Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

Κι εγώ το έχω ακούσει αυτό με την βιταμίνη D και σίγουρα ισχύει. Το θέμα με την κατάθλιψη σε μεγάλο βαθμό όμως νομίζω οφείλεται και στην ψυχολογία που έχει κάποιος φεύγοντας. Το είχε πει κάποιος συνάδελφος νομίζω σε αυτό το thread.Αν ξεκινήσεις να φύγεις βαριαναστενάζοντας και μοιρολογώντας:"Το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό, το νερό της θολό" ή "ξενιτεμένο μου πουλί και παραπομενεμένο" τότε είναι σίγουρο ότι ξεκινάς με κακές προοπτικές.Ο καθένας μας που ξεκίνησε να βγει στο εξωτερικό πρέπει ή έστω θα έπρεπε να έχει στο μυαλό του ότι πάει να κάνει αυτό που πάντα ήθελε και ονειρευόταν και που στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Δεν είναι κακό να λέμε στον εαυτό μας ότι βγήκαμε στο εξωτερικό για να απολαύσουμε κάποια πράγματα που νιώθουμε ότι αξίζουμε.Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως όσο αφορά την Ευρώπη οι αποστάσεις είναι αστείες και το μόνο σύνορο ουσιαστικά είναι η γλώσσα καθώς αντίστοιχα στις ΗΠΑ είναι χαρακτηριστικά και πάρα πολλά τα παραδείγματα που κάποιος από την Νεμπράσκα εργάζεται στην Ουάσινγκτον ή από την Μιννεσότα εργάζεται στο Τέξας.Αυτές οι αποστάσεις είναι αντίστοιχες του Αθήνα - Λονδίνο ή Θεσσαλονίκη - Στοκχόλμη. Σε μεγάλο βαθμό θεωρώ πως η μετανάστευση είναι state of mind. Όπως το πάρει κανείς λοιπόν

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα συμφωνησω η αποφαση του να μεταναστευσεις μακρια απο την οικογενια σου, την χωρα σου κ το περιβαλλον σου δεν ειναι για ολους. Περαν απο τα οικονομικα που ο καθενας αναλογα με το τι επιζητα αλλαζουν, ειναι σκληρο να επιβιωσεις εξω, να μην εχεις που να στηριχθει. Δεν μιλαω μονο για το οικονομικο αλλα κ τα καθημερινα προβληματα, τα ψυχολογικα, δεν εχεις που να μιλησεις. Θα κανεις σιγουρα γνωριμιες, αλλα σαν τους δικους σου ανθρωπους δεν εχει.

 

Το να μεταναστευσεις και ειδικα για δουλεια, προσωπικα θεωρω οτι θελει πολυ σκεψη. Μην σκεφτειται μονο το οικονομικο, αλλα ολα τα παρελκομενα. Και προπαντως μην φυγετε με την ιδεα στο μυαλο οτι θα μεινω 5 χρονια, θα πιασω την καλη κ πισω. Με αυτη την λογικη δεν θα επιβιωσετε, εαν παρει καποιος την αποφαση ας την παρει σοβαρα. Ουτως η αλλιως στο μελλον θα μπορεσει να γυρισει καποιος οταν το θελησει, αλλα μην εχετε στο μυαλο σας 5-7 κλπ χρονια εξω κ μετα πισω. Δωστε ολο σας τον εαυτο στην δουλεια που ειναι να κανετε κ μετα θα δειτε τις ευκαιρειες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και Γερμανια βιταμίνες με χαπακια..

Εΐδικά η "Vitamin B"  icon_wink.gif  είναι απαραίτητη έτσι όπως παίρνει την κατηφόρα ο κλάδος στη Γερμανία σιγά-σιγά 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποια βιταμίνη D; Το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου να ειχα εδω να έβλεπα το φως το αληθινό :)

Σοβαρά τωρα, σε βόρειες χώρες παιζει πολυ η βιταμίνη D και το θεωρούν φυσιολογικό.

 

Εξωτερικό φεύγει κάποιος για παρά πολλούς λόγους. Φιλοδοξία, γνωςη, αναγκη, ο,τι χωράει ο νους. Δεν ειναι εύκολο, αλλα στα δύσκολα δείχνει ο καθένας μας απο τι ειναι φτιαγμένος. Το πως θα τη παλέψουμε, ειναι καθαρα προσωπικό και παιζει τεραςτιο ρόλο το μέρος. Αλλο ειναι να ζεις στο Λονδινο, αλλο στην Σαουδικη Αραβια και αλλο στο Τρόντχαϊμ.

Link to comment
Share on other sites

Ποια βιταμίνη D; Το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου να ειχα εδω να έβλεπα το φως το αληθινό :)

 

 

Μεξικάνικα chicken wraps στο Shoreditch. Εντάξει, σουβλάκια δεν είναι αλλά τουλάχιστον ξεχνιέσαι  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Όταν φευγεις καλό είνια να έχείς την ψυχολογία του τουρίστα δηλαδή να διακατέχεσαι απο ενθουσιασμό και ενδιαφέρων για τα καινούρια πραγματα που συναντας και να δίνεις λιγότερη βάση στα μειονεκτήματα. Εαν δεν είχα αυτή τη ψυχολογία δεν νομίζω να κατάφερνα να έμενα μόνος σε μια μικρή πόλη της Σουηδίας για 9 και πλέον μήνες απλά μαθαίνοντας τη γλώσσα και ψάχνοντας για δουλεια.

 

Απλά μετά όπως λένε και οι περισσότεροι το θέμα είναι οτι σιιγα σιγά αρχίζουν και σου λείπουν τα γνώριμα δηλαδή οι οικογενεία σου και οι φίλοι σου, οι παλιές σου συνήθειες και λίγο ο θόρυβος και η ζωή μιας ελληνικής πόλης. Σημειωτέον οτι δεν έχω πρόβλημα να είμαι μόνος και τις περισσότερες φορές το προτιμώ και το επιδιώκω. Απλά κάθε τι στη ζωή έχει και τα όριά του.

 

Για χημική βιομηχανία δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά βλέπω μεγάλη κινητικότητα για μηχανολόγους επίσης επείδή είναι πολύ μπροστά στο θέμα της καθαρής ενέργειας, εδώ έχω δει και φωτοβολταικά πάνελ τι να λέμε τωρα??

Πάντως όπως και να το δω νιώθω τυχερός που μπορώ να εξασκώ το επάγγελμα που γουστάρω και να αμοίβομαι φυσιολογικά.

Για όσους σκοπεύεται να βρείτε την τυχη σας έξω δείτε πόσα λεφτα μπορείτε να ξοδέψετε εάν δεν έχετε κανένα κονέ. Τα δικά μου για παράδειγμα τα υπολόγισα γύρω στις 15-20 χιλιάδες με εισητήρια διαμονή φαγητό για ένα χρόνο. Φυσικά ήταν τα μισά δανείκα και τα μισά δικά μου, Τωρα δεν έχω τπτ αλλά ελπίζω απο του χρόνου να μπορέσω να αποταμιεύω κάποιο μικρό ποσό.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχω μόνο 3 βδομάδες εδώ αλλά το καλό φαγητό το μυρίζομαι, κυριολεκτικά!

 

Αυτός είναι λόγος για να ξαναγυρίσω Λονδίνο...Bacon and Cheese WHOPPER!!  :smile:  :smile: 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.