Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Που μπορώ να βρω αεροφωτογραφίες


didroug

Recommended Posts

ψάχνω παλιές αεροφωτογραφίες του 1950 μέχρι το 60

για να διευκρινήσω την ύπαρξη ή όχι δρόμου που τώρα δεν φαίνεται

και υπάρχει αντιδικεία.

που μπορώ να απευθυνθώ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε απυθύνσου στη ΓΥΣ. Είναι ο μόνος φορέας που δίνει αεροφωτογραφίες. Σου παραθέτω το σύνδεσμο :

 

http://web.gys.gr/portal/page?_pageid=33,36592&_dad=portal&_schema=PORTAL

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Α/Φ διαθέτει και η Δ/νση Αεροφωτογραφήσεων του τ. ΥΠΕΧΩΔΕ (Τιμ. Βάσσου 17, κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία) και μάλιστα από πτήσεις χαμηλότερες από εκείνες της ΓΥΣ και, επομένως, σε κλίμακες μεγαλύτερες από τις κλίμακες 1:40000 της ΓΥΣ.

 

Εάν είσαι τυχερός και βρεις πτήσεις, που να καλύπτουν την περιοχή και την περίοδο που σε ενδιαφέρει, τότε θα έχεις καλό υλικό για φωτοερμηνεία ή για άλλη δουλειά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι, από όσο ξέρω οι αεροφωτογραφίες απο το site ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι του 2010. Αν χρειάζεται να αποδείξεις χρόνο κατασκευής αυθαιρέτου Ν.4014 (συγκεκριμένα εντος σχεδίου, με Ο.Α, επέκταση κατα παράβαση αδείας στον υπαίθριο χώρο του τελευταίου ορόφου) προ 28/7/2011 και προφανώς όχι το 2010, τι κάνεις; Επίσης τι θα γίνει με τις χρονολογίες αλλαγών χρήσης π.χ υπογείων ή μικρών επεκτάσεων σε εξώστες και άλλα τέτοια μικρά;

Link to comment
Share on other sites

Στην αίτηση διαθεσιμότητας που κάνεις στο site του ΟΚΧΕ, επιλέγεις φωτογραφίες από διάφορες περιόδους (1956-1983, 1983-2003).Γενικά απαντούν γρήγορα (στην περίπτωσή μου, την επόμενη μέρα).

Για αλλαγές χρήσης και παραβάσεις που δε φαίνονται στις αεροφωτογραφίες δε γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Υπάρχουν και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες πωλούν αεροφωτογραφίες. Ωστόσο, αφορούν σε σχετικά πρόσφατες λήψεις. Επίσης, ενδεχομένως, το δικαστήριο να εκτιμήσει περισσότερο φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από δημόσιους φορείς. Το τελευταίο το θετω ως προβληματισμό και θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε chris, δε νομίζω οτι οι αφίες ενός δημόσιου οργανισμού έχουν περισσότερη αξία ή εγγυρότητα εκείνων μιας ιδιωτικής εταιρείας ακόμη και για το δικαστήριο. Στο κάτω κάτω ότι αποτυπωθεί στις αφίες, αυτό είναι και τίποτα άλλο ανεξαρτήτως του ποιός τις τράβηξε. Ούτως ή άλλως στο τέλος για κάθε αμφιβολία που θα προκύψει, το πιθανότερο είναι οτι θα κληθει δικαστικός πραγματογνώμονας να τη διερευνήσει και να τεκμηριώσει και αποφανθεί.

Βέβαια συνήθως οι ιδιωτικές εταιρείες κοστολογούν σε 10πλάσιες ή και περισσότερο τιμές / αφία απ΄ότι οι δημόσιοι οργανισμοί. Αλλά αν η τεκμηρίωση που παρέχουν στους ισχυρισμούς των αντιδίκων επαληθεύουν χρονολογικά την άποψη τους, πιστεύω οτι αποτελούν τον πλέον αδιάψευστο "μάρτυρα" ενώπιον του δικαστηρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μην ανοίγω νέο τόπικ.

 

Καποιος συνάδελφος που εχει αγοράσει σε ψηφιακή μορφή αεροφωτογραφία;

 

Μου απάντησαν απο ΟΚΧΕ πως διαθετουν σε 1000dpi ανάλυση. Φαντάζομαι πως μπορώ να την ζουμάρω για να φθάσω σε μια αξιοπρεπή κλίμακα με ποιότητα, σωστα; (η τυπωμένη ειναι σε 1:7000 κλίμακα, και 2η τυπωμένη σε μεγέθυνση αναφέρει πως ειναι 8-10 φορές πάνω, δηλ πες 1:700).

Link to comment
Share on other sites

Εχω πάρει κάμποσες σε ψηφιακή μορφή.Οι πιο σύγχρονες είναι και οι πιο καθαρές.Από 1/8000 και κάτω μπορείς με ζούμ να προσδιορίσεις κάτι.Για τα ισόγεια δεν υπάρχει πρόβλημα, από εκεί και πάνω μάλλον θα χρειαστεί φωτοερμηνεία.Η μεγέθυνση αν δεν έχουν χαλάσει τα πιξελάκια ίσως να βοηθάει αλλά θα μπορείς και εσύ να την κάνες στον υπολογιστή.Αυτά για ασπρόμαυρες

Βάζω 2 παραδείγματα.Αυτη του 1977 είναι 1/16000 και αυτή του 1982 είναι 1/7000. Μεγάλη διαφορά στην ευκρίνεια.Είναι μετά από δυνατό ζουμ στον υπολογιστή

post-15509-0-07253000-1347534091_thumb.jpg

post-15509-0-94661900-1347534101_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mανώλη δηλαδή προτείνεις να πάρω σε ψηφιακή μορφή και να ζουμάρω μόνος μου. Ουσιαστικά και στον ΟΚΧΕ, αυτό δεν κάνουν, αν ζητήσεις την "μεγενθυμένη";

 

Σε 1:7000 που βλέπω στη 2η, ειναι θεϊκή η ποιότητα, οχι απλως ανεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.