Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πήρε τέλος κ μένα η αγωνία μου,τα χρήματα μπήκαν 29/12 στην eurobank (τελευταία και καταϊδρωμένη με τους ευρωσυμβούλους της...)

αναμονή τωρα για τα τιμολόγια...

Καλή χρονιά!

Link to comment
Share on other sites

Καλή Χρονιά σε όλους! Συγχαρητήρια για τα ευχάριστα νέα από τις τράπεζες και το έσπα.

Από την εκκίνιση του συγκεκριμένου προγράμματος παρακολουθώ το michanikos.gr και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις. Συμμετείχα κι εγώ ο ίδιος και πριν από λίγες ημέρες παρέλαβα e-mail από τον ΕΦΔ για εκταμίευση της επιδότησης. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι έχει γίνει περικοπή κατά 1.500 Ε.

Μετά από επικοινωνία με τον ΕΦΔ πληροφορήθηκα από τον υπάλληλο-ελεγκτή της εταιρείας που ανέλαβε τον έλεγχο για λογαριασμό της τράπεζας ό,τι η περικοπή έγινε σε συγκεκριμένα τιμολόγιο, διότι βάσει του προγράμματος που χρησιμοποίησαν θεώρησαν ότι η αξία του εξοπλισμού δεν είναι η πραγματική, αφού ξεπερνά το μέσο όρο παρόμοιου εξοπλισμού που δηλώθηκε από λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες. Η απάντηση του ήταν η εξής : "Εμείς θεωρούμε ότι ένας Η/Υ με το monitor ανέρχεται στα 1.500 Ε. Ο δικός σας είναι πιο ακριβός, άρα ή υπερτιμολογήσατε ή τον πούλησε ακριβότερα ο προμηθευτής."

Πολλά εξαρτήματα, όπως π.χ το monitor ή το σχεδιαστικό πρόγραμμα έχουν αγοραστεί απευθείας από τους επίσημους αντιπροσώπους στην Ελλάδα, οι τιμές τους υπήρχαν και υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδες των εταιρειών κι όμως δεν τις αναγνωρίζουν.

 

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς αντίστοιχο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

a) Εσύ εκανες υπερτιμολογηση?

β) Εάν ναι, πόσο

γ) Μπορούν να κόψουν κάτι, αν ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χτυπητό!

 

(Η αλήθεια ειναι πως με 1500+φπα, παίρνεις desktop θηρίο... πόσο είχες βάλει εσυ??)

Link to comment
Share on other sites

Τώρα παίρνεις με 1500€ desktop θηρίο. Τον Οκτώβρη του 2009 που ήταν η αρχική προθεσμία του ΕΣΠΑ ένας υπολογιστής με i7 , 6GB RAM, SSD δίσκο και μερικά άλλα καλούδια κόστιζε πολύ περισσότερα από 1500€. Λογικά οι ελεγκτές θα είδαν τις τότε τιμές και θα κρίνανε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με 1600+ΦΠΑ πήρα ΙΜac 27'' , i5, 4GB RAM και το θεωρώ από τους ακριβούς Η/Υ.

Πόσο είχες δηλώσεις το desktop για να σου κόψουν 1.500Ε;

3.000Ε;

Yπάρχουν πολλοί που κάνανε ''μαιμουδιές'' , είτε με Κινέζικα τοπογραφικά όργανα είτε με Η/Υ που τους είχαν παλιά είτε με υπεριμολογήσεις.

Με 80% επιδότηση είναι απαράδεκτο να μην προβείς σε κανονική αγορά εξοπλισμού.

Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναέχουμε.

Όσοι θέλανε Η/Υ σε καλή τιμή αγοράσανε από Ε-shop, Πλαίσιο κτλ...

Εκεί δεν μπορείς να κάνεις υπερτιμολόγηση.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα σήμερα 31/12 μου έστειλαν με courier παρακαλώ την βεβαίωση περί μη ολοκλήρωσης της επένδυσης μου βάση των σχετικών διατάξεων κτλ...ήταν οι ευχές τους για καλή χρονιά φαίνεται. Τους εύχομαι λοιπόν καλοφάγωτα....με την ελπίδα πως όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι αχυράνθρωποι και λοιποί γενικοί γραμματείς κτλ...να αντιληφθούν ότι η τόνωση της αγοράς δεν έρχεται με ευχολόγια και εκθέσεις ιδεών αλλά με το να ρίξεις χρήμα και μάλιστα ούτε καν κρατικό που θα βοηθούσε σε ένα μικρό βαθμό - δεν λέω ότι θα έσωζε την κατάσταση αλλίμονο - πολλούς συναδέλφους ειδικά νέους μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου. Αντιθέτως το κοντόφθαλμο, οπισθοδρομικό και ανάλγητο ελληνικό κράτος έκανε πάλι το θαύμα του απορροφώντας μόλις το 8.4% των κοινωνικών κονδυλίων με στόχο να το πάει στο ιλλιγγιώδες ποσοστό του 15% φέτος. Τους εύχομαι λοιπόν και πάλι σε καλή μεριά - δεν ξέρω άλλωστε τι θα κάνουν όλα τα αδιάθετα και δεν με ενδιαφέρει -καλή υπομονή δε και κουράγιο σε όσους τρέφουν αυταπάτες ότι μπορεί καποια στιγμή στο άμεσο μέλλον αυτή η χώρα να γίνει πρωτίστως ευρωπαϊκή αλλάζοντας τουλάχιστον νοοτροπία σκέψης και ζωής. Μια φτωχή και μίζερη ψωροκώσταινα θα παραμείνει μόνο μην ελπίζετε.

 

ΥΓ. Είναι τόσο ανόητοι που στο account μου γράφουν εδώ και 5 μέρες Διαθέσιμο για τελική εκταμίευση....

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΝΤΑ ΑΘΑΝΑΤΗ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.