Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απόκτηση άδειας Υπουργείου Βιομηχανίας από Ηλεκτρολόγο Μηχ.


ted69

Recommended Posts

Καλησπερίζω όλους τους συναδέλφους.

Είναι η πρώτη μου επαφή με forum και ελπίζω να βρεθεί κάποιος συνάδελφος να με κατατοπίσει. Πρόσφατα μου ζητήθηκε να αναλάβω, με υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ, υπεύθυνος μηχανικός ηλεκτρικής εγκατάστασης βιομηχανικού κτιρίου όπου είναι εγκατεστημένος και Υ/Σ ΜΤ. Για το συγκεκριμένο κτίριο είμαι ήδη υπεύθυνος συντήρησης των εγκαταστάσεων ΧΤ (σαν ιδιώτης μηχανικός) αλλά όχι για τον Υ/Σ όπου υπεύθυνος ήταν άλλος συνάδελφος που παραιτήθηκε. Στα έντυπα της ΔΕΗ πρέπει να συμπληρώσω τον αριθμό αδείας του Υπουργείου Βιομηχανίας. Θυμάμαι όταν είχα αποφοιτήσει το 1993 είχα κάνει αίτηση για τη σχετική άδεια αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα στη συνέχεια. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τη διαδικασία απόκτησής της ή τέλος πάντων αν μπορώ να μάθω με εύκολο τρόπο αν έχω ήδη την άδεια; Επίσης γνωρίζει κάποιος ποιές είναι οι ευθύνες του μηχανικού έναντι της ΔΕΗ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

ουσιαστικά θα είσαι υπέυθυνος για την λειτουργία και συντήρηση του Υ/Σ.

Την άδεια θα την προμηθευτεις από την δ/νση ανάπτυξης.

Όσον αφορά την διαδικασία πρέπει να κάνεις δήλωση στην δεη οτι θα είσαι ο νέος υπεύθυνος και προθανώς αυτό πρέπει να συνοδέυεται με αντίστοιχη δήλωση ανάθεσης από τον βιομήχανο.

Δεν ξέρω αν χρειαστεί και κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ή κάτι παραπάνω. Για περισσότερες πληροφορίες πιστεύω οτι κατάλληλη πηγή ενημέρωσης είναι η τοπική δεη.

Link to comment
Share on other sites

πιο ευκολος τροπος ειναι να ρωτησεις εκει που εκανες την αιτηση.

οπου βαζεις την υπογραφη σου εχεις ευθυνη. λογικα οποτε γινει συντηρηση του υποσταθμου, για να ξαναεπιτραπει η ηλεκτροδοτηση της εγκαταστασης πρεπει να υπογραψεις οτι ολα εγιναν καλως και συμφωνα με τους νομους της επιστημης και τους κανονες της τεχνης του ηλεκτρολογου κλπ κλπ.

αν γινει η στραβη και το δικτυο της ΔΕΗ δημιουργησει προβλημα εννοειται οτι πρεπει να αποδειξεις τι εκανες και τι οχι... το λογικο δηλαδη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.