Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φοίτηση στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ


Recommended Posts

Πάντως, έχω διαβάσει ότι οι Τοπογράφοι Μηχανικοί έχουν το λιγότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με τους υπόλοιπους μηχανικούς. Τώρα, αυτό κατά πόσο αληθεύει δεν το γνωρίζω εγώ, αλλά εσείς που κινείστε σ'αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Εν μέρει αληθεύει. Τοπογράφος απασχολούμενος για παράδειγμα σε μελετητική εταιρεία, έχει πιθανότητες να αμοιφθεί καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα σε αντίστοιχο πόστο. Από εκεί και πέρα όμως, στο ελεύθερο επάγγελμα, για τον ίδιο κόπο, ένα ΑΤΜ βγάζει έως και αδικαιολόγητα λιγότερα χρήματα από έναν ΠΜ. Και για αυτό φυσικά φταίμε κυρίως οι ίδιοι οι ΑΤΜ που επιτρέψαμε να συμβαίνει επί τόσα χρόνια...

Τα παραπάνω σου τα λέω για να καταλάβεις ότι τα μεγέθη της ανεργίας δεν είναι το απόλυτο κριτήριο, καθώς υπάρχουν αρκετοί ΑΤΜ που μετά βίας βγάζουν τα έξοδά τους. Τι να το κάνεις που δε φαίνονται "άνεργοι";

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι τώρα είναι αργά. Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ. Ίσως στο μέλλον αν δεν διαλυθούμε και γίνουμε ποτέ πραγματικά πολιτισμένο κράτος όπου οι νόμοι λειτουργούν και όχι ψευτοκυριλέδες που το "φιλότιμο" τους επιβάλλεται δια της βίας ώστε απλά να ξεχρεώσουν τα (κατασκευάσμενα από αέρα κοπανιστό) χρέη προς τους δανειστές τους...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Caestiel,

καταρχάς συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου στη σχολή μας! Ό,τι χρειαστείς σχετικά με τη σχολή θα το βρεις στο survey.ntua.gr . Ψάξε τον οδηγό σπουδών και εκεί θα βρεις τα πάντα σχετικά με τα μαθήματα, τους τομείς κτλ. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσα τη σχολή. Για ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις, ρώτα έλευθερα είτε εδώ είτε με π.μ. !

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε caestiel, μερικά σχολία και απο εμένα.

 

-Παρακολούθηση.Αντίθετα με ο,τι πιστεύουν και πραττουν πολλοι φοιτητές, μαγκιά δεν είναι πηγαίνεις στη σχολή μια στο τοσο και στην εξεταστίκη να προσπαθείς να περάσεις τα μαθηματα διαβάζοντας ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΑ απο σημειώσεις .Το κάνουν αρκετοί αυτο.Θα προσπαθείς λοιπόν να μην χάνεις ούτε ώρα απο τις παρακολουθήσεις(κυριολεκτώ για τη μια ωρα).Θα δεις τι ωραια θα αισθάνεσαι όταν θα έχεις ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ και θα έχεις καταλάβει τις έννοιες των αντικειμένων.Αυτό λοιπον γίνεται μόνο με παρακολούθηση.Και τα μαθήματα θα τα περνάς αν έχεις παρακολουθήσει μέσα στο εξάμηνο και οι βαθμοι θα έρχονται.Μπορεί να ακούγονται αυτονόητα αυτά που γραφω αλλα πιστεψέ με λιγοι παρακολουθουν συστηματικά.Θα είναι αρκετα δυσκόλα στην αρχη γιατι οι ωρες ειναι μπολικες αλλα κανε υπομονη και θα δεις τα αποτελέσματα σε ενα-δυο εξαμηνα.

-Προσοχή στη ραδιο αρβύλα.Την περισσοτερη ράδιο αρβύλα που ακουσα μεχρι τώρα , την ακουσα στη σχολη(σχετικα με τη δυσκολία των μαθημάτων,π.χ. ασ'το αυτο το μαθημα για μετά κλπ., κυρίως απο τα μέλη των παραταξεων).Θα βλέπεις μονος σου με τα ματάκια σου τι παιζει για το κάθε μαθημα παρακουλουθόντας.

-Στα μαθήματα των πρώτων έτων θα δώσεις ιδιαίτερη προσοχη στα εξής:Συνορθώσεις,Αρχές Ανάλυσης Δεδομένων,Στατιστικη και γενικα αυτο που θα ακουσεις τον πρωτο καιρο σαν Σφάλματα.Και αυτό διότι αυτά είναι ουσιαστικά οι κανουργιες μαθηματικές έννοιες οι οποίες αποτελούν βάση για τα τοπογραφικά μαθηματα κορμού και πρέπει να τα κατανοήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε προφανώς τα μαθήματα που αναφέρεις είναι από το τμήμα του ΑΠΘ σωστά; Γιατί στο ΕΜΠ έτσι όπως τα γράφεις τουλάχιστον δεν υπάρχουν.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, στο Α.Π.Θ. Αλλα απ'οτι είδα στον οδηγό σπουδών του Ε.Μ.Π., φυσικά υπαρχουν και εκεί με τους τίτλους Θεωρία πιθανοτήτων και Στατιστική(2ο εξάμηνο) και Θεωρία Σφαλμάτων και Συνορθώσεις(5ο εξάμηνο).Στο Α.Π.Θ. οι Συνορθώσεις είναι στο 4ο εξαμηνο.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς. Πάντως εδώ ο caestiel θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην άλγεβρα και στη χαρτογραφία από τα πρώτα εξάμηνα και μέχρι τα σφάλματα έχει δρόμο ακόμα... :)

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.