Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικοδομική γραμμή εντός οικισμού με πρόσωπο σε τριτεύον εθνικό


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

το Π.Δ 209 /1998 καθορίζει την απόσταση της οικοδομικής γραμμής βάσει του τύπου και της τάξης του οδικού δικτύου που έχει πρόσωπο ένα γήπεδο. Στην περίπτωση που γήπεδο εντός οικισμού έχει πρόσωπο σε τριτεύον εθνικό δίκτυο, το παραπάνω Π.Δ ορίζει την απόσταση της οικοδομικής γραμμής στα 10 μ. από τον άξονα της οδού, εξαιρώντας ωστόσο της νήσους Κρήτη, Ρόδο, Εύβοια, Κέρκυρα. Μήπως κάποιος γνωρίζει τι εφαρμόζεται στην περίπτωση που ένα γήπεδο βρίσκεται στα παραπάνω νησιά? Διατηρείται η απόσταση της οικοδομικής γραμμής στα 10 μ. από τον άξονα, ή ισχύει κάτι διαφορετικό?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή εδαφική έκταση εντός ορίων οικισμού ονομάζεται οικόπεδο.

Στην οικεία πολεοδομία, ρώτησες??

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν ρώτησα ακόμη. Ουσιαστικά η ερώτηση μου αφορά στην Κρήτη και γι΄αυτό διερωτώμαι δεδομένου ότι το παραπάνω διάταγμα την εξαιρεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Καλημέρα συνάδερφοι, 

Σε γεωτεμάχιο 4 στρεμμάτων(με κτίσματα) εντός οικισμού προ του '23 έχει πρόσωπο σε εθνική οδό(τριτεύον δίκτυο). Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης(το έδαφος είναι ομαλό).

Σε παλαίοτερο τοπογραφικό διάγραμμα (για μεταβίβαση) συνάδερφος "έδειξε το πρόσωπο κατά μισό μέτρο εσωτερικά του γεωτεμαχίου από την υφιστάμενη περιτοίχιση(αφέθηκε εκτός ένα τμήμα του οικοπέδου). Διαμορφωμένα κράσπεδα δεν υπάρχουν παρά μόνο το ίχνος της οδού. Η απορία μου καθότι είμαι νέος σχετικά στον κλάδο είναι, με πιο κριτήριο το έκανε αυτόο συνάδερφος και αν ακολουθήθηκε κάποια διοικητική πράξη υπηρεσίας για την εφαρμογή του νέου προσώπου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Πρόσωπο του οικοπέδου είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Δες στην κτηματική Υπηρεσία μήπως έχουν κάτι. Αν δεν υπάρχει (κάτι συνηθισμένο σε πολύ παλαιούς δρόμους), ακολουθείς τα περιφράγματα των ομόρων. 

Δεν μπορούμε να μαντέψουμε πώς λειτούργησε ο συνάδελφος. Επικοινώνησε μαζί του, και λύσε την απορία σου

Αν είσαι μηχανικός, διόρθωσε το προφίλ σου 

Link to comment
Share on other sites

ασφαλεια υπεραστικής  κυκλοφορίας, τριτεύον εθνικό εντός σχεδίου, απόσταση οικοδομικής γραμμης 10 μ από τον άξονα της οδού

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ συνάδερφοι και πάλι για τις άμεσες απαντήσεις! Έχω επιβεβαίωσει με αίτηση και έγγραφη απάντηση από την Περιφέρεια και την Κτηματική Υπηρεσία πως δεν υπάρχει όριο ζώνης ασφαλείας - όριο απαλλοτρίωσης. Η αποτύπωση αφορά αίτηση διόρθωσης της ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο. Το Κτηματολόγιο (με κακή όμως αποτύπωση του) δείχνει μεγάλο μέρος του επίμαχου τμήματος εντός της ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Για να το κάνει αυτό το Κτηματολόγιο, σε κάποια στοιχεία βασίζεται. Αν όχι, κάνε ένσταση για διόρθωση. Δες όμως και τους όμορους, αλλά και τους απέναντι.

συμπλ.

Αυτό που σε ενδαφέρει είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Η ζώνη ασφαλείας καθορίζεται με διάταγμα για όλη την επικράτεια.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.