Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

jim.

ναι αυτήν την χρονοσφραγιδα που εκτυπώνεται στο κάτω αριστερά μέρος της σελίδας της απόδειξης. έστειλα και εγώ ερώτημα στο helpdesk του προγράμματος υποβολής και με παρέπεμψαν στην εθνική τράπεζα για απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Eχοντας ολοκληρώσει την διαδικασία του αιτήματος ελέγχου στο site αλλά μη έχοντας υποβάλει ακόμα το αίτημα, εχω τις εξης απορίες ακι παρακαλώ όποιος γνωρίζει να απαντήσει, θα βοηθούσε πολύ. Εχω στείλει και μήνυμα στο infoespa από τη Δευτέρα αλλά ακόμα απάντηση δεν πήρα.

 

1) Στην ερωτηση 3.1.7 <<Το φυσικό αντικείμενο που υλοποιήθηκε ταυτίζεται με το αναφερόμενο στα ατομικά στοιχεία έγκρισης επενδυτικού σχεδίου της απόφασης υπαγωγής; Απάντηση: ΝΑΙ/ΟΧΙ>>

Οσοι έχουμε αλλαγές στα μοντέλα του εξοπλισμου που αγοράσθηκαν και δεν έχουμε υλοποιήσει την πρόταση στο σύνολό της τι απαντάμε?

 

2) Στην ερώτηση 3.1.8 <<Το φυσικό αντικείμενο που υλοποιήθηκε αφορά στο σύνολο ή σε τμήμα του αναφερόμενου στα ατομικά στοιχεία έγκρισης επενδυτικού σχεδίου της απόφασης υπαγωγής;>> Απάντηση: ΝΑΙ/ΟΧΙ>>

Όσοι έχουμε υλοποιήσει τμήμα της πρότασης απαντάμε ΟΧΙ?

 

3)Στο Βήμα 5 στην καταχώρηση παραστατικών όσοι έχουμε Βιβλία Β κατηγορίας είμαστε υποχρεωμένοι να γράψουμε ημ/νια εγγραφης στο βιβλίο και Αριθμό εγγραφής? Το βιβλίο μου δεν έχει καν τέτοια κελιά. Επίσης, ζητείται στα γενικά διακιολογητικά φωτοτυπία των σελίδων του βιβλίου με τις καταχωρήσεις του εξοπλισμού σφραγισμένες από εμας και το λογιστή. Οσοι δεν έχουμε λογιστή τι κάνουμε? Χρειάζεται και καμιά Υ.Δ. ότι δεν έχουμε λογιστή?

 

4)Πρέπει γενικά στην περιγραφή των προιόντων που τελικά αγοράσθηκαν να περιγράφεται γιατί είναι ανώτερων προδιαγραφών από τα αρχικά δηλωθέντα?

 

5)Στο Βήμα 7- Πληρωμές, ζητάει να καταχωρήσουμε στοιχεια λογιστικών εγγραφών των πληρωμών (καταθετήρια τραπέζης, αποδ. εισπραξης κτλ) όπως ημ/νια, είδος βιβλίου κτλ. Αυτά δεν τα περνάνε στα βιβλία Β κατηγορίας απ' οτι ξέρω αφού περνάνε μόνο τα τιμολόγια που αφορούν τις πληρωμές αυτές. Επομένως δεν συμπληρώνουμε τίποτα από αυτά?

Τέλος, στις πληρωμές μετροιτής ως αριθμό παραστατικού γράφουμε τον αριθμό της απόδειξης είσπραξης και όχι του τιμολογίου αγοράς?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

cv98019 ξέχασες να ευχαριστήσεις και το ΙΚΑ..

 

offtopic τελείως:

 

Στο ΙΚΑ είχα πάει παλιότερα και την είχα τη βεβαίωση...η κόρη της διευθύντριας ήταν επίδοξη συνάδελφος (Γ Λυκείου) και με ρώταγε λεπτομέρειες...μόνο καφέ που δεν με κέρασε γιατί δεν είχα όρεξη...

 

:P:p

 

ontopic:

jim όταν πάρεις τη βεβαίωση στείλε κανά μήνυμα...είσαι πιο κοντά στο ΤΕΕ μου φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Χθες σας είπα ότι η βεβαίωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ θέλει μια βδομάδα. Πήγα την Δευτέρα να κάνω την αίτηση και σήμερα με πήραν τηλέφωνο ότι ήταν έτοιμη, άρα δύο μέρες τελικά κάναν για την δικιά μου! Εξακολουθούν όμως να σου λένε ότι θα πάρει μια βδομάδα.

Την αρχική άδεια δεν την βρίσκω για να σας πω τις διαφορές. Αυτή γράφει " ... ...και η άδεια άσκησης επαγγέλματος σας είναι σε ισχύ"

"Η βεβαίωση αυτή ... ισχύει για 6 μήνες από την έκδοσή της, για κάθε νόμιμη χρήση"

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

-καλησπερα σας.

-σχετικα με την συμπληρωση του ηλεκτρονικου αιτηματοσ ελεγχου μου προεκυψε ενα θεματακι.

-πιο συγκεκριμενα κατα την αγορα ενοσ πακετου προγραμματων η τιμη τησ προσφορασ και τησ προφορικησ συμφωνιασ μασ ηταν 6.519,00 €, κατεθεσα το ποσο στην εθνικη τραπεζα τα τιμολογια και η εξωφλητικεσ αποδειξεις που μου εστειλε η εταιρια ειναι ποσου 6.519,01 € εξ αιτιας του κλασικουλογιστικου σφαλματος στο τελευταιο δεκαδικο ψηφιο.

