Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ το φόρουμ για όλη την βοήθεια που παρείχε σε όλη την κοινότητα και ιδιαίτερα σε εμένα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε η πρόταση μου από τράπεζα πειραιώς.

Καλή χρονιά με υγεία και τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε απάντηση του post #756

 

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

Όχι, υπερτιμολόγηση δεν έγινε. Δεν υπήχε λόγος να το διακινδυνεύσω.

Συγκεκριμένα είχα περικοπή 10% σε σχεδιαστικό πρόγραμμα της Autodesk (όχι AutoCAD), το οποίο μάλιστα αγόρασα με την επίσημη τιμή της αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, τιμή αναρτημένη στην ιστοσελίδα τους κατά την περίοδο αγοράς.

Περικοπή 30% σε περιφερειακά, όταν μάλιστα την ίδια περίοδο γνωστό (μάλλον το πιο γνωστό) κατάστημα διαδυκτιακής πώλησης στην Ελλάδα τα κοστολογούσε περίπου 100Ε ακριβότερα από όσο μου στοίχισαν (ακριβώς τα ίδια μοντέλα/είδη).

Όσον αφορά τον υπολογιστή, πρόκειται περί worstation (δειγματικά CPU i7, SSD μεγάλης χωρητικότητας, 6GB RAM, Nvidia κάρτες γραφικών-όχι Quadro, 24" monitor Eizo, Windows 7 Pro 64bit κ.τ.λ.). Μόνο η οθόνη ανερχόταν στα 1150Ε περίπου με χονδρική από τον κεντρικό προμηθευτή στα 975Ε. Συνολική αξία υπολογιστή στις 3700Ε. Δεδομένου ότι ασχολούμαι με real-time rendering 3D μοντέλων και φωτορεαλισμού ζήτησα ότι καλύτερο μπορούσα να βρω.

Δεν είναι δυνατόν να μας κρίνουν όλους με τα ίδια μέτρα καθώς έχουμε το δικαίωμα και ασχολούμαστε νόμιμα με διάφορα αντικείμενα του επαγγέλματός μας και φορολογούμαστε για τις αποδοχές μας.

Πολύ πιθανόν με κάποια καλύτερη έρευνα αγοράς από μέρους μου να κατόρθωνα να επιτύχω κάποια καλύτερη τιμή αγοράς, δεν αμφιβάλλω. Να σημειώσω ότι κατοικώ και εργάζομαι στην επαρχία, όπου δυστυχώς οι τιμές σχεδόν σε όλα τα προϊόντα, παντώς τύπου, είναι αυξημένες σε σχέση με την πρωτεύουσα και κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Επίσης, συνηθίζεται οι προμηθευτές να αγοράζουν τα εξαρτήματα από τρίτους, αυξάνοντας έτσι το τελικό κοστολόγιο λιανικής.

Στην τελική δεν είμαι υποχρεωμένος να ανατρέξω σε κατάστημα τύπου e-shop ή plasio (παρεπιπτόντως είμαι ένας από τους πιο ικανοποιημένουςσ πελάτες τους), ειδικά όταν ο τοπικός προμηθευτής μου παρέχει άμεση αντικατάσταση οποιουδήποτε εξαρτήματος έχει υποστεί βλάβη, έλεγχο του συστήματος μέσω internet και άμεση τεχνική υποστήριξη χωρίς επιπλέον κοστολόγιο για τα επόμενα 3 χρόνια, επιβεβαιωμένα όλα αυτά από προσωπική εμπειρία με τον ίδιο προμηθευτή στο παρελθόν.

Το περίεργο ωστόσο είναι η περικοπή σε εξαρτήματα/λογισμικό που αγοράστηκαν με τις επίσιμες τιμές των αντιπροσώπων εταιριών.

Έχω ήδη ξεκινήσει διαδικασία αγωγής, παρόλο αυτά θα επιθυμούσα τις γνώμες και συμβουλές σας.

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα και σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου όσους βοήθησαν με τις πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές...

Όλα καλά και από εμένα ως προς την είσπραξη.

Μηχανικοί Ενωμένοι - Ποτέ Νικημένοι!! :)

Link to comment
Share on other sites

Σημερα μου επεστρεψαν και τα πρωτοτυπα τιμολογια (με courier). Οποτε ουσιαστικα το προγραμμα ελαβε τελος (ευτυχες) και για μενα. Για μια ακομα φορα ενα ευχαριστω στο forum.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τον υπολογιστή, πρόκειται περί worstation (δειγματικά CPU i7, SSD μεγάλης χωρητικότητας, 6GB RAM, Nvidia κάρτες γραφικών-όχι Quadro, 24" monitor Eizo, Windows 7 Pro 64bit κ.τ.λ.). Μόνο η οθόνη ανερχόταν στα 1150Ε περίπου με χονδρική από τον κεντρικό προμηθευτή στα 975Ε. Συνολική αξία υπολογιστή στις 3700Ε.

 

Αντικειμενικα ο Η/Υ ειναι ακραιος. Πιθανοτατα εχεις βαλει την Extreme Edition του Ι7, καρτες γραφικων ακριβες σε SLI Mode και εφτασες σε τιμη δυσθεωρητη. Χτυπαει ασχημα η τιμη η αληθεια ειναι...

 

Με 1600-1700 ευρω επαιρνες ιδιο μηχανημα με ελαφρα χαμηλοτερη αποδοση. Ρισκαρες πολυ... :sad:

Link to comment
Share on other sites

mttlo το μηχάνιμα που πήρες είναι περίπου σαν το δικό μου. Δεν μου έκοψαν τίποτα και το δικό μου έχει επιπλέον RAID με 2 σκληρούς (εκτός του SSD).

Είναι ένα κανονικό high end PC της εποχής. Μην τους αφήσεις έτσι.

Μάζεψε ότι τιμές βρεις από το internet για να έχεις αποδείξεις ότι είναι OK οι τιμές.

Εγώ έχω φίλους πολιτικούς μηχανικούς που αγόρασαν πρόγραμμα για στατικά που έχει 4-5 χιλιάδες. Τι να κάνουμε δηλαδή που έχει τόσο;

Link to comment
Share on other sites

Μόνο τα στατικά;

Για τα Η/Μ έδωσα περίπου 4.500 (με ΦΠΑ), δεν μου το κόψανε επειδή ήταν εργαλείο για την δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

συναδερφοι, αν γνωρίζει κανείς παρακαλώ να με βοηθήσει.

μου έχουν διαρρήξει το σπίτι και μεταξύ άλλων μου έχουν πάρει μια οθόνη και το λαπτοπ (αγορασμένα με το εσπα). έχω κάνει μήνυση κατά αγνώστου όπου αναγράφονται οι κωδικοί και εχει έρθει και η σήμανση η οποία έκανε την ερεύνα της. έχω στα χέρια μου αντίγραφο της μήνυσης....

τι πρέπει να κάνω άλλο? υπάρχει περίπτωση να πρέπει να αντικαταστήσω τα προϊόντα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.