Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχέση μεταπτυχιακού και επαγγελματικών δικαιωμάτων


everythin

Recommended Posts

Ότι λέει ο τίτλος. Το μεταπτυχιακό τι επαγγελματικά δικαιώματα σου δίνει?

 

Για παράδειγμα. Εγώ φέτος μπήκα στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στην Πάτρα. Ως γνωστόν, έχω επαγγελματικά δικαιώματα στα των υπολογιστών αλλά όχι στα ηλεκτρολογικά. Αν εγώ τώρα πάρω το πτυχίο μου και κάνω μεταπτυχιακό σε ηλεκτρολογικά θα αποκτήσω ξαφνικά δικαιώματα ηλεκτρολόγου σαν να έβγαινα από ΗΜΜΥ ή ότι λέει το βασικό πτυχίο αυτό είσαι?

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα,

 

Πρέπει να ξέρουμε για τι επαγγελματικά δικαιώματα ακριβώς μιλάμε.

 

Εάν αναφέρεσαι για Δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, πρόσληψη στο δημόσιο, πολεοδομία, κλπ κλπ κλπ) η απάντηση είναι ξεκάθαρα: ΚΑΝΕΝΑ.

Γιατί με την λογική αυτή, εγώ που είμαι ΠΜ, εάν κάνω ένα MSc στους Μηχανολόγους θα μπορούσα να υπογράψω στη πολεοδομία για εγκαταστάσεις ΗΜ ή να προσληφθώ στο δημόσιο ως μηχανολόγος. Δεν παίζει.

 

Εαν αναφέρεσαι για τον Ιδιωτικό τομέα, η ειλικρινής απάντηση είναι πως ότι πτυχία και να έχεις, εαν ξέρεις να κάνεις την δουλειά, τους κάνεις.

Για παράδειγμα, υπάρχουν ΠΜ που ασχολούνται σε εταιρίες λογισμικού γράφοντας κώδικα C++ , Java, κλπ, το οποίο είναι αντικείμενο Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής.

 

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη και ειλικρινής απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια η μόνη λύση για παραπάνω "επίσημα" επαγγελματικά δικαιώματα (δεν εννοώ απαραίτητα ηλεκτρολόγου, ένα παράδειγμα ήταν) εκτός των προκαθορισμένων του πτυχίου είναι άλλα 5 χρόνια σπουδών?

Link to comment
Share on other sites

Ναι.

Τώρα για το εαν θα είναι 5 χρόνια, αυτο ειναι μια αλλη κουβέντα που έχει γίνει στο forum πολλες φορες (βλέπε πτυχίο απο αλλοδαπη χωρα, ΑΤΕΙ/ΤΕΙ, κολλεγια κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Το 2013 με το πλαίσιο προσόντων μπορεί να μη χρειάζεται. Βέβαια μην περιμένεις και θαύματα, αλλά από τα απολιθωμένα Διατάγματα του 1934 όπως και να έχει καλύτερα θα είναι...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποις γνωρίζει ας με βοηθήσει.

Εάν κάνω μεταπτυχιακό στην Ουκρανία θα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα?

Θα περάσω από τον ΔΟΑΤΑΠ οπωσδήποτε?

Θα έχω δικαιώματα και μόρια για το δημόσιο?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εάν κάνω μεταπτυχιακό στην Ουκρανία θα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα? Θα περάσω από τον ΔΟΑΤΑΠ οπωσδήποτε?

 

Ολα τα πτυχια η μεταπτυχιακα που δεν εχουν γινει στην Ελλαδα ειτε απο ΕΕ η οχι περνανε απο ΔΟΑΤΑΠ. Σχετικα με την αναγνωριση δεν εχει σχεση με την χωρα, θα αναγνωριστεις αν το Ιδρυμα που θα φοιτησεις καθως και η συγκεκριμενη σχολη (πολ μηχ) ειναι αναγνωρισμενα απο το ΔΟΑΤΑΠ. Αναγνωρισμενα Ιδρυματα και σχολες μπορεις να βρεις στην ιστιοσελιδα του ΔΟΑΤΑΠ.

 

Θα έχω δικαιώματα και μόρια για το δημόσιο?

 

Εαν σου το αναγνωρισουνε ναι θα εχεις. Αναλογα και με την ειδικοτητα ομως πολλες φορες. Πχ αν κανεις στα ηλεκτρολογικα πιθανοτατα να μην μετραει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.