Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπολογισμός βάρους σιδήρου μπετού σε οικοδομή


 
patapios

Recommended Posts

Καλησπερα κυριοι, ειμαι σιδερας (εμπορος σιδηρου) σχετικα νεος σε ηλικια, θα ηθελα να με βοηθισετε σε κατι, αναζητω καποιο προγραμμα (exel λογικα), το οποιο θα υπολογιζει βαση τον δεδομενων που θα εισαγω το βαρος του σιδηρου που χρισημοποιητε!

 

ευχαριστω, κ ελπιζω να ποσταρα στο σωστο μερος του φορουμ!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το βάρος ανά τρέχον μέτρο.

 

Αυτά είναι στην εικόνα που επισυνάπτω. Αναλόγως θα φτιάξεις το excel που χρειάζεσαι.

 

Επειδή μου δημιουργήθηκε μια ευχάριστη έκπληξη που ενδιαφέρθηκες για κάτι τέτοιο και μιας και είσαι νέος, σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά εδώ και να ζητήσεις τα δωρεάν αντίτυπα που προσφέρονται (αν ισχύει ακόμα): http://www.sidenor.gr/doreanApostoli.aspx?MenuTxtId=127

 

Προφανώς και δεν θα σου είναι όλα χρήσιμα, αλλά επειδή περιέχονται κάποιες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να δεις καλύτερα τι σου ζητείται, ρίξε μια ματιά να δεις χαρακτηριστικά και ιδιότητες του χάλυβα, κατηγοριοποιήσεις, πώς διαβάζονται οι "χαρακιές" στα σίδερα, πώς γίνονται συγκολλήσεις, κάμψεις, τοποθετήσεις, κλπ.

 

Είναι μεγάλη "μαγκιά" πλέον για έναν σιδερά να μπορεί να συνεννοηθεί με τον μηχανικό κι αν συνδιάσεις αυτή την πρόσθετη αντίληψη με σωστό εμποροεπιχειρηματικό πλάνο, θα τα πας πολύ καλά με τον ανταγωνισμό σου.

post-6132-131887245767_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τα χρησιμα links ειδικα για αυτα απο το site της sidenor, (τον πινακα τον ειχα αλλα και παλι ευχαριστω)!

 

Δυστιχος πλεον στον κλαδο μας εχουν αρχιση τα "περιεργα", τιμες απο καποιους συναδελφους που πραγματικα δν γινεται να ισχυουν! Και επειδη θεωρω (βαση αριθμων) πως η τιμη που δινω ειναι η τιμη που καθηστα την επιχηρηση μου βιωσημη και τίμια, πλεων επικεντρωνομαι (εκτος φυσικα απο την σωστη τοποθετηση που σχεδων παντα ειμαι παρων-στην επαρχιακη πολυ που ζω η καθε μαντρα εχει τα δικα της συνεργεια ) στο να αναλυω στους πελατες τι ακριβως παραλαμβανουν και πως τοποθετουντε τα σιδερα (ιδικα στους ιδιωτες μιας και οι μιχανικοι μπορουν αν θελουν να τσεκαρουν τα παντα ανα πασα στιγμη)

 

Επισης αν εχετε να προτινετε και καποια αλλα βιβλια με χρισημες πληροφοριες για τον κλαδο μας θα παρακαλουσα να μου δωσετε οσο πιο πολλες πληροφοριες μπορειτε!

 

Και παλι ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Προσεξε λιγο την ορθογραφια σου...

 

Εσυ μαντρα εχεις σωστα???

 

ΜΕ το κιλο δεν δουλευεις???

 

Αρα τι σε νοιαζει αν τα σιδερα ειναι 1000κιλα ή 1100κιλα???

 

 

Αν θες αναλυτικη προμετρηση οπλισμου κοιτα το προγραμμα "Πανοπλια" της pi-systems.

Koστιζει περιπου 4000Ε αλλα φυσικα πρεπει να εχεις ολους τους ξυλοτυπους της κατασκευης, να τοποθετησεις ολα τα μελη της κατασκευης στο προγραμμα (κολωνες, δοκους, πλακες), ολα τα σιδερα στη θεσ η τους και εχεις αναλυτικους καταλογους οπλισμων...

