Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρησιμότητα laptop σε φοιτητή


Caestiel

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βλεποντας και κάνοντας.

Οι σχολές έχουν νησίδες Η/Υ για να δουλέψεις εκεί , καλά μηχανήματα, μεγάλες ταχύτητες κλπ . Για ποιο έτος πρόκειται?

Μόλις αρχίσουν τα πιο σοβαρά μαθήματα θα δείξει. Πάντως ο φορητός μπορεί να είναι σε θέση να υποκαταστήσει τον σταθερό, ανάλογα με τη χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απαραίτητο ένα laptop για τη σχολή ?

Ή με έναν επιτραπέζιο στο σπίτι κάνω τη δουλειά μου ?

 

Το καλό είναι να έχεις τα δύο άκρα. Πάρε έναν επιτραπέζιο και ένα κινητό - pocket pc. Θα είσαι καλυμμένος από όλες τις απόψεις σε όλα τα θέματα.

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή, με οτιδήποτε εκτός από netbook, είσαι ΟΚ...

 

i7 κτλ κτλ μου φαίνονται υπερβολές...Προτίμησε φτηνά πράγματα...θα έχεις πολλά άλλα έξοδα...

 

Μιας και βλέπω ότι είσαι από Μυτιλήνη, το λάπτοπ θα σου φανεί χρήσιμο στις διακοπές...εκτός κι αν έχεις και εκεί PC, οπότε με έναν εξωτερικό σκληρό βολεύεσαι μια χαρά...

Link to comment
Share on other sites

Εσείς για αρχή προτείνετε laptop or desktop ? Απλά, θα ήθελα να ξέρω κατά πόσο μπορεί να χρειαστώ το δικό μου laptop στη σχολή. Αν δεν το χρειαστώ, τότε καλύτερα desktop.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν ήμουν στους ΑΤΜ, θα ρισκάρω και θα πω ότι γενικά δεν θα σου χρειαστεί να παίρνεις το λαπτοπ στη σχολή...Εκτός κι αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα...που δεν πιστεύω...

 

Πάρε desktop...με καλή οθόνη...

Link to comment
Share on other sites

Μην περιμένεις να κάνεις τρελή χρήση στα πρώτα 1-2 χρόνια. Μάλλον για facebook και michanikos.gr σε κόβω, οπότε πάρε ένα desktop να κάνεις δουλειά σου και όταν με το καλό χρειαστείς πραγματικά το υπολογιστή, του κάνεις μια αναβάθμιση και είσαι ωραίος.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Caestiel,

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε προπτυχιακό επίπεδο ένας επιτραπέζιος Η/Υ με καλές επιδόσεις θα σε βολέψει καλύτερα από ένα laptop με τις ίδιες επιδόσεις. Αν λάβεις υπόψη και την ειδικότητα σου, θα έλεγα πως μία ποιοτική οθόνη μεγέθους 17` η και μεγαλύτερη θα είναι δύσκολο στην μετακίνηση της εάν ενσωματωθεί σε ένα laptop. Στην περίπτωση που δεν έχεις κάποια περαιτέρω επιθυμία να έχεις την δυνατότητα σύνδεσης στο internet παντού και πάντα τότε ο επιτραπέζιος Η/Υ είναι καλύτερη επιλογή.

 

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο θα έλεγα ότι ένα laptop βολεύει καλύτερα διότι η δουλειά που σου ζητείται να ανταπεξέλθεις είναι πιο συμπυκνωμένη και με το πλήθος των παρουσιάσεων να είναι αυξημένο έναντι προπτυχιακού επιπέδου. Έτσι θα μπορείς να έχεις την δουλειά σου πάντα διαθέσιμη μαζί σου στον υπολογιστή σου. Εάν πάλι επιθυμείς να είσαι περισσότερο ευέλικτος και σε απασχολεί λιγότερο το θέμα κόστους, καλωδιώσεων, μεταφοράς και βάρους (>= 2.5 κιλών) τότε ένα laptop είναι πιθανότητα η λύση.

 

Αναφορικά με το θέμα κόστους, θα έλεγα πως ένα ποσό της τάξης των 700-800 Ευρώ θα μπορέσει να σου εξασφαλίσει έναν καλό επιτραπέζιο Η/Υ που θα σου κρατήσει για το χρονικό διάστημα των σπουδών σου. Η εγγύηση είναι μάλλον παραμελημένη έννοια αλλά προσωπικά θεωρώ ότι μία πιό "στιβαρή" εγγύηση σε καλύπτει καλύτερα έναντι πιθανών προβλημάτων.

 

Βέβαια η τελική επιλογή είναι δική σου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.