Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βιβλιογραφία υποσταθμών μέσης τάσης


GeorgeS

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

 

Μήπως γνωρίζει κανείς κανένα καλό βιβλίο για μελέτη υποσταθμών σε μεγάλα κτίρια. Και όταν εννοώ καλό βιβλίο εννοώ και πρακτικό, διότι όλα όσα έχω στη βιβλιοθήκη μου είναι θεωρίες, θεωρίες και ξανά θεωρίες. Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι αξιόλογο. Νομίζω ότι μια αναλυτική μελέτη, από το πως ξεκινάμε και πως τελειώνουμε θα ήταν ο καλύτερος οδηγός για όλους μας αλλά αντε βρες την.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αγαπητε φιλε

 

μπορεις να ενημερωθεις απο το βιβλιο του μιλτιαδη καπου με τιτλο υποσταθμοι.

θα το βρεις στο παπασωτηριου και ειναι πολυ πρακτικο αυτο και ολη η σειρα των βιβλιων του.

 

επισης απο ελεμκο σχετικα με τις γειωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το εν λόγω βιβλίο το έχω και όντως είναι ένα από τα σχετικά καλά βιβλία. Είναι ομως εισαγωγικό και όχι τόσο πρακτικό. Ψάχνω ένα βιβλίο ή εγχειρίδιο που να έχει παραδείγματα, επιλογή ηλεκτρολογικού υλικού, σχέδια συνδεσμολογιών κλπ. Εχω κάνει μελέτη υποσταθμού, αλλά θεωρώ ότι έχω κάποια κενά σε επιμέρους θέματα και λεπτομέρειες ίσως. Για παράδειγμα θα ήθελα ένα βιβλίο που να λέει και να εξηγεί το γιατί , όταν δύο Μ/Σ παραλληλίζονται θα πρέπει να Dyn (Vector Group) να είναι το ίδιο (11, 11) (5,5) κλπ σε συνδυασμό με τη τάση βραχυκύκλωσης ή τι τύπου αυτόματοι διακόπτες απαιτούνται (οχι αυτό που λέμε γενικά ρυθμιζόμενος διακόπτης 160Α). Διαστασιολόγηση μπαρών, καλωδίων Μέσης Τάσης, κλπ αλλά με παραδείγματα και σχέδια.

πολλά ζητάω ε?

Link to comment
Share on other sites

εμμμ μια κουβέντα ειναι αυτή. Που τα βρισκει κανεις ?

 

Παντως αν βρω κατι, θα το σηκώσω εδώ να υπάρχει και για τους μελλοντικούς φίλους που θα έρθουν.

Link to comment
Share on other sites

Τα εγχειρίδια της ΑΒΒ προφανώς τα βρίσκεις στο site της ΑΒΒ.

Απο βιβλία δες και το "Ηλεκτρικές Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις & Υποσταθμοί" του Στεφ.Τουλόγλου".

Link to comment
Share on other sites

αν επικοινωνησεις με την ΑΒΒ σιγουρα θα σου στειλουν οτι χρειαστεις. Ισως καποιο υλικο να μην ειναι μεταφρασμενο ομως στα ελληνικα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έχεις δει του Ντοκόπουλου "Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καταναλωτών" που μεταξύ άλλων έχει και για υποσταθμούς Μέσης Τάσης. Αν και είναι και αυτό θεωρητικό, γενικά είναι πολύ χρήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ Γιώργο θα σου προτείνω το ίδιο με τον yiosma, και συγκεκριμένα: Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Καταναλωτών Μέσης και Χαμηλής Τάσεις, Β' Έκδοση, Πέτρος Ντοκόπουλος, Εκδόσεις Ζήτη, 1992, ISBN 960-431-155-7.

 

Αν έχεις πρόσβαση σε κάποια βιβλιοθήκη πολυτεχνικού τμήματος φαντάζομαι οτι θα μπορέσεις να το βρείς για να το ξεφυλλίσεις και αν σε ικανοποιήσει το αγοράζεις...

 

Υ.Γ.: Η siemens κατά καιρούς βγάζει κάποια καλά βιβλία, έχω ένα αλλά δεν είναι για υποσταθμούς, και μπορείς να τα βρείς μεταφρασμένα στα ελληνικά. Είναι των εκδόσεων Τζιόλα.

Link to comment
Share on other sites

Θα σηκώσω αυριο κάτι που πήρα από Schneider και εχει ενδιαφέρον και ισως βοηθήσει και κάποιους συναδέλφους. Απλά το έχω στο γραφείο.

 

Λοιπόν, έχω τα εν λόγω βιβλία, τα οποία όμως κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ θεωρητικά. Ντοκόπουλος όντως πολύ καλό, αλλά μια ολοκληρωμένη μελέτη Υποσταθμού σαν παράδειγμα κανένας δεν έχει ρε παιδί μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.