Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταικό 9kw δεν πληρώθηκα από ΔΕΗ


bassaras

Recommended Posts

Εχω στην στεγη εγκατεστημενο φ/β 9 kw.Εκανε καταμετρηση ο υπαλληλος1431kwh,και 2000kwh ηταν η καταναλωση του ρευματος του σπιτιου μου.Ηρθε ο λογαριασμος αλλα δεν ειχε μεσα λεξη για φ/β.Ξερει κανεις ποτε θα πληρωθω,και πως θα γινει ο συμψηφησμος

Link to comment
Share on other sites

Κατα την γνωμη μου πρωτα πρωτα πρεπει να ελεγξεις αν ολη η ηλεκτρικη ενεργεια που παρηγαγε το Φ/β σου απορροφηθηκε απο την ΔΕΗ ειναι αυτη την χρονικη περιοδο. Διοτι εχουν εκφρασθει παραπονα οτι η ΔΕΗ δεν απορροφα ολη την παραγομενη ηλεκτρικη ενεργεια των Φ/Β. Μετα να απευθυνθεις στο αρμοδιο καταστημα της ΔΕΗ για να εκφρασεις εγγραφως τα σχετικα παραπονα.

Link to comment
Share on other sites

Eπειδη συνδεθηκα με το δυκτιο πριν ενα μηνα παρακολουθουσα την καθαρη ενεργεια, απο τον μετρητη τις ΔΕΗ,εχει δυο καταγραφες.Περασε ο υπαληλος και μαζι με την καταναλωση του σπιτιου 2000kwh,κατεγραψε και τον τριφασικο μετρητη

του φ/β 1341kwh.Οταν ειρθε ο λογαργιασμος ,υπηρχε μονο η καταναλωση του σπιτιου.Μηπως ερθει ξεχωριστος.Συνδεθηκα στις 19/7/10 και μεχρι σημερα 4/9/10 εχω παραγει 2184kwh.Εγκατασταση 9 kw με 51 πανελ και κοstal piko 10.1 Η επομενη καταμετρηση θα γινει στις 12 δεκεμβριου.Καμια γνωμη.Ο υπαληλος κανει τις καταγραφες των μετρητων σε organizer το οποιο συνδεετε με υπολογιστη ,αυτος εχει μεσα το καταληλο προγραμα και τυπωνει τους λογαριασμους.Ισως στην ΔΕΗ δ.θεσσαλονικης δεν εχουν περασει το προγραμα για φ/β.Η δεν ξερουν πως θα κανουν τον συμψηφησμο στους λογαριασμους.Εαν γνωριζει καποιος ας γραψει.

Link to comment
Share on other sites

@ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ άσε τις προπαγάνδες. 600 φορές σου είπαμε πως η ΔΕΗ απορροφά ΟΛΗ την ενεργεια από το ΦΒ. Όλα σου τα post μόνο αυτό λένε. Ποιος σε έβαλε μπορείς να μου πεις;

 

@bassaras Η ΔΕΗ στέλνει ένα λογαριασμό που εκεί γίνετε συμψηφισμός. Αν και το ρολόι έχει γράψει και καταμέτρηση έχει γίνει και δεν πληρώθηκες επικοινώνησε άμεσα με τη ΔΕΗ για να λυθεί το θέμα. Δεν είναι ζήτημα μηχανικού ή ΔΕΗ ή υλικού. Είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι λέτε ότι η ΔΕΗ δεν αποροφά όλη την ενέργεια.

Δεν έχει κάν τέτοιο σύστημα που να ελέγχει τι θα αποροφά, εδώ στην Γερμανία τώρα υλοποιείται και οι ινβερτεράδες ενσωματώνουν αντίστοιχα συστήματα για να το επιτύχουν και στις προδοαγραφές τους οι Γερμανοί απαιτούν τέτοιες διατάξεις αλλά όχι για να τις υλοποιήσουν άμμεσα απλά να υπάρχουν.

Μην πανικοβάλετε τον κόσμο.

 

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα είναι προφανές ότι πρόκειται περι λάθους απο την ΔΕΗ, κάτι έχει χαθεί κάπου στην γραφειοκρατία.

 

Θα σου πρότεινα πέραν των διαδικασιών πο θα κάεις με την τοπική ΔΕΗ να κάνεις και ένα τηλ στην διαχείριση δικτύου, για ευκολία σου βάζω το λινκ με τα τηλέφωνα

 

http://www.dei.gr/ecpage.aspx?id=528&nt=110&lang=1

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, απλά δεν έχει περαστεί η μέτρηση στον λογαριασμό γιατι είναι καινούρια η διαδικασία για τη ΔΕΗ και χάνουν λίγο την μπάλα.

 

Ένα τηλέφωνο στη ΔΕΗ στις βλάβες. Εγώ έτσι έκανα σε παρόμοια περίπτωση και τακτοποιήθηκε.

 

ΤΑ Φ/Β πληρώνονται κανονικά και για όλη τη παραγόμενη ενέργεια

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά αφου συνδέθηκε πριν ένα μήνα πότε πέρασε η ΔΕΗ και πρόλαβε να μετρήσει και να εκδώσει λογαριασμό;

μήπως πρόκειται για προηγούμενη περίοδο , προ φωτοβολταικών

 

δεν περιμένεις μηπως μπει στον επόμενο λογαριασμό

Link to comment
Share on other sites

Η καταγραφή γίνεται μαζί με αυτήν της κατανάλωσης. Από ότι είπε ο bassaras ήρθε ο υπάλληλος και μέτρησε άρα μάλλον έτυχε να γίνει η μέτρηση μέσα στο μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Συχνά δεν γίνεται μέτρηση ανά 2μηνο αλλά ανά 4μηνο.

Ο ένας λογαριασμός έρχεται "έναντι" και ο άλλος "εκκαθαριστικός".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.