Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ειδικά θέματα: Καθαρό εμβαδόν χώρου


ge_liakos

Recommended Posts

Με κόκκινο στυλο συνήθως κάνουμε περίγραμμα του χώρου και διαγράμμιση εσωτερικά, αφήνοντας ενα κουτάκι οπου γράφουμε "Ε=.." αλλά επιβεβαίωσε το πρωτα στην Πολεοδομια σου, μη βαζεις τον πελατη να σου ξαναφέρνει αντίγραφα και να ξανα-υπογραφει.

έγινε, ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ofadown

(Ερώτηση: Αν υπήρχε πόρτα που από το διάδρομο της σκάλας να οδηγεί στην πυλωτή, θα μπορούσαμε να τον αφαιρέσουμε το διάδρομο απο το εμβαδό? και το εμβαδό της σκάλας?)

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Ποιο είναι το εμβαδό από το οποίο θέλεις να αφαιρέσεις τον διάδρομο?

Link to comment
Share on other sites

Το εμβαδό του χώρου που θα δηλωθεί για τη ρύθμιση.

 

Στο σχέδιο του GPetr, υπάρχει σκάλα που οδηγεί στη στάθμη της πυλωτής αλλά η σκάλα αυτή δεν επικοινωνεί με την πυλωτή, οπότε δε συμπεριλαμβάνει στο εμβαδόν του χώρου προς τακτοποίηση το διάδρομο στον οποίο καταλήγει η σκαλα..Αν ήταν όμως άλλιως, πχ εσωτερική σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο, θα έπρεπε να μετρήσει στο εμβαδόν αυτού του διαδρόμου προς ρύθμιση;

Link to comment
Share on other sites

Gpetr

Δεν μου έχει ξανατύχει, προσωπικά κάτι τέτοιο.

Πάντως θεωρώ ότι ο πρώτος υπολογισμός είναι σωστός με ένα μικρό ενδοιασμό.

Μήπως θα έπρεπε να αφαιρέσεις από τον πρώτο υπολογισμό μόνο την τοιχοποιία και να βάλεις τις αριστερές κολόνες στον κόκκινο χώρο ( όπως έκανες και με τις πάνω και δεξιά κολόνες)?

 

Το λέω αυτό με το σκεπτικό ότι η εξωτερικη τοιχοποιία είναι μόνο ο εικοσάρης τοίχος και όχι οι κολόνες.

Όμως βλέποντας ξανά το σχέδιο σου τι χρήση θα έχει ο χώρος είναι αυτός? Δεν θα κλείσει στο πάνω και κάτω μέρος?

 

Πήγα στην πολεοδομία να ρωτήσω και μου είπαν ότι αφαιρούνται όλες οι εξωτερικές τοιχοποιίες.''Μα, ναι του λέω,αυτό στην περίπτωση ημιυπαίθριου χώρου ξεκάθαρου στο σχέδιο,εδώ όμως που έχουμε τμήμα πυλωτής κ δεν έχει τοιχοποιία παρά μόνο στη μία πλευρά (βλ.χέδιο) και τα υπόλοιπα είναι τοιχεία?'' μου είπε ότι θα αφαιρέσω την αριστερή τοιχοποιία (όπως έκανα) καθώς και αυτή που εφάπτεται με την πλευρά της σκάλας. Τον ρώτησα για το τοιχείο και μου είπε ''αμα θες,βγάλ το κ αυτό, ντουβάρι είναι κ ντουβάρι θα παραμείνει''.....εγώ λέω να αφαιρέσω μόνο τις τοιχοποιίες κ τα υπόλοιπα θα τα αφήσω.Ούτως ή αλλως με αυτό,πολύ λίγο διαφέρει το πρόστιμο που θα βγει στο τέλος....τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι να μην αφαιρέσεις τις κολώνες. Σε έναν ημιυπαίθριο δε θα τις μετρούσες; Με την ίδια λογική τις μετράς και στην πιλοτή. Αλλά εφόσον σου έδωσαν "οκ" και πως θα το περάσουν ως είναι, τότε προχώρα.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του ανωτέρου ερωτήματός μου σχετικά με το τι λαμβάνουμε σαν καθαρό εμβαδό υπογείου, στην περιπτωση κλιμακοστασίου που περιβάλλεται απο τοιχοποιία, παραθέτω το επισυναπτόμενο σχέδιο, οπου η περιοχή σε κόκκινο περίγραμμα είναι αυτή της οποίας το εμβαδόν κατά την άποψη μου πρέπει να υπολογιστεί. Συμφωνειτε?

Κατοψη Υπογείου.pdf

Link to comment
Share on other sites

οταν στην κατοψη αναφέρει οτι ενα τμήμα του η/υ προσμετρά στον Συντελεστή δόμησης, έχει κάποια διαφορά ως προς την αντιμετώπιση ή δηλώνεται κανονικά όπως και οι άλλοι η/υ?

Link to comment
Share on other sites

Στον Πειραιά μου το περάσανε κανονικά τον η/χ που μετρούσε στον Σ.Δ. και δηλώθηκε μαζί με τον η/χ που δεν μετρούσε...συνάδελφος όμως μου είπε πως σε αντίστοιχη περίπτωση δική του στην Πολεοδομία Αθηνών (Σωκράτους) του είπαν να μην το μετρήσει...η κάθε Πολεοδομία τα δικά της...

Link to comment
Share on other sites

Σε διώροφη κατοικία με υπόγειο, όπου το υπόγειο μετατράπηκε σε κατοικία, για τη ρυθμιση του υπογείου θα μετρήσει και το εμβαδόν της εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.