Link to comment
Share on other sites

Υπολογιζει και τις αναμονες αυτο το προγραμμα? Μαντρα εχω ναι, με το κιλο δουλευω ναι, με νοιαζει λοιπον γιατι "καποιοι" χτυπανε την αγορα με τιμες που δν στεκουν, οποτε για να βγαλουν κερδος θα "χτυπησουν" και τον πελατη, ο πελατης ομως νομιζοντας οτι εκανε το καλητερο deal θα το πληρωσει αρκετα ποιο ακριβα στο τελος....νομιζω ηταν ευκολο να καταλαβεις γιατι ανοιξα αυτο το θεμα! καλο βραδυ!

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Φίλε patapios, σε ποια περιοχή δραστηριοποιείσαι;

Γενικά, εφόσον υπάρχει επίβλεψη, δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν λιγότερα ή κοντύτερα σίδερα. Προσωπικά δίνω ο ίδιος την παραγγελία του χάλυβα και ελέγχω ο ίδιος την παραλαβή. Με λίγη εμπειρία γνωρίζω με καλή ακρίβεια ποιο είναι το βάρος του χάλυβα που περιμένω (μαζί με σαμπάνια κλπ)... επομένως ο έμπορος μπορεί να με κοροϊδέψει στο ζυγολόγιο μέχρι 2% αλλά όχι παραπάνω. Εσύ πως σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις την προμέτρηση ώστε να εξασφαλίσεις ότι δεν θα γίνονται "παρασπονδίες";

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Alexi, εσυ που εισαι μηχανικος ξερεις ακριβως τι γινετε,ο ιδιωτης δν ξερει και σε πολλες περιπτωσεις οι μηχανικοι δν παραλαμβανουν και δν ενδιαφερονται για ζυγολογια κτλ! Μιας κ ρωτησες σε ποια περιοχη δραστηριοποιουμε, το ονομα αυτης ειναι νομος Μεσσηνιας/Ηλιας/Λακωνιας/Αρκαδιας. Το προγραμματακι οπως ειπα και παραπανω το θελω για να μπορω να δωσω με ακριβεια στον πελατη μου τα κιλα της αγορας του. Ειναι κατι που δν το κανουν οι μηχανικοι, δν το κανουν οι μαντρεριδες και δν το γνωριζουν οι πελατες και επειδη ειμαι καθαρος στην δουλεια μου, θελω να ειμαι καθαρος και με χαρτια, να δινω ενα παραπανω λογο στον πελατη να με εμπιστευθει.

Παρακαλω μην εμβαθυνουμε περιοσοτερο την συζητηση σε θεματα, παραλαβης, ζυγισης κτλ γιατι βγενουμε εκτος θεματος.

Ευχαριστω.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Αφου σε συγχαρώ θα ήθελα να σου πω τα εξής, α) η μαντρα σου πρέπει να ειναι κλειστή, τα μηχανήματα διαμόρφωσης καθαρά ειδικά οταν αλλάζεις εταιρεία. Εινα σκόπιμο μια φορα την βδομάδα να τα καθαρίζεις με 2% υδροχλωρικό οξυ, β) Τα καρτελάκια προσπαθησε να τα βγάζεις φωτογραφία και δώσε αντιγραφα στον πελάτη. Στοίβαξε τα σίδερα με βάση και την ημερομηνία παραγωγής (βεβαια στην αναδουλειά μαλλον στοκ δεν θα κρατήσεις). Πάρε εαν μπορείς μια πιστοποίηση ISO 9001 για την δουλεία σου με βάση τις αρχες του κανονισμού.

Link to comment
Share on other sites

Εγω ακομα δεν καταλαβα...

 

Ο μηχανικος ξερει τι σιδερα πρεπει να μπουν, ποσα και που....

 

Κανει την επιβλεψη του τελος...Μεχρι εδω καλα...

 

Αν του πεις εσυ του πελατη οτι τα σιδερα που θες ειναι 2000κιλα σε τι θα τον βοηθησει???

Ο αλλλο δλδ τι θα του πει??? Εγω σου δινω τα ιδια σιδερα αλλα 1500κιλα???

 

Απλα θελω να πω οτι αν γινει επειβλεψη για την τοποθετηση του οπλισμου τα κιλα ειναι ΣΤΑΝΤΑΡΤ!!!!!

 

Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να κοροιδεψει καποιος μαντρας των πελατη και ειδικα οταν ο πελατης δεν πληρωνει φατουρα...Αν το κοροιδεψει, θα το κανει μονο με λιγοτερο οπλισμο...

 

Το προγραμμα που ειπα υπολογιζει και αναμονες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.