχουν το ΑΦΜ σου, τα οικονομικά σου κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω, πρέπει να μας ενημερώσουν διότι σαφώς αποτελέι λάθος του συστήματος αυτό το μήνυμα, οι τιμές πολλές φορές έπεσαν σε σχέση με την αρχική προσφορά που είχαμε λάβει.

 

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα.

Αλλά μίλησα με το support και μου είπαν ότι δεν πειράζει που το λέει αυτό.

Αρκεί όταν βάζεις την τιμή, εκεί που σε ρωτάει αν αφορά το σύνολο, πατάς cancel, και βάζεις ποσότητα 1, και την τιμή που αγόρασες τελικά το προϊόν.

 

Π.χ. αν είχες έγκριση για laptop 1000 EUR, και τελικά πήρες Laptop 900 EUR, λες οτι δεν αφορά το σύνολο, πατάς cancel και συμπληρώνεις στην ποσότητα κάτω τον αριθμό 1, και δίπλα γράφεις την τιμή 900.

 

Στις ερωτήσεις τελικά τι απαντάμε;

Έχει κάποιος έναν μπούσουλα; Μερικές είναι πολύ μπερδεμένες και δεν καταλαβαίνω αν πρέπει να βάλω ναι ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Η Millenium τα ζητάει.

 

dvdrip: Απίστευτοι...σε λίγο θα ζητήσουν τα βιβλία για να τα κρατήσουν κανά δυο βδομάδες να τα διαβάσουν...

 

Για ρίξτους ένα τηλ. γιατί είναι λίγο υπερβολικοί...

 

theoxarhs: thanks για την πληροφορία...στο δικό σου ερώτημα δεν μπορώ να σε βοηθήσω...δεν το έχω κάνει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ ότι πολλοί δεν έχουν διαβάσει το κείμενο της ΚΥΑ και των παραρτημάτων.

Για άλλη μια φορά το παραθέτω εδώ

http://www.ependyseis.gr/sub/epag/files/ya.zip

ΔΕΝ αναφέρεται ΚΑΜΙΑ απαίτηση για βιβλία εσόδων-εξόδων, λογιστικές εγγραφές, καταθετήρια, κτλ. συνεπώς όποιος δεν θέλει να προσκομίσει τα αντίστοιχα στοιχεία μπορεί να το αρνηθεί. Αν επιμένει ο ΕΦΔ τότε ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επικοινωνήσει με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αν θυμάστε στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων έγινε αντίστοιχη κίνηση και τελικά αλλάξαν τις φόρμες υποβολής ώστε να μην απαιτούνται προσωπικά δεδομένα.

 

Παράρτημα Ζ - Τυπικά Δικαιολογητικά Ελέγχου και Εκταμίευσης

 

ΤΥΠΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

 

1.Στοιχεία πιστοποίησης της νόμιμης υπόστασης του φορέα επένδυσης

Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος του επιχειρηματία και όλες τις τροποποιήσεις μέχρι την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης.

 

2.Στοιχεία απασχολούμενου προσωπικού

Αντίγραφο του εντύπου Ε7 «Οριστική Δήλωση Εκκαθάρισης των ποσών φόρου, τελών χαρτοσήμου και εισφοράς ΟΓΑ που οφείλονται σε εισοδήματα από Μισθωτές Υπηρεσίες» για την διαχειριστική χρήση 2008

 

3.Στοιχεία που αποδεικνύουν τη νόμιμη άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ ή/και εγγραφή στο οικείο επιμελητήριο ή σύλλογο σε ισχύ κατά περίπτωση ανά κατηγορία επαγγέλματος ή άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη νόμιμη άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος ή απαλλακτικό εκδοθέν από την οικεία αρμόδια αρχή, όπως αυτά νόμιμα απαιτούνται από τους οικείους συλλογικούς/επαγγελματικούς φορείς, και θα εξειδικευτούν στον σχετικό οδηγό ελέγχου.

 

4.Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 υπογεγραμμένη από τον επιτηδευματία, με τις ακόλουθες σχετικές διατυπώσεις:

Δήλωση ότι τα στοιχεία και δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν στο συμπληρώθηκαν στο Έντυπο Υποβολής Πρότασης είναι αληθή.

Δήλωση ότι σύμφωνα με τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά και με τα οριζόμενα στο σημείο 3 του παρόντος Παραρτήματος, η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα και ο ελεύθερος επαγγελματίας νόμιμα ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Δήλωση ότι η πρόταση δεν έχει ενισχυθεί και σε περίπτωση υπαγωγής της δεν θα ενισχυθεί από άλλο Εθνικό ή Κοινοτικό Πρόγραμμα για την υλοποίηση της ίδιας πρότασης ή τμήματος αυτής.

Δήλωση ότι η ενίσχυση που θα λάβει η επιχείρηση βάσει της παρούσας προκήρυξης, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση (καθώς και οι τυχόν συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις) δεν θα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 200.000 ευρώ για οποιαδήποτε περίοδο 3 οικονομικών ετών.

Δήλωση ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος της επιχείρησης διαδικασία ανάκτησης παλαιάς κρατικής ενίσχυσης.

Δήλωση ότι η επιχείρηση δεν είναι «προβληματική» κατά την έννοια του κανονισμού ήσσονος σημασίας 1998/2006

Δήλωση αποδοχής ελέγχου της πρότασής του από τον

Παράρτημα Ζ

συγκεκριμένο Ε.Φ.Δ. σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης και τις οδηγίες ελέγχου για την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και το εύλογο του κόστους των προς ενίσχυση παγίων.

Δήλωση αποδοχής της επεξεργασίας των στοιχείων της Αίτησης και του Εντύπου υποβολής πρότασης και των φορολογικών εντύπων και λοιπών στοιχείων του φορολογούμενου επαγγελματία που απαιτήθηκαν για την αξιολόγηση της πρότασης από την Γ.Γ.Π.Σ. και το ΥΠΟΙΟ.

Δήλωση περί μη εκχώρησης της επιχορήγησης.

 

5.Ενημερότητα

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

 

6.Τόπος εγκατάστασης της επένδυσης

(Για τις προτάσεις που θα υλοποιηθούν σε περιοχή του Παραρτήματος Γ ή σε νησί κάτω των 3100 κατοίκων)

Βεβαίωση της οικείας Δημοτικής Αρχής όπου θα προκύπτει ότι ο τόπος υλοποίησης της πρότασης βρίσκεται εντός των ορίων περιοχής που ανήκει στο Παράρτημα Γ (μικρός ορεινός ΟΤΑ) ή νησί με πληθυσμό μικρότερο των 3100 κατοίκων (απογράφη 2001

 

ΥΓ.

Ξέρετε κάποιο forum για δικηγόρους αντίστοιχο του michanikos.gr; Θέλω να τους πω δυο κουβέντες. Πιστεύω ότι θα χαρούν να βοηθήσουν, έχουν κάνει και αυτοί αίτηση για το ΕΣΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να κάνω αλλαγή έδρας πριν τον έλεγχο. Το πρόγραμμα μου επιτρέπει να αλλάξω διεύθυνση έδρας στο (1) αλλά... όχι και Δ.Ο.Υ.!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.