Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια για προκατασκευασμένα κτήρια


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω τι μελέτες θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια άδεια για προκατ κατασκευή (όχι με μεταλλικό σκελετό)? Ένας μηχανικός που δεν συνεργάζεται με μια εταιρεία που κάνει κατασκευές προκατ μπορεί κατά την αποψή σας να αναλάβει την μελέτη μιας προκάτ κατασκευής ? Αν ναι ποια βήματα θα πρέπει κατά την αποψή σας να ακολουθήσει ιδίως στο στατικό μέρος?

Link to comment
Share on other sites

Οι μελέτες είναι ίδιες. Τα στατικά αν δεν μπορείς να κατανοήσεις επακριβώς την λειτουργία και τον τρόπο υπολογισμού της συγκεκριμένης κατασκευής και αν δεν έχεις κατάλληλο πρόγραμμα (πιθανόν θέλει πρόγραμμα πεπερασμένων) τότε καλύτερα να το αναθέσεις στην εταιρεία που κάνει την κατασκευή (ή μπορεί να σου προτείνουν αυτοί τον στατικό που συνεργάζονται).

Η διαφοροποίηση είναι στον πίνακα ΙΚΑ όπου χρησιμοποιείς πίνακα 2 για ΠΡΟΚΑΤ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας συνάδελφοι...

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει όσο αφορά τισ μελέτες τις οποίες πρεπεί να κάνω εγώ σαν μηχανικός για να εκδοθεί η άδεια για προκατασκευασμένο?

Δηλαδή : στατικά κάνω εγώ?φαντάζομαι πως όχι....επειδή όμως θα έχει κ υπόγειο και το υπόγειο δεν θα είναι φαντάζομαι κάποια προκατασκευή τα στατικά του υπογείου κ θεμελίωσης ποιος τα κάνει? Η εταιρία του προκατασκ.?

Επίσης από επίβλεψη τι κάνω?μηπως όλες τις επιβλέψεις ή καποιες δεν τις κάνω κ τις αναλαμβάνει η εταιρία?

Link to comment
Share on other sites

Έχει να κάνει με το είδος της προκατασκευής. Δηλαδή πόσο τυποποιημένη είναι και από το υλικό. Αν είναι σύστημα βαρέου τύπου (μπετά) που μπορεί να γίνει μέχρι και 5 ορόφους πρέπει να κάνεις και την ανάλογη στατική μελέτη. Αν είναι ελαφριά προκατασκευή η κατασκευαστική εταιρία θα έχει έτοιμα τα στατικά. Όσο για την επίβλεψη γίνεται κανονικά από τον επιβλέποντα μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρόκειται να ρίξω μια εδαφόπλακα 4Χ6.5 για να κάτσει επάνω της ένα μεταλλικό προκατ της Glassart σε αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων εκτός σχεδίου πόλεως . Το κτήμα είναι της συζύγου μου .

Είμαι ΑΤΜ ΕΜΠ αλλά δεν έχω ασχοληθεί με άδειες .

Χρειάζεται άδεια ; Για την εδαφόπλακα πιστεύω ναι . Αλλά για το προκατ ;

Να ζητήσω κάτι απο την glassart ;

Κάποια συμβουλή για να κινηθώ ; Είμαι παντελώς άσχετος με τις όποιες διαδικασίες . Ένας συνάδελφος μου είπε ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να εγγραφώ στην οικεία πολεοδομία ;!

Επίσης τι θα μου προτείνατε από συνδρομή για ηλεκτρονική νομοθεσία και ΓΟΚ με καλή δυνατότητα search ;

Ευχαριστώ .

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφή στην πολεοδομία έχει καταργηθεί.

Για ηλεκτρονική νομοθεσία κοίταξε τα σχετικά θέματα στην κατηγορία "Προγράμματα Η/Υ". Στα θέματα με "Description : Νομοθεσία" θα βρεις αυτό που ζητάς.

Αν κάνεις μια αναζήτηση στα θέματα της κατηγορίας που είσαι τώρα νομίζω ότι θα βρεις απαντήσεις και στα υπόλοιπα ερωτήματά σου.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι άδεια για την όλη οικοδομή, με όλες τις μελέτες, αμοιβές κ.λ.π.

Μόνο για το ΙΚΑ υπάρχει διαφορά πληρώνεις λιγότερα ημερομίσθια (θα πας με τον πίνακα 2 )

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς αν για προκατ κτίρια χρειάζεται κάποιο "ειδικό" έντυπο αδείας ή απλά χρησιμοποιώ το συμβατικό? Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να αναφέρει και την αντιστοιχη νομοθεσία. Ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιείς το κλασσικό έντυπο άδειας που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις . Τι εννοείς νομοθεσία ? Για ποιο πράγμα ακριβώς την θέλεις ?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε. Λύθηκε η παρεξήγηση. Το κλασσικο έντυπο είχα χρησιμοποιήσει άλλα έγινε ένα μπλέξιμο στην τράπεζα που ζητησε δάνειο ο πελάτης. Θα ήθελα να προειδοποίησω τα μέλη του φόρουμ ότι υπάρχει κάποια συγχηση στις τράπεζες σε σχέση με τα προκατ, τα οποία ισως θεωρησουν ως "λυόμενα". Με τις κατάλληλες εξηγήσεις όμως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.