Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δείτε τους χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε. μέσα από το Google Earth


lambroskal

Recommended Posts

.................έχει παραμείνει στο πεδίο "Μέρη" (στην αριτερή στήλη των πεδίων Αναζήτηση-Μέρη-Επίπεδα) η εφαρμογή "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ". ...............

 

Έχεις δίκαιο.

 

Τελικά δεν χρειάζεται να το διαγράψω, αλλά απλως να το ξετσεκάρω από την θέση που περιγράφεις, οπότε με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πρακτικό!!!!

 

Ευχαριτώ ΜΑΚΑΡ.

Link to comment
Share on other sites

Με τον χειροκίνητο τρόπο που περιγράφεις στο blog, υπάρχει τρόπος να έχουμε τις επιλογές Low και High ή πρέπει να εγκαταστήσουμε το ΚΜΖ;

Link to comment
Share on other sites

Για να ορίσεις την ανάλυση της εικόνας που θέλεις πρέπει να ορίσεις τις παραμέτρους HEIGHT και WIDTH στο url (πεδίο: "Link") που δημιουργείται μετά τη σύνδεση με το WMS.

 

Για το κτηματολόγιο οι μέγιστες διαστάσεις είναι 2000x2000 γι' αυτό και έχω ορίσει αυτή την ανάλυση στην επιλογή "HIGH".

 

Επισημαίνω μόνο πως πάνω από κάποιες διαστάσεις τα WMS επιστρέφουν "κενή" εικόνα. Για κάθε WMS η τιμή αυτή είναι διαφορετική την οποία (συνήθως) δεν τη δίνουν, αλλά την εντοπίζεις με δοκιμές. Γι' αυτό οι default τιμές που δίνει το Google Earth είναι 512x512 το οποίο είναι μέγεθος εικόνας που "δίνουν" όλα τα WMS.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα η απορια μου ειναι, πως μπορω να ξερω ποιες περιοχες έχουν ενταχθει στο Κτηματολογιο και ποιες οχι.

Δηλαδη, με ρωταει καποιος αν το χωραφι του έχει Κτηματολογιο. Που θα ψαξω εγω να το βρω?

Link to comment
Share on other sites

Ειρήνη στο site της Κτηματολόγιο ΑΕ υπάρχουν οι περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί στα προηγούμενα προγράμματα κτηματογράφησης και οι περιοχές που βρίσκονται υπό κτηματογράφηση με τα νέα προγράμματα.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι ότι οι ΟΤΑ που αναφέρονται αφορούν στα όρια των ΟΤΑ ΠΡΙΝ τον Καποδίστρια (για παράδειγμα η Καλαμάτα έχει κτηματολογικό γραφείο αλλά δεν περιλαμβάνει την έκταση του δημοτικού διαμερίσματος Βέργας), επομένως μια επίσκεψη στο κτηματολογικό γραφείο όπου θεωρητικά έχουν αναρτηθεί τα όρια της κτηματογραφούμενης περιοχής είναι απαραίτητη.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, ανέβασες το ερώτημά σου σε λάθος ενότητα και, η απάντησή του βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, όπου θα βρεις τους ΟΤΑ που έχουν ενταχθεί, μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Φοβερό!!

 

Μια ερώτηση μόνο:

 

Συγκρίνοντας την ποιότητα των εικόνων του Google Earth με αυτές του Κτηματολογίου υπάρχει σημαντική διαφορά στα χρώματα. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Σε πολλούς παράγοντες.

Ο ποιο συνηθισμένος είναι η εποχή λήψης της αεροφωτογραφίας (πχ καλοκαίρι = ξηρασία = "κίτρινες" αεροφωτογραφίες)

Link to comment
Share on other sites

Μια βασική διαφορά: οι φωτογραφίες του google earth είναι δορυφορικές. Αυτές της Κτημ. Α.Ε. είναι αεροφωτογραφίες. Γενικά τα δύο υπόβαθρα σχεδόν δεν είναι συγκρίσιμα από θέμα ποιότητας ούτε φυσικά ακρίβειας.

Link to comment
Share on other sites

Λογικές μου φαίνονται οι παραπάνω εξηγήσεις, αλλά μου προξένησε εντύπωση το γεγονός πως συγκρίνοντας τις ίδιες εικόνες της ίδιας περιοχής μεταξύ του Google Earth και του Bing Maps, οι δεύτερες είναι πολύ πιο κιτρινισμένες.

 

Και μιλάμε για ακριβώς τις ίδιες εικόνες: τα ίδια πλοία και τα ίδια αυτοκίνητα.

 

Υπάρχει περίπτωση να περνάνε κάποια "φίλτρα" ή επεξεργασία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.