Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Fade2Black

Αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Recommended Posts

Καλημέρα, θέλει ο κύριος που μένει δίπλα μου στην πολυκατοικία μου να αλλάξει το όνομα στο οποίο του έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και από ότι μου είπε χρειάζεται ένα μονογραμμικό σχέδιο του διαμερίσματος (νομίζω ότι το έχει και κάπου στα downloads στο site εδώ). Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο, αλλά επειδή έχει τύχει να δω τέτοια σχέδια κατάλαβα πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και έτσι είπα να του το κάνω εγώ για εξυπηρέτηση, αλλά και για να δω και πως ακριβώς γίνεται κιόλας. Εδώ θέλω τη βοήθειά σας. Κάνω απλά μια κάτοψη και τοποθετώ τα φωτιστικά σημεία, τους διακόπτες και τους ρευματοδότες; Ή χρειάζεται να σχεδιάσω και κάτι άλλο; Επίσης το σχέδιο έχω καταλάβει ότι δεν απαιτεί τρομερή ακρίβεια και λεπτομέρεια ως προς τις διαστάσεις κλπ. Ισχύει αυτό ή πρέπει να σχεδιαστεί με λεπτόμέρεια βάσει κλίμακας κλπ; Κάποια άλλη συμβουλή που θα πρέπει να γνωρίζω;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fade, επειδή έχω περάσει σαν ενοικιαστής από αρκετά σπίτια, για να αλλάξει το όνομα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας παλιός λογαριασμός, το ενοικιαστήριο αν πρόκειται για νοικάρη και μια προκαταβολή, περίπου 25 ευρώ αν θυμάμαι καλά...

 

Για μίλα απ'ευθείας με τη ΔΕΗ...μην παιδεύεσαι τζάμπα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτά χρειάζονται όταν αλλάζει ο νοικάρης ή αλλάζει το όνομα και έχουν περάσει πολλά χρόνια

Γίνεται επανέλεγχος (παλιά κάθε 5 χρόνια τώρα μάλλον σε περισσότερα). Το σχέδιο από κάτω έχει χάραξη μιλιμετρέ (το έντυπο δηλαδή) Ολά στο περίπου.

 

Επειδή τρομαξα με το μέγεθος των εικόνων θα προσπαθήσω να τις σβήσω και να τις ανεβάσω πιό μικρές

... Σ΄αυτά εχω κάνει δήλωση ότι είμαι... "αστροπελέκι"

 

 

dehepanasyndesi001.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

 

 

dehepanasyndesi002.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το σχέδιο που επισύναψε ο @georg coco χρειάζεται όταν το σπίτι είναι άνω των 14 ετών και όταν το τελευταίο σχέδιο που έχει υποβληθεί είναι άνω των 14 ετών. Δηλαδή αν ένα σπίτι είναι 20 ετών αλλά πριν από 2 χρόνια έκανε αλλαγή ονόματος κάποιος ιδιοκτήτης με υποβολή σχεδίου, σήμερα για να ξανααλλάξει το όνομα δεν απαιτείται σχέδιο.

 

Η προκαταβολή είναι ανάλογη με τη δυναμικότητα της σύνδεσης. Για μια απλή μονοφασική παροχή είναι 45 ευρώ και όταν διακόψει κανείς το ρεύμα τα παίρνει πίσω.

 

@Fade2Black έχε υπόψιν σου ότι οι εγκαταστάτες που τα υπογράφουν πληρώνονται για το σχέδιο που υπογράφουν και ο ιδιοκτήτης πάει να θεωρήσει το σχέδιο στο σύνδεσμο εγκαταστατών ηλεκτρολόγων, όπου πληρώνει 50 ευρώ για τη θεώρηση. Περίπου τα μισά λεφτά τα επιστρέφει ο σύνδεσμος στο εγκαταστάτη που το υπέγραψε. Δηλαδή ο εγκαταστάτης πληρώνεται από δύο μεριές.

 

Εμείς οι μηχανικοί δεν χρειαζόμαστε τέτοια θεώρηση οπότε μας προτιμούν οι ιδιοκτήτες για να γλυτώνουν χρήματα, αλλά κανονικά για να το υπογράψουμε πρέπει να έχουμε βγάλει μια άδεια από τη Νομαρχία, Τμήμα Βιομηχανίας.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένας παλιός λογαριασμός και ταυτότητα του ατόμου στο οποίο θα "περάσει" ο λογαριασμός είναι υπεραρκετά!

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδιά σαν φοιτήτρια αλλά και τώρα, ποτέ δε μου ζητήσανε σχέδιο του σπιτιού...μια ταυτότητα και μόνο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους πολύ που μπαίνετε στην διαδικασία να με βοηθήσετε, είμαι ευγνώμων. Από κει και πέρα ο γείτονας μου μένει στο σπίτι αυτό πάνω από 14 χρόνια, για την ακρίβεια πρέπει να ναι 16 με 17 και δεν πρόκειται για αλλαγή ενοικιαστή. Από ότι κατάλαβα θέλει να βοηθήσει ένα ανηψάκι του που πάει θα λύκειο να πάει σε αλλο λύκειο από αυτό που προβλέπεται, αλλά δεν γίνεται αλλιώς αν δεν προσκομίσει στο σχολείο κάποιο λογαριασμό που να αποδεικνύει που μένει κλπ. Κάτι τέτοιο λίγο πολύ. Οπότε δεν έχει γίνει κάποιος επανέλεγχος στο σπίτι του από όταν μπήκε και μετά.

 

@cv98019 και αυτός που μίλησε με τη ΔΕΗ και εγώ μου είπαν ότι χρειάζεται επανέλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού

 

@georg coco ναι σε αυτό το σχέδιο αναφερόμουν και εγώ, έχει τύχει όπως προείπα να δω και εγώ κάποια παλιότερα. Απλά σε αυτά που έχω δει εγώ δίπλα από την κάτοψη του σπιτιού υπήρχε συνήθως και ένα μικρό μονογραμμικό του πίνακα με τις ασφάλειες κλπ. Δεν χρειάζεται;

 

@nort την έχω βγάλει την άδεια που λες από το τμημα βιομηχανίας ναι. Για αυτό που λες για τα λεφτά, το έχω ακούσει ναι, ότι αν είναι εγκαταστάτης πρέπει να πληρωθεί και ένα ποσό στον Θαλή. Από κει και πέρα για να γνωρίζω, πόσο πληρώνεται ένα τέτοιο σχέδιο; Πως προκύπτουν ο τιμές αυτές;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fade2black

Μακάρι να ήξερα!

Πάντως αυτό έτσι πέρασε από τη Δεη

Οι συνάδελφοί σου θα ξέρουν περισσότερα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έγινε ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκτός από την άδεια από την νομαρχία χρειάζεται να έχεις κάνει και έναρξη στην εφορία για να μπορείς να υπογράψεις τα σχέδια.Αποδείξει πως θα κόψεις? Μόνο το σχέδιο για το σπιτι σου επιτρέπεται να υπογράψεις χωρίς να έχεις κάνει έναρξη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.