Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

Όποιος ενημερώνεται από ''ειδήσεις'' σε αυτή τη χώρα,είναι έρμαιο των κορακιών.

 

Ένα από τα άρθρα του μνημονίου προτρέπει την Κυβέρνηση για αύξηση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

 

Οπότε όχι μόνο πρέπει να δώσουν τα λεφτά (διότι δεν είναι δικά τους άλλωστε,δεν δεσμεύονται από τον προϋπολογισμό,έχουν δεσμευτεί προ πολλού με κέρδος για το Ελληνικό Δημόσιο κατά 7% κ βάλε με την υπαγωγή της Ελλάδας στο Δ'ΚΠΣ ή αλλιώς ''ΕΣΠΑ''),αλλά θα ΠΡΕΠΕΙ να τα δώσουν για να πάρουν την επόμενη δόση του δανείου.

 

Το ποστ σου το βρίσκω προβοκατόρικο αν όχι ανενημέρωτο,με όλο το σεβασμό.

 

 

καλα σε καταλαβα .Και η προβοκάτσια μου τι εξυπηρετούσε ? για εξήγησε

Eπι πλεόν τα λογικά επιχειρήματα καλά είναι αλλά στην ελλάδα είναι πραγματικά η χώρα , που όλα μπορούν να γίνουν . Εγω δεν το εμπιστεύομαι το κράτος . Αυτη την γνώμη έχω .

Όσον αφορά τις δόσεις του δανείου η τρύπα του χρεους δεν πρόκειται να κλείσει , και αυτό το ξέρουν καλά πολλοί . Είναι θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση ή ελεγχόμενη χρεωκοπία.

 

Έχω συμφωνήσει απόλυτα κατά το παρελθόν με τον zavi.

Ας μη βλέπουμε παντού φαντάσματα, ας μην ακούμε οτιδήποτε μας λένε, ας διασταυρώνουμε το βάρος της πληροφορίας, ας εκτιμούμε τη σοβορότητα της.

Σε μία οικονομία με ανταγωνιστικότητα μηδέν, σε μία οικονομία που δεν κυκλοφορεί καθόλου χρήμα στην αγορά, έρχεται κάποιος και σου λέει να δώσει χρήμα μέσω επιδότησης που έχει ήδη εγκριθεί και θα βρεθεί κάποιος να πει όχι.

Για να τα βάλει στον κρατικό κορβανά και να κλείσει τρύπες. Πράγμα αδύνατο.

Τα λεφτά της επιδότησης είναι λεφτά που ή θα φτάσουν στα χέρια μας ή θα χαθούν.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπουν στο ταμείο του κράτους. Όχι γιατί δε θέλουν (θεωρητικά) αλλά γιατί δε μπορούν.

 

Πληροφορίες υπάρχουν και μπορούμε να τις διασταυρώνουμε . Εμπιστοσύνη δεν υπάρχει . Και αυτοπεράιωση κάναμε και τώρα ζητάνε και περαίωση .

Ο παπακωνσταντινου πήρε δάνειο για να μπορεσει να καλύψει την εθνική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ . Τα εσπα έχουν τρομερα μικρή απορόφηση ....

Επίσης στον οδηγό του προγράμματος λέει όσον αφορά τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις ότι αν δεν τηρούνται (πχ αν για επαγγελματικούς λόγους φύγεις απο την χώρα - αρα και απο την περιφέρεια δράσης σου ) τότε η δημόσια επιχορήση -έτσι χαρακτηρίζεται - επιστρέφεται εντόκως η δημόσια επιχορήγηση φυσικά στο δημόσιο . Το ερώτημα είναι γιατί να επιστρέφονται στο δημόσιο χρήματα που δεν του ανήκουν ?

 

To λογικό είναι να θέλουν να τα δώσουν τα χρήματα . Η πραγματικότητα είναι όμως ότι η απορόφηση τους είναι σε τραγικά χαμηλό επίπεδο . Όσο για το αν κράζουν κάποιον υπουργό γιατι δεν βελτίωσε την απορόφηση τους , αποδεδειγμένα αυτοί -οι υπουργοί-δεν ιδρώνει το αυτί τους απο κραξίματα .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι έχει κανείς σας ενημέρωση για το πότε περίπου θα πάρουμε το ποσοστό της επιχορήγησης από το κράτος; Ο δικός μου ΕΦΔ έχει άγνοια επί του θέματος ενώ έχω ακούσει και φήμες ότι θα πάει για το νέο έτος.

Link to comment
Share on other sites

καλα σε καταλαβα

 

Εδώ τί ακριβώς εννοείς?

 

Όσο για τα επόμενα που λες στο ποστς σου......

 

Το αν θα καλυφθεί ή όχι η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου από δάνεια ή ιδίους πόρους ΕΛΑΧΙΣΤΗ σημασία έχει.Διότι ο σκοπός αυτών των επιδοτήσεων-από την εποχή του πακέτου Ντελόρ-είναι να κινηθεί χρήμα στην αγορά που υπό διαφορετικές συνθήκες ΔΕΝ θα κουνιόταν ούτε cent.Στη συνέχεια,όπως ανέφερα,το Κράτος έχει ακαθάριστα κέρδη της τάξης του 7% από το συνολικό τζίρο των επιδοτήσεων.

