Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ως μισθωτός


dif

Recommended Posts

  • 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά!!!Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Δούλεψα για 5 μήνες ως ελεύθερος επαγγελματίας και δυστυχώς δεν μου ανανέωσαν την σύμβαση μετά. Οπότε τώρα πρέπει να δηλώσω κάπου ότι είμαι άνεργη? πχ να πάω στη ΔΟΥ να το δηλώσώ?κάνω κάτι με τα βιβλία μου? εκτός τησ ΔΟΥ, μήπως πρέπει να δηλώσω και στον ΟΑΕΔ ? πάντως είχα περάσει απο΄ΟΑΕΔ παλιότερα και με το που είδαν την σφραγίδα πολυτεχνείου με έδιωξαν :(...φαντάζομαι ότι αφού δεν είμαι ΙΚΑ αλλα ΤΣΜΕΔΕ, δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, αλλά στα άλλα προγράματτα για ανέργους που βγαίνουν ενίοτε δικαιούμαι να πάω? πείτε μου όποιος ξέρει γιατι στον οαεδ βαριόντουσαν να μου απαντήσουν κ όταν τους είπα δεν είμαι ικα μου κάνουν...πήγαινε στο δικό σου φορέα....αλλά το τσμέδε έχει αντίστοιχο "οαεδ"?........><............heeeelp plzzzzzzzz

Eκτος αυτών των 5 μηνών δεν έχω ξαναδουλέψει ούτε ώς μισθωτός ποτέ...είμαι κ newbie 8-)

Link to comment
Share on other sites

δεν δικαιούσαι τίποτα, είσαι επιχειρηματίας .... αν δεν δηλώνεις εισόδημα μη σου πως πως φοροδιαφεύγεις και από πάνω

Link to comment
Share on other sites

Θενκς για το reply myri.Αλλά τι εννοείς αν δεν δηλώνω εισόδημα? εγώ όσο δούλευα έκοβα κανονικά αποδείξεις κ συμπλήρωνα το βιβλίο εσόδων-εξόδων μου.Από ότι κατάλαβα αφού δεν δικαιούμαι τίποτα από ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει λόγος να επικοινωνήσω μαζί τους για το οτιδήποτε, με τη ΔΟΥ παίζει κάτι?ή απλώς περιμένω να βρω άλλη δουλεια και αφήνω κενούς τους μήνες ανεργίας στο βιβλίο εσόδων -εξόδων μου?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειά σας παιδιά!(πάλι εγώ συνεχίζω αυτό το τόπικ :mrgreen: )

Ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι συνεργασία μηχανικών με προμήθεια? Είχα καλέσει να ρωτήσω για αγγελία κ μου είπαν ότι είναι ένα μικρό γραφείο 2 μηχναικών που ψάχνουν τρίτο συνεργάτη με πρόμηθεια. Μου είπαν ότι δεν θα έχω σταθερό μισθό γιατί δεν θα είμαι υπάλληλος, και θα ψάχνουμε έργα ,λέει , κ θα τα διαιρούμε. Αυτό τώρα εγώ πρώτη φορά το ακούω :shock: ¨δηλαδή θα είμαι με μπλοκάκι μεν, αλλά όχι μηνιαίο μισθό-ανάλογα αν έχουμε πελατεία ή όχι? του είπα ότι δεν καταλάβαινα το "προμήθεια" αλλά δεν εξήγησε παραπάνω :sad:

Επίσης, από τον οδηγό νέο ξεκίνημα μηχανικού του ΤΕΕ, αυτή περίπτωση κατατάσσεται σε αυτη=>

 

2.3 ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Πλεονεκτήματα:

Μοιράζεται το κόστος έναρξης και λειτουργίας (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

• Στην περίπτωση συνεργασίας μηχανικών διαφορετικών

ειδικοτήτων η ειδικεύσεων διευρύνεται σημαντικά το πεδίο

εργασίας

• Υπάρχει δυνατότητα ευελιξίας στις ώρες εργασίας

Μοιράζεται το ρίσκο του ξεκινήματος της νέας επιχείρησης

 

Δηλαδή θα πρέπει να δώσω κ φράγκα για να με πάρουν????????????????????????? δεν μου είπε τίποτα τέτοιο....ξέρει κανείς? ανέφερε ότι παλιά όλοι οι μηχανικοί έτσι ήτανε ><

Link to comment
Share on other sites

Που είναι το κακό δηλαδή? Φαντάζομαι είναι 1-2 άτομα πχ ΠΜ ή ΑΜ, και ψάνχουν έναν ΗΜ για να ξεκινήσουν να χτυπάνε έργα....Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ, ο καθένας μπορεί να φέρει την δουλειά....Εννοείται ότι θα βαζεις και από την τσάπη σου για έξοδα γραφείου κτλ...Δεν θέλουν υπάλληλο αλλά συναίτερο!! Ο μισθός ανάλογα την δουλειά μοιράζεται...Απλό.

Αν θες το κάνεις, αν όχι ψάξε για εταιρία..................

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.