Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή χρήσης αποθήκης σε επαγγελματικό εργαστήριο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε, εάν είναι εύκολο, για την εξής περίπτωση που αντιμετωπίσω:

Ένα επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης αδειοδοτείτε από τις κατά τόπους Δ/νσεις Ανάπτυξης με βάση τον Ν. 3325/05 (ΦΕΚ 68 Α’/11-3-05), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.  

Στο άρθρο 8 (παρ. 3) του παραπάνω Νόμου αναφέρεται όσον αφορά τις άδειες οικοδομής: «Για την εγκατάσταση επαγγελματικών εργαστηρίων της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 σε χώρους κύριας χρήσης, οι οποίοι στην οικοδομική άδεια αναφέρονται ως κατάστημα ή επαγγελματικός χώρος ή αποθήκη, δεν απαιτείται η αλλαγή χρήσης της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 1577/1985 (ΦΕΚ 210 Α΄)».

Για να κάνω μια αρχειοθέτηση μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας ενός επαγγελματικού εργαστηρίου χαμηλής όχλησης, σε κτίριο που στην άδεια οικοδομής του είναι χαρακτηρισμένο ως κατάστημα και έχει μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας με το άρθρο 9 του Π.Δ. 71/1998, χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου ή με βάση τον προαναφερθέν Ν.3325/2005 δεν απαιτείται και καταχωρώ την μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας της άδειας οικοδομής, με δεδομένο ότι είναι Νόμος και σε κάθε περίπτωση υπερισχύει οποιασδήποτε απόφασης ή εγκυκλίου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.