 

Το αν τα λεφτά αυτά των προηγούμενων πακέτων εν τέλει πήγαν για κλείσιμο στομάτων κ μισθοδοσίες δημοσίων υπαλλήλων,δεν έχει να κάνει καθόλου με την εκταμίευση της επιχορήγησης.

 

Λέω λοιπόν ότι είσαι τουλάχιστον ανενημέρωτος σχετικά με τέτοια θέματα,κ αν παρεπιπτόντως είσαι ενημερωμένος τότε απλά το ποστ σου εξυπηρετεί αντίθετους σκοπούς από αυτόν της επιχορήγησης.Αν δεν θέλεις να την υλοποιήσεις τότε απλά μην την υλοποιείς.Αλλά από τη στιγμή που παραθέτεις γνώμη σε τόσο ευαίσθητο θέμα,τουλάχιστον φρόντισε να την τεκμηριώνεις ΣΩΣΤΑ.

 

Τα λεφτά θα δοθούν,ακόμα κ αν χρειαστεί να τα βγάλουν στίβοντας μύγες.

 

Όσο για τις περιπτώσεις που πρέπει να επιστραφούν στο κράτος,φρόντισε επίσης να ενημερωθείς για το αν το κράτος πρέπει να επιστρέψει με τη σειρά του εντόκως πλαστές ή άκυρες επιχορηγήσεις.Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι τα προηγούμενα ευρωπαϊκά πακέτα που ήταν πλαστά,ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ με τα προβλεπόμενα penalties (εδώ είναι κ μια από τις απαντήσεις στο Jeffrey ''πού πήγαν τα λεφτά'').Μόνο που αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.Ξέρεις γιατί?Διότι αν το έλεγαν στις ειδήσεις,απλά θα κατέρρεε το Κράτος στο δευτερόλεπτο.Ξέρουν λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ την ψυχολογία σου φίλε........μόνο που αυτή είναι μια ευκαιρία για σένα,απλά δεν το καταλαβαίνεις.Είναι-όπως είπα κ σε προηγούμενα ποστς-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.Από εδώ κ στο εξής,θα απαιτηθεί από εμάς να πληρώνουμε τους Ρουμάνους κ τους Βούλγαρους ΕλΕπ........

Link to comment
Share on other sites

Εννοούσα ότι κατανόησα τους συλλογισμούς σου.

 

-------------------------------------------------------------------

 

εν πάσει περιπτώσει εγω είπα κάτι σωστό η λάθος , εκείνο με την προβοκάτσια τι ήτανε ? δηλαδή είναι ενα ποστ που έχει σκοπό να μην κινηθεί το χρήμα στην αγορά και πίσω απο το ποστ κρύβονται καποιοι? αυτό εννούσες ? (τούρκοι ή δεν ξέρω ποιοί άλλοι ?)

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα με πήραν από τον ΕΦΔ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) και μου είπαν να παω τα πρωτότυπα τιμολόγια και αποδείξεις για να τα σφραγίσουν για να προχωρήσει το αίτημα.

Καλό μου ακούγεται σαν εξέλιξη...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

 

Έχω καταθέσει εδώ και λίγο καιρό τον φάκελο για τον έλεγχο στον ΕΦΔ μου.

Μου έστειλαν mail ότι λείπουν κάποια δικαιολογητικά και ένα από αυτά ήταν η εξοφλητική απόδειξη.

Το θέμα είναι ότι ο προμηθευτής μου δε μπορεί να μου δώσει τέτοια απόδειξη, και (σωστά πιστεύω) υποστηρίζει ότι με το καταθετήριο και την βεβαίωση ότι ο εξοπλισμός είναι καινούριος και δεν έχει παρακρατήσει την κυριότητα, είμαι καλυμμένος!

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Υπάρχει περίπτωση να με τρέχουν ή ακόμα και να με απορρίψουν λόγω αυτού;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Εναλλακτικά, αντί για εξοφλητική Απόδειξη, μπορεί να σου βγάλει μια βεβαιωση που ναλέι πως το ταδε τιμολόγιο έχει εξοφληθή πλήρως κτλ. Εκεκί δεν θα εχεις πρόβλημα

 

(Τι να πω και εγω που ο προμηθευτης ειχεκλεισει, καιαστα πως κατααφερα να παρω βεβαιωση)

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά, τους έχετε δώσει μητρώο παγίων? εγώ δεν έχω τέτοιο πράγμα. θα μας τρελάνουν.

Ζήτανε και οι βεβαιώσεις αμεταχείριστου να έχουν και το serial number γραμμένο.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχεις μητρώο παγίων, προφανώς στις τελευταίες σελιδες του βιβλίου σου κρατας μια λιστα με τα πάγια γιατις αποσβέσεις. Μια φωτοτυπία αυτης της σελίδας, την σφραγλιζεςι και εισαι κομπλε.

 

Για τα S/N το εχω ακουσει και απο αλλου, εμενα πάντως στην εθνική δεν μου το ζητήσαμε. Νομλιζω πάντως πως δεν αποτελεί υποχρέωση σου, η προκυρηξη/οδηγίες εγραφαν επιθυτο να υπάρχουν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.