Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο κυνήγι των δικαιολογητικών απλά έχετε κατά νου ότι το αντίγραφο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ (σε ισχύ) θέλει μια βδομάδα!

 

Από και ως που ζητάνε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εξαντολούν την αυστηρότητά τους μάλιστα και σε τυπικότητες; Οι πτυχιούχοι ΤΕΙ που δεν διαθέτουν άδεια (γιατί το χαρτί της ΕΕΤΕΜ τυπκά δεν είναι τίποτα), πως συμμετέχουν στο πρόγραμμα κανονικά;

Link to comment
Share on other sites

οσο αναφορά το αντίγραφο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ όσοι το πήρατε πρόσφατα από το ΤΕΕ γράφει κάτι παραπάνω από αυτό που έιχαμε πάρει αρχικά? πχ οτι ισχύει ακόμα? Γιατί και το αρχικό δεν λέει κάπου οτι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ισχυέι από τότε μέχρι τότε...

Για μένα ένα ακριβές αντίγραφο της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (αυτό το μπεζ εγγραφο που είχαμε πάρει όλοι μας αρχικά) κ μια βεβαίωση απο το ΤΕΕ (η κλασική που ξέρουμε όλοι ... μελος ΤΕΕ από τότε.... εχει εξοφλήσει τη συνδρομή του στο ΤΕΕ μεχρι τότε) μας καλύπτει.

Link to comment
Share on other sites

jim κι εγώ το ίδιο πίστευα μέχρι που έμαθα ότι στο ΤΕΕ δινουν συγκεκριμένα βεβαίωση "άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σε ισχύ"...

 

Υποθέτω ότι το παραπάνω που θα λέει είναι ότι είναι σε ισχύ...δεν στην έχουν αφαιρέσει δηλαδή για πειθαρχικό παράπτωμα ή κάτι άλλο...

 

Ταλαιπωρείες και πάλι ταλαιπωρείες...

Link to comment
Share on other sites

Την βεβαίωση του ΤΕΕ μπορείτε να την έχετε σε 2 λεπτά αν έχετε λογαριασμό για τις υπηρεσίες του ΤΕΕ (είναι δωρεάν).

 

1. Πηγαίνετε στην σελίδα http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE -> "Είσοδος MyTEE" -> "Είσοδος" -> Δώστε τα στοιχεία σας και συνδεθείτε

 

2. "Οικονομικά στοιχεία" (πάνω δεξιά) -> "Βεβαιώσεις" (πάνω αριστερά) -> Δημιουργία βεβαίωσης.

 

3. Πατήστε στο link με τον κωδικό βεβαίωσης. Αν έχετε πολλές βεβαιώσεις στην λίστα επιλέξτε την πιο πρόσφατη. Θα σας ανοίξει η βεβαίωση ως αρχέιο PDF που μπορείτε να το εκτυπώσετε.

 

Στο κάτω μέρος της βεβαίωσης έχει την διεύθυνση ελέγχου εγκυρότητας ( https://portal.tee.gr/tptee/my/pages/public/beb.jspx ) καθώς και τον κωδικό ελέγχου εγκυρότητας ώστε ο καθένας να μπορεί να ελέγξει την γνησιότητά της.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έριξα μια ματια στη βεβαίωση που πήρα από το ΤΕΕ μετά από αίτηση που έκανα. Δεν λέει απολύτως τίποτα παραπάνω από την απλή βεβαίωση, δηλαδή ότι είμαι μέλος του ΤΕΕ από τάδε ημερομηνία και η άδεια ασκήσεως επαγγ. είναι σε ισχύ.

απλά από κάτω λέει για κάθε νόμιμη χρήση. Αν ήξερα ότι είναι έτσι δεν θα έμπαινα στον κοπο να την πάρω και θα έδινα αυτή που μας στέλνεται ταχυδρομικά μαζί με την αδεια ασκ. επαγγ. επικυρωμένη απο ΚΕΠ. Το θέμα είναι...το ρισκάρεις ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Έγινε προμήθεια τριών προϊόντων. Πήρα τρία τιμολόγια. Έγινε πληρωμή/εξόφληση μέσω εμβασμάτων για τα δύο από αυτά. Για το τρίτο κατεβλήθει ποσό 2500€ με μετρητά με ημερομηνία 14/05 (ήτοι προ τις 01/06 όποτε και ισχύει η νέα φορολογική διάταξη των 1500€ με δίγραμμη ή έμβασμα), ενώ έγινε εξόφληση του εν λόγω τιμολογίου στις 09/08 με έμβασμα. Γνωρίζει κανείς αν για το εν λόγω πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η πληρωμή για ποσά >1500€ απαιτούνταν να γίνει με δίγραμμη ή έμβασμα εξαρχής, δηλ. και πριν την 01/06/2010? Θα βοηθούσε αν γνωρίζαμε τους όρους των πληρωμών πριν την 01/06

 

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ

Καλώς όρισες (ως προς τις αναρτήσεις),

πριν τις 01.06.2010 η υποχρέωση για "συναλλαγή με ίχνος" αφορούσε ποσά άνω των 15000€ (δεκαπέντε), άσχετα που ήταν σε σχετική αχρηστία.

