Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων σε φανοποιείο - βαφείο


ΗΛΙΑΣ Ζ.

Recommended Posts

Χρειάστηκε να κάνουμε ανανέωση σε σε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για φανοποιείο βαφείο...απο το περιβάλλον μου ζητήσανε συμπληρωματική τεχνική έκθεση όπου θα αναφέρω τι γίνεται με τα στερεά απόβλητα(μου είπαν οτι άλλαξε ο νόμος 69728/824/1996 ΚΥ, γνωρίζει κανένας?), με τα λάδια και να αναφέρω αν χρησιμοποιει ο πελάτης μου υδατοδιαλυτά χρώματα(άρα μου είπε οτι μπορώ να έχω μόνο συμβατικά φίλτρα) ή τα απλά οργανικά χρώματα οπότε να κάνω υπολόγισμό ενεργού άνθρακα...κάθε συμβουλή θα είναι χρήσιμη

Link to comment
Share on other sites

Ποιά θα είναι τα στερεά απόβλητα ?? (κούτια χρωμάτων, χαρτόκουτες, εξαρτήματα ανταλλακτικών ή κομμάτια μετάλλων αυτ/των) Αρα όλα αυτά στον κάδο απορριμμάτων. Βεβαίωση αποκομιδής απορ. από τον Δήμο.

Τα λάδια σε εταιρίες ανακύκλωσης λαδιών, το αναφέρεις στην έκθεση κι αν έχεις και κάποια σύμβαση με εταιρία (φωτοτυπία).

Συνήθως τα περισσότερα συνεργεία χρησιμοποιούν υδατοδιάλυτα χρώματα, επομένως το αναφέρεις κι αυτό, αλλά όσον αφορά τα φίλτρα, εδώ είναι στην ευχέρεια της υπηρεσίας να δεχτεί απλά φίλτρα κι όχι σύνθετα (εν. άνθρακα).

Εγώ σου προτείνω να περιγράψεις τα σύνθετα φίλτρα οπότε είσαι καλυμμένος σε ότι χρώματα κι αν χρησιμοποιήσει ο εκμεταλλευτής..

Link to comment
Share on other sites

υποχρεωτικά θα πας με φίλτρα ενεργού άνθρακα, γιατί μπορεί μεν τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σήμερα απ' όλα τα βαφεία να είναι υδατοδιαλυτά, αλλά τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται δεν είναι υδατοδιαλυτά! (σημείωση: το βερνίκι είναι το τελευταίο στρώμα βαφής, επάνω από το χρώμα)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή σίγουρα κάποια από τα στερεά απόβλητα θα είναι επικίνδυνα (θα περιέχουν ουσίες πολύ εύφλεκτες και ερεθιστικές, επιβλαβείς) αυτά δεν τα πετάς σε κάδο απορριμάτων αλλά τα δίνεις σε συλλέκτη που έχει άδεια συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τους παρουσιάζεις αντίγραφο της σύμβασης του συλλέκτη με τον πελάτη. Για τα αέρια πράγματι θα χρειαστείς σύστημα με φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης πρέπει να υποβάλεις και Διαχειριστικό Σχέδιο Αποβλήτων και Ετήσια Έκθεση Παραγωγού Αποβλήτων,

Link to comment
Share on other sites

απο την υπηρεσία μου είπανε οτι αν χρησιμοποιει το συνεργείο υδατοδιαλυτά τότε χρειάζομαι μόνο συμβατικά φίλτρα...αν χρησιμοποιώ οργανικά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ενεργού άνθρακα και τότε να του κάνω μελέτη και υπολογισμό διάρκεια ζωής...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.