Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης


Recommended Posts

Εδώ θέλει μια προσοχή. ΝΑ βρεις τις ακριβείς ημερομηνίες που ενταχθηκες και εκλεισες και την επισχειρηση. Αν εισαι οντως 5 ετη κλεισμένα, επικοινωνείς με τον ενδιαμεσο φορέα και τοςυ εξηγεις το και το. Πιθανά να δεχτούν μια διαφορετικου τυπου ΥΔ που να λεέι πως "μεχρι ΄τοτε....λειτουργουσε η επιχειρηση( που το τοτε να καλύπτει τα 5 χρόνια)

Edited by zefuros
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 828
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα χρήματα τα λάβαμε στο τέλος του 2010, όχι αρχές. Πριν τα Χριστούγεννα του 2010 τα λάβαμε οι πρώτοι. Κάποιοι τα έλαβαν μετά τις γιορτές, δηλαδή Ιανουάριο του 2011.

Δεν έχει καμία σημασία το πότε αγοράσαμε αυτά που μας ενέκριναν. Εννοείται ότι άλλος τα αγόρασε στο τέλος του 2009 και άλλοι στις αρχές του 2010.

Όλοι περιμέναμε το ρευστό που "έσκασε" Χριστούγεννα του 2010. Η ολοκλήρωση νοείται στα πέντε(5) έτη από την ημερομηνία εκταμίευσης της επένδυσης.

Άρα μόλις πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα, αφού δεν αλλάξαμε δραστηριότητα, κλείσαμε το γραφείο ή αλλάξαμε διεύθυνση σε άλλη περιφέρεια.

Επειδή, όμως κάποιοι επέστρεψαν χρήματα με τόκο, όταν ενημέρωσαν ότι άλλαξαν έδρα (δες προηγούμενα post) κι επειδή η διαδικασία με τις υπεύθυνες δηλώσεις από τις τράπεζες είναι εντελώς τυπική (δεν έκαναν έλεγχο σε κανέναν όλα αυτά τα πέντε χρόνια, ούτε καν το τελευταίο δίμηνο που έληγε το πρόγραμμα να "τσιμπήσουν" δυο-τρεις), δεν υπάρχει λόγος να αυτοκαταστρεφόμαστε. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.

 

ΥΓ:Καλή μας επιτυχία και στο νέο ΕΣΠΑ!!!

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα στειλω υπευθυνη δηλωση με την πραγματικη κατάσταση. Αυτη τη στιγμη εχω μια ετερορυθμη στην ιδια περιφερεια με ποσοστο 99%. Τα μηχανηματα τα εχω..και ο θεος βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γειά σας. ρίχνοντας μια ματιά στις σχετικές ιστοσελίδες του προγράμματος έχω δύο απορίες:

1) κατέβασα πρόσφατα από την ιστοσελίδα του espa/ependyseis της ηλεκτρονικής φόρμας μέσω της οποίας θα υποβληθεί η πρόταση (αρχείο τύπου HTML). επειδή δεν έχω ενταχθεί ποτέ σε τέτοιο πρόγραμμα, 1)κοιτώντας τώρα τα πεδία προς συμπλήρωση, βλέπω ότι ζητάει κάπου στο αρχείο ημερομηνία τρέχουσας έναρξης και ημερομηνία πρώτης έναρξης. η μοναδική ημερομηνία που έχω και βάσει taxisnet είναι μια μιας και μια φορά έκανα έναρξη στην εφορία χωρίς διακοπή (2009). που το βάζω αυτό στο πεδίο της τρέχουσας ή στο πεδίο της πρώτης....? βάζοντάς την ίδια ημερομηνία και στα δύο πεδία μου εμφανίζει μνμ ότι η ημερομηνία πρώτης έναρξης πρέπει να είναι από 1950 έως 2008...μήπως το λογισμικό θα αλλάξει μέχρι την έναρξη υποβολής των προτάσεων ή κάνω κάτι λάθος? 

2) Επίσης σε αυτή τη φόρμα για ΚΑΔ μηχανικών, αρχιτεκτόνων βγάζει μέγ. προυπολογισμό 16.000€ με 50% ιδία συμμετοχή? αυτά ισχύουν? δεν είναι το 100% της επιδότησης σύμφωνα με το νέο ΕΣΠΑ και προυπολογισμός 25.000€?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

έχω ενταχθεί στο πρόγραμμα "Ψηφιακο βήμα" του ΕΣΠΑ και έχω μια απορία σχετικά με τις άδειες χρήσης λογισμικού.

Πρέπει να προμηθευτώ windows-office-antivirus και να λάβω τιμολόγιο + βεβαίωση άδειας χρήσης λογισμικού από τον προμηθευτή.

Έχω βρει ηλεκτρονικές άδειες των windows-office-antivirus που κοστίζουν πολύ λιγότερο από τις retail από ελληνικά μαγαζιά με τιμολόγιο. Ενδεικτικά το office 2019 pro plus κάνει 60€ η ηλεκτρονική άδεια ενώ η retail έκδοση κοστίζει περίπου 300€.

Μπορούν οι ηλεκτρονικές άδειες να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και τι βεβαίωση πρέπει να εκδώσει ο προμηθευτής;

Είναι αυτές οι άδειες νόμιμες; Υποθέτω πως αυτές οι άδειες είναι αντίστοιχες με αυτές που βρίσκει κανείς μέσω internet με 10-20€ για windows-office απλά μπορούν και τις τιμολογούν τα μαγαζιά.

Αν γνωρίζει κανείς ας δώσει τα φώτα του! Ευχαριστώ!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Οι άδειες λογισμικού της Microsoft που πωλούνται πολύ φθηνότερα σε σχέση με το επίσημο site της Microsoft οφείλονται σε τιμολογιακή πολιτική.

Η Microsoft βγάζει ομαδικά πακέτα αδειών στην περίπτωση εταιρειών με πολλές θέσεις εργασίας, έτσι ώστε η κάθε θέση να έχει νόμιμο λογισμικό.

Επομένως το πακέτο πχ 500 θέσεων κοστίζει πολύ λιγότερο σε μια εταιρεία από το να αγοραζε 500 μεμονωμένες άδειες.

Πολλές εταιρείες αγοράζουν τέτοια πακέτα και στη συνέχεια μεταπωλουν λιανική μια-μια άδεια.

Η Microsoft αν έχεις τέτοια άδεια, δεν σε θεωρεί παράνομο. Το τι θεωρεί τον πωλητή είναι άγνωστο.

Αν μπορείς να πάρεις από τον πωλητή τη σχετική χαρτουρα σου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μπορείς, υπάρχει πρόβλημα.

 

Αυτα

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, μετα απο καποια τηλεφωνα με προμηθευτές κανένας δεν μπόρεσε να μου απαντήσει με σιγουριά για το αν μπορούν οι ηλεκτρονικές άδειες να λάβουν βεβαίωση για το ΕΣΠΑ.

Άρα θα καταλήξω σε retail προϊόν για να είμαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα και καλή Κυριακή. Υπάρχουν πλέον διαθέσιμα προγράμματα ΕΣΠΑ για αγορά εξοπλισμού; Και αν ναι, σε ποιά ιστοσελίδα ανακοινώνονται;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.