Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών


Recommended Posts

Περασα στη σχολη ημτυ Πατρας και θα ηθελα να κανω τις εξης ερωτησεις: (1)Το επιπεδο του Πανεπιστημιου γενικα και ειδικα του τμηματος ειναι καλο και ισαξιο των αντιστοιχων των κεντρικων πολεων(εμπ,απθ) (2)Στο εξωτερικο ειναι αναγνωρισιμο πανεπιστημιο (3)Αν θελω να κανω μεταπτυχιακο στο εξωτερικο θα με δεχθουν(απο οτι ακουω παιρνουν μονο απο εμπ) 3)Ειναι δυσκολο να παρει καποιος πτυχιο με βαθμο μεγαλυτερο του 8.5 (4)Το τμημα ειναι εξοπλισμενο με τα απαραιτητα εργαλεια(πχ υπολογιστες,εργαστηρια κλπ)και ενημερωμενο ως προς τα νεα τεχνολογικα δεδομενα

Link to comment
Share on other sites

1) Ναι είναι ισάξιο με τα κεντρικά (εμπ, απθ).

2) Ναι είναι αναγνωρίσιμο. Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι το ζητούμενο δεν είναι να είναι το πανεπιστήμιο αναγνωρίσιμο, αλλά εσύ.

3) Αυτό εξαρτάται από πολλά θέματα. Ένα τυχαίο πανεπιστήμιο, είτε θα σε δεχτεί είτε θα σε απορρίψει. Αυτά που πληρώνονται θα σε δεχτούν σίγουρα. Αυτό περί ΕΜΠ είναι μύθος.

4) Η ερώτησή σου είναι ασαφής. Πρέπει να βάλεις και το χρονικό διάστημα. Άλλο να βγάλεις τη σχολή με 8.5+ στα 5 χρόνια και άλλο στα 10. Αν ρωτάς για τα 10 χρόνια ναι δεν θα το έλεγα δύσκολο δεδομένου ότι πρέπει να περνάς 2 μαθήματα ανά εξεταστική (με βαθμούς 8 το ένα και 9 το άλλο) --> 6 μαθήματα το χρόνο --> 60 μαθήματα τη δεκαετία. Αλλά το να βγάλεις με 8.5 και βάλε τη σχολή στα 5 χρόνια, ναι είναι δύσκολο και κατά την γνώμη μου δεν αξίζει, εκτός αν έχεις όρεξη να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα. Εγώ σου συστήνω να βάλεις στόχο να βγάλεις τη σχολή στα 5 χρόνια και τον βαθμό άσε τον. Να κοιτάς να μάθεις 5 πράγματα και ας έχεις χαμηλό βαθμό παρά να μην ξέρεις τίποτα και να έχει λίγο παραπάνω βαθμό (με συγκεκριμένα μαθήματα παραθύρου).

5) Δεν γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση.Επειδη εισαι γνωστης θα ηθελα να σε ρωτησω τι παιζει ρολο για να με δεχθουν για μεταπτυχιακο σε πανεπιστημιο της Αμερικης(πχ το ΜΙΤ).Οχι οτι μπορω να το κανω,ουτε πιστευω οτι ειμαι καμια διανοια απλα περισσοτερο πληροφοριακα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς τα πανεπιστήμια της Αμερικής έχουν άλλη λογική από τα Ελληνικά. Για να σε δεχτούν, πρέπει να ειδικευτείς όσο πιο πολύ μπορείς. Το παν είναι η ειδίκευση. Μην παραξενευτείς όταν ακούσεις ότι ο τάδε πήρε στα 19 του διδακτορικό από το MIT, Harvard κτλ. Μιλάμε για άτομα με 99.999999 % ειδίκευση και 0.000001% εύρος γνώσεων. Όπως καταλαβαίνεις για να πας προς τα μέρη τους το ζητούμενο είναι να βρεις ένα αντικείμενο που να σου αρέσει και να το εξαντλήσεις, και το βασικό να βρεις καινούργιες και διαφορετικές ιδέες.

Συνεπώς τα Ελληνικά Πολυτεχνεία με 5 χρόνια σπουδές διάφορων θεμάτων (μαθηματικά φυσική κ.τ.λ.) είναι αντίθετης λογικής.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Στις περισσότερες ερωτήσεις σου απάντησε ο hmmypm και συμφωνώ απόλυτα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του βαθμού θεωρώ σχεδόν αδύνατο το 8,5+ εκτός κι αν σκοπεύεις να κάνεις αυτό που σου πρότεινε ο συνάδελφος. Να επισημάνω ότι στις ορκομωσίες των τελευταίων 3 χρόνων (που θυμάμαι) ο πρώτος που έλεγε τον όρκο δεν είχε πάνω 8-8,2. Είναι δύσκολο να τελειώσεις στα χρόνια σου ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον με τέτοιο βαθμό!

Μην απογοητεύεσαι όμως, εστίασε στη γνώση που μπορείς να πάρεις...Α! και κοίτα αν μπορείς να εξασφαλίσεις κάποιους αξιοπρεπείς βαθμούς τα 3 πρώτα χρόνια (όχι παντού φυσικά, αλλά επιλεκτικά τουλάχιστον).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Να σε ενημερωσω απο πριν οτι ο μ.ο βαθμολογιας στο ημτυ ειναι 6.5 ενω στο εμπ ειναι 7,9 και δπθ 7,2....

Το 8,5 ειναι ονειρο μονο 2-3 παιδια καθε χρονο πιανουν αυτο τον μ.ο. Απο επιπεδο σπουδων ειναι παρα πολυ καλο ειδικα το τομεας ενεργειας αλλα απο μ.ο απλα την πατησες φιλε μου...

Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο μειονεκτημα του ημτυ πατρας αλλα ολοι εκ των υστερων το καταλαβαινουμε.

Ισως γινει κατι απο φετος που αλλαξε το προγραμμα σπουδω αλλα μην περιμενεις τρελες αλλαγες...

Link to comment
Share on other sites

Για ακαδημαικη καριερα θες διδακτορικο και οχι βαθμο πτυχιου. Εχω δει περιπτωσεις καθηγητων με πτυχια με 7-7.5.

Μη σκεπτεσαι απο τωρα την ακαδημαικη καριερα, προσεχε πρωτα μην γινεις και εσυ αλλος ενας κλασικος ελληνας φοιτητης (περιπου το 90-95% των φοιτητων) οπου το μονο που θα σε απασχολει θα ειναι η καφετερια, τα μπουζουκια και το πως θα αντιγραψεις στις εξετασεις.

Βαλε σαν στοχο να εχεις ενα προγραμμα, δουλεψε σκληρα και θα ερθουν και οι βαθμοι και μετα βλεπεις τι θελεις να κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.