Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γενικά στη Γερμανία επικρατεί ένα θέατρο του παραλόγου.. και εξηγώ..

Στο ΟΑΕΔ τους αμα πάει κανείς και δέι για μηχανικούς και ειδικότερα για ηλεκτρολόγους μηχανικούς έχουν πολύ ζήτηση.. Ενα πάρα πολύ μικρό ποσοστό είναι άνεργο ή καλύτερα προσωρινά άνεργο.. Μήπως εννουν τους Γερμανούς μόνο? Τους έχω ικανούς γιατι υπάρχει μια τάση σοβουνισμού τελευταία..

 

Εγώ απο τη διαμονή μου εδώ κατάλαβα ότι επικρατεί μια αντιμεταναστευτική πολιτική.. Παράδειγμα.. είναι γνωστό ότι σε καμιά χώρα δέν μπορείς να βρείς δουλειά μέχρι να μιλάς τη γλώσσα τους καλύτερα απο τους ιδιους.. Στη Γερμανία δεν υπάρχει καμιά απολύτως βοήθεια.. Δηλαδή ενας που θέλει να μάθει τέλεια Γερμανικα (μπίσνες λέβελ :D) πρέπει να σκάσει χρήματα σε ταχύρυθμα φροντηστήρια.. Ακομα και σουβλατζής να έρθεις να δουλέψεις και δέν ξέρεις γερμανικά πρέπει να πληρώσεις ιδιωτικό φροντηστήριο.. 200 το μηνα?.. τόσα..

 

Δεν υπάρχει καμιά ευκαιρία μετεκπαιδευσης απο τα πανεπιστήμια.. Για τους ξένους μιλάω πάντα γιατι οι Γερμανοί με ενα βασικο πτυχίο περνουν τις θέσεις αμέσως..Πέρνεις ένα πτυχίο και αει στο καλο.. Εχει ευκαιρίες για έρευνα ωστόσο.. Οι γερμανικές εταιρίες ειναι γεμάτες θέσεις εργασίας με τη διαφορά οτι δεν καλυπτονται ποτέ... Εχω βαρεθεί να βλέπω τις ιδιες και τις ιδιες αγγελίες.. :D

Link to comment
Share on other sites

Παράδειγμα.. είναι γνωστό ότι σε καμιά χώρα δέν μπορείς να βρείς δουλειά μέχρι να μιλάς τη γλώσσα τους καλύτερα απο τους ιδιους.. Στη Γερμανία δεν υπάρχει καμιά απολύτως βοήθεια.. Δηλαδή ενας που θέλει να μάθει τέλεια Γερμανικα (μπίσνες λέβελ :D) πρέπει να σκάσει χρήματα σε ταχύρυθμα φροντηστήρια.. Ακομα και σουβλατζής να έρθεις να δουλέψεις και δέν ξέρεις γερμανικά πρέπει να πληρώσεις ιδιωτικό φροντηστήριο.. 200 το μηνα?.. τόσα..

 

Μου φαίνεται ότι έχεις χάσει λίγο το νόημα...

 

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμα και στην Ελλάδα, συμβαίνει αυτό... Δηλαδή συγνώμη, εσύ ήθελες να σε πληρώνουν και από πάνω για να μάθεις την επίσημη γλώσσα του Κράτους?

Μην τρελαθούμε, το γεγονός ότι οι πιο πολλοί Έλληνες ξέρουμε καλά αγγλικά και όσοι πανε στην Αγγλία για σπουδές ή δουλειά τα βγάζουν πέρα εύκολα δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί και σε άλλες χώρες.

 

Μα, ακόμα και στην Ελλάδα, λειτουργούν κάποια τμήματα εκμάθησης της ελληνικής για μετανάστες στα οποία διδάσκουν εθελοντές...

 

Πάντως, φίλη που πήγε στο Βερολίνο για διδακτορικό (αν και μιλούσε γερμανικά) το πρώτο χρόνο πήγαινε σε έναν φορέα με άλλους αλλοδαπούς για να τελειοποιήσει την προφορά της κλπ. Το βλέπω απολύτως λογικό!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στη Σουηδία πάντως είναι δωρεάν τα μαθήματα Σουηδικών για μετανάστες και για κάθε μορφωτικο επιπεδο.. Δέν κατάλαβες.. Ολοκληρο Ινστιτουτο έχουν..

 

Δέν είμαι σίγουρο αλλα και στην Ολλανδία έτσι είναι.. και γενικώς σε όλα τα γερμανικα κράτη.. έχουν παρόμοια συστήματα.. Η Γερμανία την έχει δεί..

