Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

 

To primavera είναι είναι μόνο για επαγγελματία μηχανικό προγραμματισμου και όχι για μηχανικο εργοταξίου ,σε επίπεδο χρονικου προγραμματισμου και παρακολουθησης μέχρι και μεσαι έργα το ms project είναι μια χαρα ,σε πολυ μεγάλα >300 m Euros h $ θα υπάρχει είτε τμημα είτε μηχανικος

 

 

ευχαριστώ για την απάντηση

 

δεν αποτελεί εφόδιο για κάποιον που θέλει να βρει δουλειά ως project controls engineer?

 

πάλι θέση εργοταξίου είναι

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ για την απάντηση

 

δεν αποτελεί εφόδιο για κάποιον που θέλει να βρει δουλειά ως project controls engineer?

 

πάλι θέση εργοταξίου είναι

Δες τα προαπαιτούμενα για την θέση ,το primavera είναι προαπαιτούμενο για planning engineer project control είναι χρόνος χρήμα ,ποιότητα ,ασφάλεια .Α και κάτι ακόμα ακόμα και στα πολυ μεγάλα έργα οι διευθυντές και οι section engineers  δεν θέλουν planning enginners γιατι τους θεωρούν τσιράκια της αποπάνω βαθμιδας μου έχει τυχει έργο με τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα ,ένα για τον πελάτη, ένα για την περιφερειακη διoiκηση και ένα εσωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Definition of Project Controls : 
Project Controls can be defined as - Management action, either preplanned to achieve the desired result or taken as a corrective measure prompted by the monitoring process. Project controls is mainly concerned with the metrics of the project, such as quantities, time, cost, and other resources; however, also project revenues and cash flow can be part of the project metrics under control. Thus, we believe an effective Project Controls process can be applied in a collaboration of its various sub-disciplines, such as: 
 
1) Planning, Scheduling & Project Reporting
·      Scope management; 
·      Project deliverables: 
·      Work breakdown / Cost breakdown structures;
·      Schedule management;
·      Schedule forecasting;
·      Corrective action;
·      Progress measurement / reporting;
·      Productivity Analysis & Calculation; 

2) Earned Value Analysis & Management

3) Cost Engineering & Estimating
·      Estimating;
·      Cost management;
·      Cost control;
·      Cost forecasting

4) Change Management & Controls
·      Change order control;
·      Trend Analysis; 

5) Risk and Delay Claims
·      Risk Assessment & management;
·      Delay Claims Quantification
·      Forensic Schedule Analysis

Put simply, Project Controls encompass the people, processes and tools used to plan, manage and mitigate cost and schedule issues and any risk events that may impact a project.
 

http://www.projectcontrolsonline.com/Home/DefinitionandImportanceofProjectControls.aspx

 

Link to comment
Share on other sites

Fritz η απάντηση είναι ΝΑΙ, η γνώση του Primavera αποτελεί εφόδιο για κάποιον που θέλει να βρει δουλειά ως project controls engineer. Προφανώς και δεν αποτελεί το σημαντικότερο ή το μοναδικό κριτήριο, η γνώση όμως κάποιου προγράμματος scheduling είναι πλεονέκτημα σ'αυτή τη θέση και συνήθης ερώτηση στις συνεντεύξεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελείωσα κι εγώ brighton uk, και μετά το master, είχα κάνει αίτηση σε μια εταιρία απο τις μεγαλύτερες στην χώρα. Με πήρανε με μισθό 27000 λίρες τον χρόνο + bonus. Ε, δεν έμεινα, διότι μου είχανε λείψει τα της πατρίδας μας. Αν με ρωτάτε αν χτυπώ το κεφάλι μου ή όχι, δεν ξέρω... Καλά τα λεφτά, αλλά καλό και το να είσαι ελεύθερος άνθρωπος! Οσοι ενδιαφέρεστε για δουλειά στην Αγγλία στείλτε πμ να σας στείλω 'ενα 

 

Καλημέρα συνάδελφε!

Είμαι Τοπογράφος Μηχανικός και διαβάζοντας τα όσα γράφεις θα με ενδιέφερε η βοήθεια σου στο πού να ανατρέξω για εύρεση εργασίας στην Αγγλία!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή τύχη σε όλους μας!

Link to comment
Share on other sites

@annamag26, ο συνάδελφος το ποστ του το έκανε 9-7-2008 και εσυ 6-9-2013....μακάρι να μπορεί να σε βοηθήσει...αλλά λίγη προσοχή δεν βλάπτει.... :)

Link to comment
Share on other sites

 

@annamag26, στην Αγγλία γενικά είναι διασκεδαστικό να ψάχνεις για δουλειά. Πήγαινε και απόλαυσέ το. Γράψου σε 5-6 πρακτορεία εύρεσης εργασίας, θα σε καλέσουν σε συνέντευξη και θα σε προωθήσουν στις κατάλληλες θέσεις, αν όντως υπάρχουν σχετικά με τον τομέα που ενδιαφέρεσαι και ειδικεύεσαι. Μερικά, απ' όσα θυμάμαι τον καιρό που ήμουν εκεί είναι για να κάνεις 'google' και να τα βρεις είναι: hays.co.uk, anderselite.co.uk, fusionpeople.co.uk, rgb.co.uk, bespoke.c.uk....καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα, γιατί αρχίζω να την ψάχνω για έξω.

 

1) Σε πολλά cv & cover letters βλέπω ξένους συναδέλφους να δηλώνουν ότι έχουν αποκτήσει (achieved) Chartered Professional Engineer Status from.....κτλ.

Αυτό είναι για μας η αντίστοιχη εξέταση και απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ; Η εγγραφή μας στο ΤΕΕ με λίγα λόγια;

 

και

 

2) Κάτι που πόσταρα και αλλού, αλλά δεν πήρα απάντηση. Ξέρει κανείς από Καρλσρούη, Γερμανία; Γενικά τι παίζει με δουλειές, κτλ., αν γνωρίζει κάποιος που έχει εργαστεί ή σπουδάσει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους!

 

Έχω μια επαγγελματική πρόταση για το Αμμαν στην Ιορδανία και θα θελα αν κάποιος έχει εμπειρία από την Ιορδανία ή κάποιος γνωστός του να πει 5 πράγματα για τις συνθήκες διαβίωσης και το κλίμα εκεί.Έψαξα και δεν βρήκα κάποιο ποστ που να μιλάει συγκεκριμένα για Ιορδανία.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.