Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια λειτουργίας βαφείου - φανοποιείου


nikospatra

Recommended Posts

Συνάδελφε

 

1) δεν μου δίνεις σαφή απάντηση απο που καταργείται η εγκύκλιος 30/2001,

μου λες σύμφωνα με το ν 3710/08, αλλά αυτό ισχύει για εγκεκριμένα σχέδια πόλεων, γιατι π.χ. υπάρχει περιοχή Γεν. Κατοικίας στο πρώην δήμο Γέρακα (Αττικής), όπου επιτρέπονται όλες οι ειδικότητες συνεργειων (μηχανικά μέρη, ηλεκτρολογείο, τροχών, αέριων καυσίμων, κλπ.) εκτός απο φανοποιεία-βαφεία ..............

 

Τώρα που είδα το άρθρο 6 του 3710/08, πρόσεξα την παρ. 2α & β που ξεκαθαρίζει κάπως το καθεστώς, αν και πάλι έχω τις αμφιβολίες μου όπως αναφέρω παραπάνω για το δήμο Γέρακα, γιατί ισχύει αυτό που γράφω.

 

2) Λογικό να μην το γνωρίζεις, γιατί οι αδειοδοτήσεις συνεργείων είναι επι των πλείστων αρμοδιότητα (τουλάχιστον σε υφιστάμενα κτηρια) των μηχανολόγων/ηλεκτρολόγων, ενώ σε κτήρια που πρόκειται να χτιστούν ως συνεργεία εμπλέκονται και οι πολιτικοί μηχ. και αρχιτέκτονες, αλλά στην έκδοση της οικ. άδειας.

 

3) Να όντως έτσι χωρίζει τα συνεργεία, και αυτό γιατί είχαν παρουσιαστεί περιπτώσεις (όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα και πόλεις αλλά σε μικρές πόλεις και χωριά) όπου τα μεγάλα (βαρεα) οχήματα (τριαξονικά, νταλίκες, κλπ.), πήγαιναν και έκαναν service σε μικρής δυναμικότητας συνεργεία (για κούρσες, μικρά φορτηγά, κλπ.) και δεν είχαν την κατάλληλη υποδομή για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση.

Γι΄αυτό κατέληξαν να κάνουν το διαχωρισμό σε συνήθη και βαρέα οχήματα

Link to comment
Share on other sites

Ισως δεν είμουν απόλυτα σαφής. Η εγκύκλιος δεν ισχύει μετά τον ν.3710 κατά μέρος που ο νόμος ρύθμισε κάτι διαφορετικά. (για παράδειγμα η παρ.5 του άρθρου 6 του ν.3710 εισάγει διαφορετική κατάταξη των συνεργείων σε "επαγγελματικά εργαστήρια" ή "βιοτεχνίες" από την κατάταξη που ανέφερε η εγκ-30/01 παρ.1 και 6)

 

Το ότι ο νόμος άλλαξε τον τρόπο κατάταξης των συνεργείων, αλλά και όρισε σε ποιές κατηγορίες χρήσεων του ΠΔ/23-2-87 αυτά επιτρέπονται, αυτό δεν σημαίνει ότι τροποποίησε και τις ειδικά καθορισμένες επιτρεπόμενες χρησεις καθε περιοχής. Συνεπώς αν στην περιοχή που αναφέρεσαι, οι ειδικά καθορισμένες χρήσεις γης εξαιρούν ρητά τα φανοποιεία-βαφεία (πχ αν στο διαταγμα ρυμοτομίας αναφέρεται "...επιτρέπονται οι χρήσεις του άρθρου 3 του ΠΔ/23-2-87 με εξαίρεση τα φανοποιεία-βαφεία, τα πρατήρια υγραερίου ...") τότε εξακολουθούν να μην επιτρέπονται φανοποιεία και συνήθων και βαρέων οχημάτων. Αν όμως η καθορισμένη χρήση είναι γενικά αυτή του άρθρου 3 του ΠΔ/23-2-87 χωρίς ιδιαίτερες εξαιρέσεις τότε επιτρέπονται τα φανοποιεία συνήθων οχημάτων ανεξάρτητα από τον χρόνο έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης (και αυτό είναι άλλο ένα σημείο που διαφοροποιείται ο ν.3710 από την εγκύκλιο)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ΘΕΛΩ ΣΧΕΔΙΑ AUTOCAD μηχανηματων ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

 

 

 

 

ΘΕΛΩ να μην γράφετε με κεφαλαία και να μην γράφετε όπου βρείσκετε, οτι θέλετε. Και τα 2 μηνύματά σας έχουνε τα ίδια λάθος χαρακτηριστικά.Παρακαλώ, διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Manolis gon

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ενας απο τους γνωστους αλεξιπτωτιστες του φορουμ...μεγάλε και γω θελω θεση δ/ντη, να δουλευω 2-3 ωρες και να περνω 4000€/μηνα, τι να κανουμε τωρα...:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Συνάδελφοι καλημέρα,

Ηθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κάποιος σε περιοχή χαρακτηρισμένη απο Γ.Π.Σ ως τοπικό κέντρο συνοικίας επιτρέπεται να ιδρυθεί φανοποιείο? Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

http://www.domiki.gr/kpn/text_2i/0_5.htm

Αρθ-4 ΠΔ/23-2/6-3-87

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ, ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

 

Στις περιοχές της κατηγορίας αυτής, επιτρέπονται μόνο: 

1. Κατοικία. 
2. Ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις. 
3. Εμπορικά καταστήματα. 
4. Γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, κοινωφελείς οργανισμοί. 
5. Διοίκηση (στα κέντρα γειτονιάς επιτρέπονται μόνο κτίρια διοίκησης επιπέδου γειτονιάς). 
6. Εστιατόρια 
7. Αναψυκτήρια. 
8. Κέντρα διασκέδασης αναψυχής. 
9. Χώροι συνάθροισης κοινού. 
10. Πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις. 
11. Κτίρια εκπαίδευσης. 
12. Θρησκευτικοί χώροι. 
13. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας. 
14. Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης. 
15. Κτίρια, γήπεδα στάθμευσης. 
16. Πρατήρια βενζίνης. 
17. Αθλητικές εγκαταστάσεις. 
18. Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων. 
19. Εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ..μήπως γνωρίζεις αν τα φανοποιεία εντάσσονται στα επαγγελματικα εργαστήρια χαμηλής οχλησης? Δίπλα ακριβώς από το κτίριο λειτουργεί ήδη συνεργείο αυτοκινήτων

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνα με το ΦΕΚ 21/Β/13-01-2012 αποφ 1958/12 τα φανοποιεία κατατάσσονται στην 9η ομάδα "Βιομηχανικές δραστηριότητες και συναφείς εγκαταστάσειςς" μαζί με συνεργεία, πλυντήρια κλπ

 

Αν είναι χαμηλής - μέσης ή υψηλής όχλησης θα το δεις από την ΚΥΑ 3137/191/Φ15/2012 ΦΕΚ 1048/Β/4-4-2012

Link to comment
Share on other sites

μην το ψαχνετε, ΟΛΑ τα συνεργεια επιβατηγων οχηματων (<3,5 tn μεικτου βαρους) και οχι φορτηγων, εντασσονται στα εργαστηρια χαμηλης οχλησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπαρχουν ΓΠΣ περιοχων που εξαιρουν  και απαγορευουν την εγκατασταση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ συνεργεια (=βαφεια, φανοποιια) εστω και εαν οι γενικες διαταξεις το επιτρεπουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.