Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δασική και αναδασωτέα έκταση


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

είμαι νέο μέλος του Forum και θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για αυτή την πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία, που πραγματικά χρειαζόμασταν νομίζω όλοι οι μηχανικοί.

Στη συνέχει, θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα:

Πρόκειται για έκταση εμβαδού περίπου 600 τ.μ., σε εκτός σχεδίου περιοχή κοινότητας της Αττικής, που μεταβιβάστηκε το 1969 ως αγροτεμάχιο, τμήμα μεγαλύτερου αγρού όπως προκύπτει από διανεμητήριο συμβόλαιο του 1935.

Για το εν λόγω γήπεδο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια λυόμενης οικίας το 1972. Στον σχετικό φάκελο του αρχείου της πολεοδομίας περιλαμβάνεται πιστοποιητικό του οικείου δασαρχείου ( 1972) σύμφωνα με το οποίο η έκταση " δεν αποτελεί δάσος ούτε έχει κηρυχθεί αναδασωτέα "και " χορηγείται για την λήψη αδείας τοποθέτησης λυομένου κατά τις διατάξεις του Β.Δ. της 7-8-67 περί εγκαταστάσεως προς παραθερισμό".

Σήμερα, προκειμένου να γίνει μεταβίβαση άρα και σύνταξη πρόσφατου τοπογραφικού, κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο δασρχείο και προέκυψε από την εκεί επίσκεψη ότι το γήπεδο βρίσκεται σε δασική έκταση σύμφωνα με τους ισχύοντες δασικούς χάρτες και ότι ανήκει στην περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα με την υπ΄αριθμ. 244/2010 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπλέον, η υπάλληλος του δασαρχείου δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε πράξη χαρακτηρισμού , οπότε να μου δοθεί η δυνατότητα να ζητήσω αποχαρακτηρισμό, αλλά θα απαντήσει εγγράφως λαμβάνοντας υπόψη μόνο την απόφαση αναδάσωσης.

Υπάρχει κάποια διαδικασία που μπορώ να ακολουθήσω προκειμένου να επαναφέρω το γήπεδο στην αρχική του κατάσταση;

Σημ : Η Κτηματολόγιο α.ε. ,η οποία έχει αναλάβει βάσει του ν. 3818/2010 να συντάξει τους νέους δασικούς χάρτες , δεν έχει προχωρήσει σε ανάρτηση του προσωρινού χάρτη της περιοχής όπου βρίσκεται το γήπεδο.

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να τεκμηριώσεις με όποιο τρόπο βρίσκεις σκόπιμο ότι δεν ηταν στο παρελθόν δάσος αλλά αγρός. Αν μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό και να είσαι σίγουρος οτι πρόκειται περί πλάνης η άποψη περι δάσους του δασαρχείου τότε η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να προσφύγεις νομικά εναντίον της απόφασης αναδάσωσης, για να ακυρωθεί τουλάχιστον για την υπόψη έκταση, αφού τεκμηριωθεί με φωτοερμηνεία Α/Φ 1945 & 1960 ο μη δασικός της χαρακτήρας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ,

σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Θα ξεκινήσω άμεσα από τη Γ.Υ.Σ. ,όσον αφορά τις Α/Φ και , πριν κάνω οτιδήποτε άλλο, σκέφτομαι να απευθυνθώ και σε κάποιον ιδιώτη δασολόγο .

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

"Πρέπει να προσφύγεις νομικά εναντίον της απόφασης αναδάσωσης, για να ακυρωθεί τουλάχιστον για την υπόψη έκταση, αφού τεκμηριωθεί με φωτοερμηνεία Α/Φ 1945 & 1960 ο μη δασικός της χαρακτήρας."

 

Βάση ποια νομοθεσίας αυτό είναι δυνατόν να γίνει (ΦΕΚ), γιατί έχω περίπτωση γηπέδου, όπου με πληροφόρησαν πως αν μπορέσω να αποδείξω ότι καλλιεργούταν πριν το 1940 τότε αίρεται ο δασικός του χαρακτήρας...

 

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι σχετικό, ποια είναι η νομοθεσία για να μπορέσω να πατήσω...???

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Αυτες τις υποθεσεις και τις διαδικασίες τις ξερουν καλά οι ιδιώτες δασολόγοι. Οπότε βρες εναν, ειδικά με εδρα κοντά στο Δασαρχείο στο οποίο ειναι η υπόθεση σου.

Link to comment
Share on other sites

πάντως και αναδασωτέο να μείνει δε χάλασε και ο κόσμος..

το λυόμενο είναι νόμιμο και μπορεί να επισκευάζεται για υγειινή και χρήση αιωνίως..

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλησπέρα σας συνάδελφοι,

Για αποδοχή κληρονομιάς όπου όλο το γήπεδο απεικονίζεται ως αναδασωτέο ΔΔ στους αναρτημένoυς χάρτες (δεν έχουν κυρωθεί ακόμα).

Μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος και δήλωσης 651/77 περί αρτιότητας οικοδομησιμότητας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.