Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράσινη Ενέργεια: Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου στην Κοζάνη


VVT

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για το συναδελφο που ανεφερε τον εθνικο στοχο,να ενημερωσω οτι ολες οι εγκαταστασεις λαμβανονται υπ'οψη στην συνολικη ισχυ που αποτελει το στοχο.Εξ'ου και οι διαξιφισμοι και οι υπογειες διαδικασιες που γινονται αυτο τον καιρο για το ποιος θα καταφερει τελικα να παρει την πολυποθητη αδεια!Ο στοχος ομως θα μεταβληθει σιγουρα απο το 2020 και μετα,ετος οχι και τοσο μακρινο για επενδυσεις τετοιου μεγεθους,οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχουμε ακομα-νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

τελικά ματαιώνεται απ΄ότι ακούγεται. Δεν έγινε σωστά η όλη διαδικασία, δεν πέρασε από το ΔΣ της ΔΕΗ, υπήρχαν διαφορές με την αμερικάνικη εταιρεία που θα συνεργαζόταν η ΔΕΗ (σχετικά με το ποιος θα έχει το 51%) και ακύρωσε την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη......

Link to comment
Share on other sites

for the record αρχικά και στη Μεγαλόπολη το ίδιο σχεδίαζαν. Το μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο στην Ευρώπη κ.λ.π αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από οικολογικούς φορείς κυρίως. Κάτι που φαντάζομαι πως θα γίνει και στην Κοζάνη.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για την ηλιοφάνεια, η Δυτική Μακεδονία είναι η 1η ή η 2η σε ηλιακό δυναμικό, περιφέρεια της Ελλάδας. Τα Φ/Β δεν έχουν να κάνουν με τις θερμοκρασίες των περιοχών ..., αλλά με ηλιακή ενέργεια.

Link to comment
Share on other sites

...η Δυτική Μακεδονία είναι η 1η ή η 2η σε ηλιακό δυναμικό, περιφέρεια της Ελλάδας...

 

Περίπου 200 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Οι θερμοκρασίες είναι ευνοϊκές για την παράταση της καλής λειτουργίας των πανέλων.

 

Για τους λόγους της ματαίωσης ακούγονται πολλά αλλά, μάλλον, φταίει η προχειρότητα του όλου εγχειρήματος (όπως κι αν μεταφράζεται αυτό από τον καθένα). Οι "οικολόγοι" πάντως δεν είχαν πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εντυπωσιακό πάντως...

 

Πώς και έφυγαν από την κλασσική λύση των φωτοβολταϊκών; Είναι πιο αποδοτικό το σύστημά τους;

Link to comment
Share on other sites

οι ηλιακοί πύργοι είναι διαφορετική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας, δεν είναι εξέλιξη των φωτοβολταϊκών. Συντελεστή απόδοσης έχουν μεγαλύτερο αλλά δεν ξέρω για την ετήσια απόδοση και το κόστος ανα kW. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.