Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περαίωση


ssouanis

Recommended Posts

Κάποτε (2000 αν θυμάμαι) είχαν στείλει τα σημειώματα συστημένα στο ταχυδρομείο και έλεγαν οτι ή περαιώστε ή μέσα σε 3 μέρες ελάτε για ελεγχο. Εκεί έχεις θέμα γιατι λόγω παραλαβής του σημειώματος απο το ταχυδρομείο δεν μπορείς να επικαλεστείς ότι δεν το έλαβες.

Άκουσα ότι και τώρα έτσι θα λέει το σημείωμα, ελάτε για περαίωση ή για έλεγχο.

Το θεμα είναι αν τα στειλουν με απλό ταχυδρομείο λες απλά οτι δεν το παρελαβες ποτε, αν τα στείλουν με συστημένο και το παρεις τι λες τοτε;

Σημειωτέον οτι τα ταχυδρομεία πρωτα σε βάζουνε να υπογραψεις οτι παρελαβες και μετα σου το δινουν ...

Link to comment
Share on other sites

σου αλλαξουν την φορολογηση των προηγουμενων ετων απο συντελεστες σε εσοδα-εξοδα....

οταν ρωτησα ποιες προυποθεσεις ειναι αυτες...απαντηση ΜΗΔΕΝ...

 

 

Μπούρδες σου είπαν. Περίπου το ανάποδο ισχύει. Αν τα βιβλία σου κριθούν ανεπαρκή ή ανακριβή και φορολογείσαι με έσοδα-έξοδα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να σε πάνε με Σ.Κ.Κ. (ή Μ.Σ.Κ.Κ- το 47,75% αν δεν κάνω λάθος). Το ίδιο θα ισχύει ακόμα και τώρα (οι συντελεστές δεν καταργήθηκαν και συνεχίζουν να ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο). Συνάδελφος μου έλεγε προ καιρού ότι "θα σου πω του χρόνου αν έχω πολλά έσοδα, να μου τραβήξεις μια καταγγελία ώστε να μου κάνουν έλεγχο, να βγουν τα βιβλία μου ανεπαρκή και να με πάνε με συντελεστές". Τραβηγμένος συλλογισμός μάλλον, αλλά δεν αποκλείεται εν μέρει να είναι εφικτό κάτι τέτοιο και υπό προϋποθέσεις να συμφέρει κιόλας. Έστω ότι έβαλες φωτιά και έκαψες βιβλία και στοιχεία. Πως είναι δυνατό να σε πάνε έσοδα-έξοδα;

 

Κάποτε (2000 αν θυμάμαι) είχαν στείλει τα σημειώματα συστημένα στο ταχυδρομείο και έλεγαν οτι ή περαιώστε ή μέσα σε 3 μέρες ελάτε για ελεγχο.

 

 

Θα είμαι στην Αράχωβα για σκι μέχρι το Μάρτη. Ελάτε να με βρείτε.-

Link to comment
Share on other sites

Αν τα βιβλία σου κριθούν ανεπαρκή ή ανακριβή και φορολογείσαι με έσοδα-έξοδα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να σε πάνε με Σ.Κ.Κ. (ή Μ.Σ.Κ.Κ- το 47,75% αν δεν κάνω λάθος).

 

Απο το βιβλίο της Μποσκου, σελιδα 63

 

Το θέμα της ανεπάρκειας ή ανακρίβειας των βιβλίων είναι από τα πλέον ουσιώδη όσον αφορά τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών. Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι για τους αρχιτέκτονες - μηχανικούς συνεπάγεται τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των ακαθαρίστων εσόδων με την προσαύξηση του Μ.Σ.Κ.Κ. που εφαρμόζεται επί των ακαθαρίστων εσόδων και που δεν μπορεί με αυτή την προσαύξηση του συντελεστή, να υπερβεί τον συντελεστή 75%.

 

 

Το ίδιο αναφέρει και ο Κολύδας στο ενημερωτικο σεμιναριο του ΤΕ-ΤΚΜ του Ιουνιου 2010.

