Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδικά θέματα: Καθαρό εμβαδόν χώρου


ge_liakos

Recommended Posts

Πραγματικό παράδειγμα: έχω περίπτωση υπογείων αποθηκών στις οποίες φαίνονται τοίχοι πληρώσεως (χωρίσματα σε επιμέρους αποθήκες). Οι αποθήκες χρησιμοποιούνται ως κατοικίες. Το εμβαδό της εσωτερικής αυτής τοιχοποιίας, αφαιρείται κατά τη ρύθμιση. Οι εντολές πληρωμής δε σε νοιάζουν. Ας λένε ό,τι εμβαδό θέλουν. Στατιστικό στοιχείο είναι το εμβαδό.

 

και αν η εσωτερική τοιχοποιία έχει μετακινηθεί και μέρος του η/χ έχει παραχωρηθεί στο παρακείμενο υπνοδωμάτιο και ο υπόλοιπος έχει ενοποιηθεί με το σαλόνι...?

σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο ο εσωτερικός τοίχος πλήρωσης είναι παράνομος (σύμφωνα με την ο.α.) και δεν αφαιρείται από το εμβαδόν... (λογικά?)

Και αν είναι έτσι όπως φαντάζομαι τότε δεν πρέπει να γίνεται αυτοψία από τον μηχανικό που συντάσσει την τ.ε ούτως η άλλος η αρκείτε στις υποδείξεις του ιδιοκτήτη για το τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο?

Link to comment
Share on other sites

Θα τρελαθούμε με αυτά τα καθαρά εμβαδά...

Περίπτωση των επισυναπτόμενων τμημάτων σχεδίων...με κόκκινο ο Η/Χ στο Δ.Κ. και με κίτρινο αυτό που θεωρώ πως πρέπει να δηλωθεί, χωρίς τοιχοποιίες...σωστά?

post-40246-131887252781_thumb.jpg

post-40246-131887252799_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου έτσι. Στο Δ.Κ η αριστερή πλευρά δεν μπαίνει είναι τοιχοποιία, θα βάλεις το υπόλοιπο και μάλιστα θα αφαιρέσεις και το χώρο που σου τρώει το τοιχείο (τώρα εκεί αν δεν βγαίνουν οι προυποθέσεις για να μετράται ο χώρος η/χ κατά Γοκ είναι άλλο θέμα) Χαλάλι, μην βάλεις το δοντάκι , αλλά την αριστερί τοιχοποιία μην την βάλεις με τίποτα. (το θέμα είναι και ανάλογο της τ.ζ. ανάλογα με το ΄τι έχεις να χάσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δε βάζω τοιχοποίίες, προφανώς δεν κατάλαβες τι εννοούσα. Η πρώτη εικόνα, έχει σημειωμένο τον Η/Χ όπως υπολογίστηκε στο Δ.Κ. από τον μηχανικό που έκανε τη μελέτη και είναι σαφώς σωστά υπολογισμένο. Εγώ δήλωσα ό,τι φαίνεται με κίτρινο στη δεύτερη εικόνα. Καμία τοιχοποιία δεν υπάρχει στον υπολογισμό μου, μόνο καθαρό εμβαδό δαπέδου.

 

Το δοντάκι το έβαλα στον υπολογισμό για ευκολία μιας και το ποσό που προέκυπτε αν το αφαιρούσα είναι 6 ευρώ, αστείο να το συζητάμε καν....

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως δεν προσμετράται η σκάλα του υπογείου στα τετραγωνικά της οικοδομής.

 

Σαν εμβαδόν του χώρου που δηλώνεται προσμετράται ο καθαρός μεν χώρος ο οποίος όμως δεν φαίνεται στα υπάρχονται εγκεκριμένα σχέδια. Εαν κάποιοι τοίχοι ή τοιχεία σας εμφανίζονται στα υπάρχοντα σχέδια τότε δεν μετράνε καθόλου. Εαν όμως για να κλείσετε τον χώρο σας και να τον ενσωματώσετε στο υπόλοιπο κομμάτι χτίσατε κάποιους τοίχους ή τοποθετήσατε παράθυρα τότε αυτά μετράνε κανονικά στα τετραγωνικά που δηλώνετε.

Link to comment
Share on other sites

η σκάλα είναι εσωτερική μεζονέτας πού φαίνεται στα σχέδια και κατέβαινε στην αποθήκη ενώ τώρα στην κύρια χρήση (2ο σαλόνι).θα μετρήσει;

αν κάτω από την σκάλα μέσα στο σαλόνι έχει δημιουργηθεί ένα αποθηκάκι αυτό θα μετρήσει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.