Άμα κατάλαβα καλά, εσύ πήρες κάτι το οποίο στοίχισε (υποθετικά) 5000€ και έδωσες 2500€ αρχικά σε μετρητά και προ 01.06.2010 και τα υπόλοιπα 2500€ με έμβασμα.

[ακολουθεί προσωπική άποψη]

Θα κάνεις 2 εγγραφές για πληρωμή για το εν λόγω αντικείμενο, μία ως μετρητά και μία με κατάθεση σε λογαριασμό.

Θα πάρεις και μία ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, που έτσι και αλλιώς χρειάζεται, στην οποία θα πεις στον προμηθευτή να είναι λίγο περιγραφικός, δηλαδή να λέει:

μετρητά: 2500€ στις 14.05.2010

έμβασμα: 2500€ στις 09.08.2010

 

 

Αν ήξερα ότι είναι έτσι δεν θα έμπαινα στον κοπο να την πάρω και θα έδινα αυτή που μας στέλνεται ταχυδρομικά μαζί με την αδεια ασκ. επαγγ. επικυρωμένη απο ΚΕΠ. Το θέμα είναι...το ρισκάρεις ή όχι?

Εγώ αυτό έχω κάνει. Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα ρίσκου. Άμα κάτι δε τους κάνει, θα σου ζητήσουν και κάτι άλλο. Δε θα σε απορρίψουν κατευθείαν. Για το συγκεκριμένο, νομίζω ότι είμαστε υπέρ καλυμμένοι. Κανονικά, πληρωμή ετήσιας συνδρομής στο ΤΕΕ, σημαίνει ότι κάποτε πήρες την άδεια η οποία είναι και σε ισχύ.

 

 

Στο κάτω μέρος της βεβαίωσης έχει την διεύθυνση ελέγχου εγκυρότητας ( https://portal.tee.gr/tptee/my/pages/public/beb.jspx ) καθώς και τον κωδικό ελέγχου εγκυρότητας ώστε ο καθένας να μπορεί να ελέγξει την γνησιότητά της.

Να βάλεις τώρα αυτούς τους ταραμάδες (των τραπεζών εννοώ) να χρησιμοποιήσουν αυτό το πολύπλοκο εργαλείο...

Εδώ οι μισοί δε γνωρίζουν ότι υπάρχει αντίστοιχο εργαλείο για την φορολογική ενημερότητα.

Link to comment
Share on other sites

@ssouanis

 

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Φίλτατε, όντως ισχύει αυτό που ανέφερες. Υπάρχει αντίστοιχη απάντηση στο ependyseis.gr και συγκεκριμένα η ερώτηση 28.

http://www.ependyseis.gr/sub/epag/faqs.htm

 

Για εξόφληση παραστατικού >1500€ με επιταγή ή έμβασμα ισχύει από 01/06 και ύστερα. Πριν της 01/06 ισχύει συνεπώς και τοις μετρητοίς.

Link to comment
Share on other sites

Ε7 δεν έχεις.

Βεβαίωση μη οφειλής από το ΙΚΑ που ανήκεις.

 

Ναι το έμαθα και εγώ εχθές από το λογιστή μου ότι Ε7 δεν έχω, άρα προσκομίζω τη βεβαίωση από το ΙΚΑ μόνο. Ευχαριστώ πάντως.

 

Όσο αφορά τη βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος θα ήθελα μια διεκρίνηση. Ζητάει την αρχική και οποιεσδήποτε μεταβολλές έγιναν. Απλά η μόνη μεταβολή που έκανα σε σχέση με την αρχική είναι η αλλαγή του δελτίου ταυτότητας. Επίσης η έναρξη έχει τον ΚΑΔ πριν γίνει η υποχρεωτική αντιστοίχηση με τους νέους ΚΑΔ 2008. Χρειάζονται όλα αυτά, αφού το κύριο αντικείμενο της εργασίας δεν έχει αλλάξει. Στην αίτηση που έκανα δήλωσα ένα γενικό ΚΑΔ που έχω τώρα (Υπηρεσίες Μηχανικών). Ο λογιστής μου, μου είπε ότι δε χρειάζεται να δώσω τις μεταβολές αφού αφενός η αλλαγή του αριθμού ταυτότητας δεν επηρεάζει σε τίποτα και αφετέρου με την αντιστοίχηση των νέων ΚΑΔ 2008 δεν επήλθε μεταβολή της απασχόλησής μου, απλά αντιστοίχηση και επέκτασή της αφού μου δήλωσε πολλούς ΚΑΔ (και ανάμεσά τους και τον γενικο 'Υπηρεσίες Μηχανικών'). Το θέμα είναι όμως αν στην Τράπεζα τα γνωρίζουν όλα αυτά γιατί είναι θέματα εφορίας και προκύψει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.