-στην περιπτωση αυτη εγω στην πληρωμη πρεπει να συμπληρωσω στη φορμα το ποσο πληρωμης με 'η χωρις το 0,01 €. (αν οχι θα φαινεται το ποσο ανεξώφλητο αν ναι θα υπερτερει η πληρωμη της καταθεσης κατα 0,01 €

-λετε να αντιμετωπισω προβλημα λογω του λογιστικουσφαλματοσ των 0,01 €?

-θα με συμβουλευατε να απευθυνθω (ξερετε φαντάζομαι ποσο δυσκολες ειναι οι διαδικασιες) στο εσπα για περεταιρω διευκρινισεις?

-ευχαριστω εκ των προτερων

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

-Σε ευχαριστώ πολυ!

-Κατι τετοιο μου απάντησαν (off the record) και απο την τράπεζα αλλά οπως καταλαβαίνεις επειδή ειναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα το ψάχνω λίγο περισσότερο για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως...

-Και μια ερώτηση ακόμα:

Στην επενδυση συμπεριελαβα και έναν χωροβάτη παρότι η προσφορά και τ τιμολόγιο είχε αναλυτικά τις τμές του χωροβάτη, του τρίποδά του και τη σταδίας του εγώ στην φόρμα της πρότασης και τώρα της απάντησης τό είχα συμπεριλάβει ως μια οντότητα χωροβάτης με παρελκόμενα (χωροβατης τρίποδας, σταδία) και τιμή το αθροισμά τους γιατί δεν εννοείται ξχωριστή η αγορά τους μιας και είναι απαραιτητα όλα για να δουλέψει το όργανο.

Πιστευεται οτι μπορεί να αντιμετωπίσω και εκεί κάποιο πρόβλημα? εγω πιστεύω πάντως πως όχι..

Ευχαριστώ και πάλι εκ τως προτέρων για την βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Όσο αναφορά το ΤΕΕ, εγώ πήγα σήμερα με την πρωτότυπη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και 2 φωτοτυπίες της και μου τις σφράγισαν σαν ακριβή αντίγραφα. Σε συνδιασμό με τη κλασσική βεβαίωση απο το ΤΕΕ νομίζω οτι καλύπτομαι. Άν κάποιος πάρει την βεβαίωση αυτή που συζητάμε, ας μας διαφωτήσει τί διαφορές υπάρχουν.

Να κάνω και δυο ερωτήματα:

1) Στην αρχική πρόταση μου, είχε εγκριθεί η αγορά ενός laptop. Κατά την περίοδο υλοποίησης της πρότασης, το συγκεκριμένο μοντέλο είχε καταργηθεί, οπότε επέλεξα ένα άλλο της ίδιας εταιρείας, πολύ ανώτερων όμως προδιαγραφών και μεγαλύτερης τιμής, με ταυτόχρονη αλλαγή προμηθευτή. Είμαι υποχρεωμένος να είχα ζητήσει έντυπη προσφορά πρίν προχωρήσω στην αγορά, ή οι "τυχόν νέες προσφορές" που αναφέρει το ΕΣΠΑ δεν αφορούν την περίπτωση μου?

2) Εφόσον για ένα τιμολόγιο αγοράς έχει γίνει η κατάθεση όλου του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, πρέπει να μας εκδόσουν και εξοφλητική απόδειξη ή αρκεί το καταθετήριο της τράπεζας? Γιατί η προμηθεύτρια εταιρεία μου είπε οτι αρκεί το καταθετήριο και η ένδειξη στο τιμολόγιο "τρόπος πληρωμής:κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό" και δεν μου εκδίδει εξοφλητική απόδειξη.

Τέλος επισημαίνω σε όσους έχουν τιμολόγια που τα έχουν εξοφλήσει μετρητά, να έχουν και την αντίστοιχη απόδειξη εξόφλησης, γιατί σύμφωνα με λογιστή , οι του ΕΣΠΑ έχουν λίγο "κόλλημα" με το συγκεκριμένο θέμα και έχουν απορρίψει τιμολόγια για αυτόν το λόγο. Δεν φτάνει δηλαδή η αναγραφή "πληρωμη:μετρητοίς" ή σφραγίδα εξόφληση κτλ. Έγω την πάτησα και τρέχω πανικόβλητος τις τελευταίες μέρες παρακαλώντας....

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ΕΣΠΑ. Πήγα στον λογιστή μου και τον ρώτησα για την Έναρξη Επαγγέλματος και τις Τροποποιήσεις και μου είπε ότι αυτά βγαίνουν μια φορά πρωτότυπα και στα ξαναβγάζουν στην εφορία μόνο εάν ψευδώς δηλώσεις ότι τα έχασες. Έτσι κι εγώ πήρα τα πρωτότυπα, τα έβγαλα φωτοτυπίες και τα επικύρωσα στο Δήμο μου. Πιστεύω ότι είμαι καλυμμένος έτσι ή πιστεύει κανείς το αντίθετο; Ρωτάω γιατί οι περισσότεροι από ότι διαβάζω πηγαίνουν στην εφορία για να βγάλουν πρωτότυπα ή η αναφορά στην εφορία γίνεται μόνο για την φορολογική ενημερότητα

Link to comment
Share on other sites

(χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο αν δεν ακουστεί από επίσημα χείλη) τα ακριβή αντίγραφα μας καλύπτουν..

ολοι οι συνάδελφοι που έχω απευθυνθεί αυτό ακριβώς έχουν κάνει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.