Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρησιμότητα laptop σε φοιτητή


Caestiel

Recommended Posts

Απλά ήθελα να ενημερωθώ κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιούσα ένα λαπτοπ στο πανεπιστήμιο. Αν όντως δεν χρειάζεται, τότε επιτραπέζιος φυσικά. Απλά, μερικοί φοιτητές εδώ θα μπορούσαν να μου πουν αν όντως είναι απαραίτητο ένα λαπτοπ σε προπτυχιακό επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάρε ένα desktop (i5 η γνώμη μου...το i7 είναι αρκετά ακριβότερο) με αρκετή μνήμη ,4GB και πάνω...και σίγουρα μια μεγάλη οθόνη (22άρα +) να την ευχαριστηθείς.....και τα σχέδιά σου και τα παιχνιδάκια σου και τις ταινιούλες σου.....φοιτητής είσαι....

 

Φυσικά και μέγάλο σκληρό....1ΤΒ+....

 

Το Laptop θα σε βολέψει στο μακρύ ταξίδι για το σπίτι.....αλλά, αργότερα...όλο και κάποιος συντοπίτης θα έχει να βλέπετε μαζί.....!!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να το κουβαλάς μαζί σου, πάρε ένα desktop με μεγάλη και άνετη οθόνη. Εγώ κουράζομαι όταν σχεδιάζω στην 15άρα του laptop.

Για τις ομαδικές εργασίες πάντα θα μαζεύεστε στο σπίτι κάποιου με υπολογιστή (AutoCAD και Office, θα έχουν όλοι λογικά). Ένα φλασάκι για να μεταφέρεις σχέδια και αρχεία είναι αρκετό για να κάνετε τη δουλειά σας.

Από την άλλη, εμένα με βολεύει το laptop γιατί το παίρνω μαζί μου όταν δε μένω στο σπίτι μου. Άλλη όμως η άνεση σε μεγάλη οθόνη, με το πληκτρολόγιο στην απόσταση που το θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η οικονομικότερη λύση της AMD. Γι' αυτά που θα κάνεις είναι υπεραρκετοί οι 4 πυρήνες ακόμα και χωρίς hyperthreading.

Link to comment
Share on other sites

... και περιττό έξοδο στις δύσκολες οικονομικά μέρες μας.

 

Αν βέβαια ο χώρος σου στο σπίτι είναι περιορισμένος , ίσως ένα οικονομικό laptop σώσει την κατάσταση. Όπως θα διαβάσεις παραπάνω , δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα και πρέπει να δείς όλες τις παραμέτρους του "προβλήματος" .

 

Σκέπτεσαι τις δικές σου ανάγκες και αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Απλά, σκεφτόμουν μήπως ένα λαπτοπ είναι απαραίτητο μέσα στη σχολή, αλλά απ'ότι ακούω, δεν είναι. Κάποιες ομαδικές εργασίες γίνονται σε σπίτια και με ένα φλασάκι έιμαι gg.

Επιπλέον, με τον επιτραπέζιο δουλεύεις πιο ξεκούραστα απ'ότι με ένα λαπτοπ.

Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον, με τον επιτραπέζιο δουλεύεις πιο ξεκούραστα απ'ότι με ένα λαπτοπ.

 

Το μόνο σίγουρο.

 

Ειδικά αν πρόκειται για ομαδική εργασία όπου θα είστε μαζεμένοι 2-3 γύρω από το PC.

 

Και για εφαρμογές σχεδίασης , μια 24άρα wide οθόνη , σε συνδυασμό με ισχυρό επεξεργαστή και ανάλογη κάρτα γραφικών, θα σε απογειώσει.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προτείνω το εξής. Πάρε ένα laptop 15'' για να έχεις φορητότητα και μια καλή οθόνη για εργασία στο σπίτι. Έτσι λύνεις το πρόβλημα της μικρής οθόνης για εργασία αλλά και της φορητότητας όταν χρειαστεί πχ να μετακινηθείς για οποιοδήποτε λόγο. Όλα βέβαια εξαρτώναται και από το budget που διαθέτεις.

Ακόμα πετυχαίνεις και κάτι πολύ σημαντικό, δουλεύεις σε έναν υπολογιστή πάντα και αρχίζεις και δημιουργείς το προσωπικό σου αρχείο μόνο σε αυτόν, έτσι έχεις συνέχεια στην συγκέντρωση των εργασιών, μελετών, προγραμμάτων, βιβλιογραφία και μπορείς να τα κουβαλάς πάντα μαζί σου. Πάρε και έναν σκληρό για backup μόνο.

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να εχω σχεση με τη συγκεκριμένη σχολή πιστεύω ότι:

 

μεσα στη σχολή σιγουρα δεν είναι απαραιτητο...

Υπαρχουν υπολογιστες αν χρειαστεις.

 

Το λαπτοπ θα χρησιμευσει μονο μεσα στο καραβι τις ατελειωτες ωρες επιστροφής...

 

Νομιζω οτι με ένα φτηνο desktop θα κανεις δουλεια. Και ενα φλασάκι για τη μεταφορά των εργασιών σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.