 

Ποιά Ελλάδα τώρα αναφέρεις.. σαν τα μαθήματα του Αγ. Παντελεήμονα που μπήκαν με τα ρόπαλα κάτι παλικάρια? :D

 

Στο Βερολίνο ειδικά οι μισοί την βγάζουν καθαρή με τα κρατικά επιδόματα.. Φοβερή ανεργία... Απο τον τουρισμό και τους φοιτητές ζούν.. και απο τα φροντηστήρια γερμανικών.. Τί να λέμε τώρα?.. Η προφορά στα γερμανικά είναι εύκολη.. Δεν χρειάζεσαι φροντηστήριο..

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, απο το "this is a cat, my name is John, how do you do" κλπ μεχρι να μαθεις τα αγγλικά που χρειάζονται για να ζησεις σε μια ξενη χωρα έχει μια μικρηηηη απόσταση....

Link to comment
Share on other sites

Ε δεν λέμε τώρα να έχεις βγάλει και καμια φιλολογική σχολή για να πιάσεις δουλειά ως μηχανικός.. Απλά στη Γερμανία δέν το μιλάνε το αγγλικό.. και όχι δεν το μιλάνε απλώς αλλα το πέρνουν και πατριωτικά.. Οπως όταν πήγα μια φορά στο Παρίσι και ρωτάω έναν αν μιλάει αγγλικά και με κοιταζε σάν να του έβρισα τη μάνα..:D.. Ολα τα λεφτά.. Η Γερμανία γενικώς είναι η χώρα των ρομπότ που έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα συγεκριμένο σύστημα ή καλύτερα software γιατί απλά δέν σκεφτονται αυτοί οι άνθρωποι.. Για όποιον δέν ξέρει.. για να κανεις αίτηση για μια δουλειά πρέπει να τους πάς ένα πάκο με επισημα χαρτιά τί έχεις κανει απο το γυμνάσιο μεχρι σήμερα.. μπορεί να σε σωληνώσουν κιολας με κανα ταλαντωτή.. :D :D.. Δεν κανω πλάκα.. Εξαρταται που πάς..

Link to comment
Share on other sites

παιδιά sos!ξέρει κάποιος τι μισθοί παίζουν στην Κύπρο για κάποιον νέο μηχανικό?Πλύ πιθανό να μου πουν να κατέβω και δε ξέρω πόσα να ζητήσω...Σημειώνω οτι η εταιρία είναι ελληνική και όπως κατάβα έχει πάρει κάποιο υπερεργολαβία και θα στείλει 1-2 μηχανικούς...

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα με τους Σουηδους είναι οτι παρόλο λαμβάνουν τιποτε εκατομμύρια αιτησεις για δουλειά κάθε μέρα ειναι πολύ κουλ και ευγενικότατοι..

 

.........................................................................

 

Φίλε μου επειδή εκεί σπούδασα και εργάσθηκα, κάτι δεν μου κολάει....

Ή σε δουλεύουν ή έπεσες στον "Άγιο Σουηδό".

Με ποια εταιρεία μίλησες και σου είπαν αυτά τα ευγενικά λόγια???

Απ' ότι ξέρω και με πληροφορούν οι φίλοι και συνάδελφοι από κει, η κρίση έχει χτυπήσει και αυτούς. Η εσωτερική οικοδομική δραστηριότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα αλλά έξω πάνε καλά. Μήπως σου ανέφεραν Νιγηρία ή South Afrika?? Πάντως να έχεις υπ' όψη σου ότι κατά σειρά προτεραιότητας προτιμούνται, εξαιρουμένων των Σουηδών, οι Βρετανοί, USA, Γερμανοί, λοιποί βόρειοι και μετά οι svartskalle = μαυροκέφαλοι.

Όπου ακούς πολλά κεράσια ...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν χαιρετίζω όλους τους μηχανικούς!

Υπάρχει κάποιος με εμπειρία στα Η.Α.Ε. Μου έγινε πρόταση για εργασία εκεί και προσπαθώ να τα ζυγίσω. Αν υπάρχει κάποιος που βρίσκεται κάτω και ξέρει απο πρώτο χέρι, ακομά καλυτερα.

Εργασιακή εμπειρία έχω τετραετή αλλά όχι σε αναλογα έργα. Από λεφτά και παροχές τι να θεωρήσω δεδομένο?

Link to comment
Share on other sites

Τι πλάκα που έχουν τα forums καμιά φορά...

Το πόσο ψηλά είναι κάποιος και το πως πρέπει να του φερόμαστε δεν καθορίζεται από τις οικονομικές απολαβές, ούτε από το επίπεδο της εκπαίδευσής του. (Λέω εκπαίδευση και όχι μόρφωση-η διαφορά είναι τεράστια). Το πως φερόμαστε σε κάποιον καθορίζεται από το πως συμπεριφέρεται και αυτός στους γύρω του. Έχουν πλάκα τα forums, θυμίζουν την real life καμιά φορά... Σοβαρευτείτε συνάδελφοι, είμαστε επιστήμονες άνθρωποι. Ας αποδείξουμε οτι εκτός από ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης, διαθέτουμε και μια μόρφωση-καλλιέργεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.