Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσκύρωση κοινόχρηστου δημοτικού χώρου


et.mec

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.

Το δικό μου πρόλαβε έχει να κάνει με την άποψη της πολεοδομίας, ότι η περιφέρεια την οποία συμβουλεύτηκε, ισχυρίζεται ότι η προσκύρωση του 1970 , που εξοφλήθηκε  από  τον ιδιοκτήτη κοινόχρηστου 1,5 πλάτους, σε παραχωρημενα οικοπεδα από την Προνοια...προσφυγικά...ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΡΙ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.

Ο χώρος αυτός ανήκει στο δικό μας οικόπεδο, σε συνέχεια του πισωακαλυπτου και οομορος έχει εκεί παράθυρα... και άθλια!!!! χρήση και γειτονία. Όταν έβγαλε την άδεια του είχε ήδη συμβεί η προσκυρωση, αλλά δεν το έδειξε στο τοπογραφικό του. Ζητάμε λοιπόν ανάκληση της άδειας του. Ισχύει κάτι τέτοιο σαν άποψη σε κάποια περιφέρεια 'η δήμο;;;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Νέα ερώτηση: Η προσκύρωση προβλέπεται στα σχέδια πόλης με πράξη αναλογισμού. Στα σχέδια πόλης με μή κυρωμένη πράξη εφαρμογής, εφαρμόζεται και αν ναι, με την ίδια διαδικασία? Γνωρίζει κάποιος κάποιο έγγραφο (εγκύκλιος κτλ) που να δίνει κατευθύνσεις? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

άλλο η πτ και αλλο η ΠΕ

στην πρωτη γινονται "αναλογισμοι" και εχουμε ρυμοτομιες και προσκυρωσεις.

Στην δευτερη γινονται εισφορες , σε γη και χρημα.

Μπορει ομως, σε μια ΠΕ, να υπαρξει συνδυασμος των διαταξεων περι απαλοτριωσεων και  εισφορας  σε γη και χρημα

 

διαβασε αυτα...

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Νοεμβρίου 2012

[κι οπως θα ελεγε και ο νβρ...τη Δευτερα θα εχουμε διαγωνισμα...]👴

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα βιβλίο - μπροσούρα (ήταν μεγαλούτσικο) που επεξηγούσε τα πάντα γύρο απο τον ν. 1337/83  και γράφτηκε από υπαλλήλους της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Φωτηνη - - - -  . Ήταν super. Εκδόθηκε και αυτό από τον σύλλογο τοπογράφων της θεσσαλονικησ. Υπήρχε σε κάθε τέχν. γραφείο που ασχολιόταν με ΠΕ. Αυτό που είχαμε στο γραφείο «έλιωσε» από την χρήση.

Για το θέμα: Θα πρότεινα, βασικά και σε όλους τους νέους συν. , να διαβάσουν, έστω διαγώνια, τον νόμο 1337/87 που πρώτο εισήγαγε την Π. Ε. Κέρδος θα έχουν.

Link to comment
Share on other sites

σωστα..

κι ενας ολοκληρος ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, τευχος του Δεκεμβριου του 1998 [;;;;]

με ολες τις εισηγησεις κλπ. επεξηγησεις.

νβρ

παλι απο κινητο γραφεις,  γι αυτο και εβαλες...  νεα γενεθλια στον 1337...:-D

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι ... κατάρα να γράφεις στο τηλεφωνακι!

Το pc είναι αλλιώς.

Έχεις μέσα και όλο το αρχείο. 

Δεν μπορώ να δώσω τίποτα από το τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, σε οικισμό κάτω των 2000( αρτιότητα 1000τ.μ) και στην περιοχή που εξετάζω τις ιδιοκτησίες για την σύνταξη τοπογραφικού διάγραμματος υπάρχει διανομή του Δήμου που εκτός από τα οικόπεδα της διανομής δημιουργεί και κοινόχρηστους χώρους. Οι ιδιοκτησίες που εξετάζω είναι προγενέστερες της διανομής(1970 με εμβαδόν 950τ.μ και 1977 με εμβαδόν 741,5τ.μ, οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας) πριν οροθετηθεί ο οικισμός το 86 και προκύπτουν από παραχωρητήρια του Δασαρχείου της περιοχής. Έχουν γίνει τίτλοι πάνω σε αυτά, γονικές παροχές. Στο σχήμα που έχω ανεβάσει εφαρμόζοντας τα παραχωρητήρια προκύπτει ότι έχω μια λωρίδα εμβαδού 232.98τ.μ μεταξύ των ιδιοκτησιών και ΚΧ( γραμμοσκιασμένη έκταση). Σε αυτήν την περίπτωση αντιμετωπίζεται με την διαδικασία της υποχρεωτικής προσκύρωσης των επιπλέον τετραγωνικών;  Με ποιους νόμους θα πρέπει να εξετάσω την περίπτωση; Πέραν της προσκύρωσης θέλω να εξετάσω το ενδεχόμενο να συνενώσω τα οικόπεδα για να μπορέσω να φτάσω τα 2000τ.μ και να δημιουργήσω ύστερα 2 καινούργια οικόπεδα των 1000τ.μ. 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρωνTHERMO_TOPO-Model.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.