Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδικά θέματα: Καθαρό εμβαδόν χώρου


ge_liakos

Recommended Posts

Αφαιρούνται οι, σε επαφή με το χώρο περιμετρικά, τοιχοποιίες της άδειας - προσμετρώνται αυτές του κλεισίματος (οι παράνομοι δηλαδή).

Link to comment
Share on other sites

Αφαιρούνται οι, σε επαφή με το χώρο περιμετρικά, τοιχοποιίες της άδειας - προσμετρώνται αυτές του κλεισίματος (οι παράνομοι δηλαδή).

 

Για μια ακόμη φορά: οι πρώτοι δεν έχουν προσμετρηθεί ούτως ή άλλως στο εμβαδό του Η/Χ. Οι διαστάσεις στις κατόψεις καθώς και τα εμβαδά, είναι καθαρά εμβαδά των χώρων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Οι δεύτεροι για να προσμετρηθούν (ή για να δούμε έστω αν πρέπει να προσμετρηθούν) αν θέλουμε, δεδομένου ότι δεν φαίνονται στα εγκεκριμένα σχέδια, ο μόνος τρόπος είναι να γίνει αυτοψία, πράγμα το οποίο δεν γίνεται-δεν είναι υποχρεωτικό-δεν το κάνουμε. Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα, το οποίο ουσιαστικά είναι μη θέμα! Ό,τι λέει η κάτοψη/το διάγραμμα κάλυψης.

Ρε παιδιά εγώ άδειες δεν βγάζω, αλλά παίζει να έχω δει λόγω απασχόλησης, πολλές 100άδες κατόψεις μέχρι σήμερα. Δεν θυμάμαι χαρακτηριστικά περίπτωση να μετράνε στο εμβαδό των χώρων οι τοιχοποιίες! Εσείς δηλαδή προσμετράτε-διαστασιολογείτε με τους τοίχους στις μελέτες σας;

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν μετράμε τοιχοποιίες πως προκύπτει? Δηλαδή αν χτίσουμε ένα ορθογώνιο κτίριο ισόγειο 10x10 με τοίχους πάχους 20 εκατοστών θα μετρήσουμε ως δόμηση 9.60x9.60? 10x10 θα μετρήσουμε! Στις κατόψεις παντού οι διαστασιολογήσεις είναι με τις τοιχοποιίες. Το ότι φαίνονται και κάποιες καθαρές διαστάσεις χώρων είναι άλλο θέμα...Δεν είναι όμως μόνο αυτές η δόμηση.

Γνώμη μου είναι πως είναι ακριβώς όπως το αναφέρει ο Occultist, απλά και κατανοητά...

Link to comment
Share on other sites

Στο παρακάτω σχήμα ταυτίζονται τα εμβαδά των Η/Χ που φαίνονται στο διάγραμμα κάλυψης με αυτά που θα τακτοποιηθούν, εκτός του Η/Χ4 όπου ενώ στο Δ.Κ. έχει προσμετρηθεί στους Η/Χ και το κόκκινο τμήμα, στην τακτοποίηση θα μπεί μόνο το άσπρο, στην περίπτωση βέβαια που δείχνει τον τοίχο το εγκεκριμένο σχέδιο.

 

attachment.php?attachmentid=2893&stc=1&d=1285169148

post-437-131887246599_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο erling είναι βάσει της εγκυκλίου.

 

Ωστόσο μου είπαν οτι σε συγκεκριμένη Πολεοδομία θέλουν το εμβαδόν βάσει ΔΚ και όχι το καθαρό.

 

Στην Πολ.Αγ.Παρασκευής που είχα σχετική συζήτηση μου είπαν οτι δέχονται και τα δύο (αφού κατά ΔΚ το εμβαδόν είναι μεγαλύτερο αρα υπέρ του Δημοσίου).

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, αποκόπτω τμήμα του σχεδίου του erling και προσθέτω διαστάσεις και εμβαδό για να δώσω ένα παράδειγμα. Ό,τι έχω συναντήσει, κατ'αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται στα εγκεκριμένα σχέδια! Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση η κάτοψη θα αναφέρει Ε(Η/Χ)=3,70m2! Είναι ή δεν είναι το ορθό χωρίς δεύτερη σκέψη να χρησιμοποιήσω το 3,70 ως εμβαδό ρύθμισης; Τα 0,20m πάχη των τοίχων τι με νοιάζουν;

post-2252-131887246606_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

tpanag μαζί σου.Έτσι το βλέπω κι εγώ....Το εμβαδό του Η/Χ που έχει αλλάξει χρήση είναι αυτό.Δεν με απασχολούν οι τοίχοι που τον περιβαλλουν.Σε περίπτωση που στην περασιά του περιγράμματος υπάρχει τώρα τοίχος(έτσι δηλαδή έκλεισε τον Η/χ ο ιδιοκτήτης),αυτός είναι που αφαιρείται.......

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που στην περασιά του περιγράμματος υπάρχει τώρα τοίχος(έτσι δηλαδή έκλεισε τον Η/χ ο ιδιοκτήτης),αυτός είναι που αφαιρείται.......

Μα Γιάννης στα προηγούμενα post εννοούν ότι ο τοίχος που κλείνει το η/χ ( και που ήταν στηθαίο πριν ) μετρά στον χώρο για τακτοποίηση και ίσως έχουν δίκιο γιατί όταν η εγκύκλιος 15 λέει ( δεν συμπεριλαμβάνονται τοιχοποιίες βάσει της οικοδομικής άδειας) υποτίθεται ότι δεν υπάρχει τοίχος μπροστά στον η/χ οπότε δεν τον αφαιρείς αλλά μετρά στον χώρο προς τακτοποίηση.

 

 

Να ρωτήσω την γνώμη σας για αυτόν τον ημιυπαιθριο? Τι μετρά κατά την γνώμη σας?

Η μια εικόνα ειναι από την κάτοψη και η άλλη απο το διάγραμμα κάλυψης.

Αριστερά του η/χ υπάρχει κενό ( οχι διαμέρισμα).

Ο μηχανικός εχει υπολογίσει απο το πάνω μερος της ντουλάπας και προς τα πάνω μέχρι και τον αντισ. αρμο ενω οριζόντια έχει πάρει και τον αριστερό τοίχο και το δεξιό στηθαίο.

Ελπίζω να φαίνονται καλά οι φωτογραφίες.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.