Link to comment
Share on other sites

Προτού τις "καταγγελίες" σκεφθείτε και το ενδεχόμενο ο φορολογικός έλεγχος να αυξήσει εκτός από τον ΜΣΚΚ και τα ακαθάριστα έσοδα , οπότε εκτός από φόρο εισοδήματος να καταλογίσει και ΦΠΑ (με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις).

Link to comment
Share on other sites

οταν σαν κλαδος ειμαστε στοχοποιημενος και το ΤΕΕ δεν μιλα...εσεις τι περιμενετε?

 

θα βγει ο ΣΔΟΕ με λιστες με μηχανικους και θα λενε ολοι ΜΠΡΑΒΟ στον ΣΔΟΕ...

 

 

θα δειξουν και οτι πολλοι νεοι μηχναικοι πιασανε εισοδημτα 30.000 ευρω πουναι το αφορολογητο τους γιατι το χρησιμοποιουν παλιοι μηχανικοι και θα πουν ειδατε..νεος μηχανικος με 30000 οταν οι παλιοι με 20 χρονια εμπειρια δηλωναν τοσα χρονια 20.000 !!

 

 

για τουφεκισμο μας πανε στο αποσπασμα και δεν τοχουμε παρει χαμπαρι !!

Link to comment
Share on other sites

Περαίωση .....τι νταβατζιλίκια είναι αυτά ;

Oυσιαστικά οι μόνοι κερδισμένοι είναι όσοι έκλεβαν το κράτος τόσα χρόνια.

Απλά αποδίδουν ένα ποσοστό των κλοπιμαίων.

Και επειδή το κράτος συνεχίζει να έχει έλλειμα γίνεται ''κλέφτης'' και εκβιάζει και τους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

Όσοι ανησυχούν για τη διαδικασία παραλαβής του σημειώματος, τους ενημερώνω ότι προ ολίγου βρήκα στο γραμματοκιβώτιο ... το μπουγιουρντί της ΔΟΥ, με την ονομασία "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ν. 3888/2010".

 

Σ'΄αυτό αναγράφονται τα οικ. έτη που δεν έχουν ελεγχθεί, τα ακαθάριστα έσοδα, ο φόρος περαίωσης αναλυτικά για κάθε έτος και συγκεντρωτικά για τα έτη και το σύνολο του φόρου προ έκπτωσης και μετά την έκπτωση.

 

Όπως καταλάβατε, δεν στάλθηκε συστημένο και, επομένως, δεν υπάρχει βέβαιη ημερομηνία παραλαβής. Αντίθετα, αναγράφει, στα ψιλά, ότι η "καταληκτική ημερομηνία καταβολής-αποδοχής του παρόντος είναι η 18/11/2010 ... Μετά τις ημερομηνίες αυτές δεν επιτρέπεται πλέον η υπαγωγή στη διαδικασία περαίωσης".

 

Επομένως, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε προθεσμία 18 ημερών για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι έβαλες φωτιά και έκαψες βιβλία και στοιχεία. Πως είναι δυνατό να σε πάνε έσοδα-έξοδα;

 

Δεν τα καις και με τόση ευκολία τα παραπάνω. Όπως δεν καις με ευκολία την ταυτότητα σου, την άδεια οδηγήσης σου, το δίπλωμα σου, άδεια άσκησης επαγγέλματος κ.λπ.

 

 

αν αποδειχθεί δόλος φαντάζομαι θα υπάρχουν κυρώσεις

 

(για τα δημόσια έγγραφα -πλαστογραφία, παραποίηση, καταστροφή τους κλπ- από όσο γνωρίζω μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτα από την εισαγγελεία ποινική δίωξη)

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα καις και με τόση ευκολία τα παραπάνω.

 

Αν και δε θα δίσταζα ούτε στιγμή να το κάνω πλέον αν είχα λόγους (το δίπλωμα ή την ταυτότητα δεν έχω κανένα όφελος να τα κάψω σε αντίθεση με το βιβλίο και τα παραστατικά), δεν εννοούσα αυτό. Το παρουσίασα ως επιχείρημα ως προς το ότι όταν τα βιβλία κρίνονται ανακριβή, αγνοούνται και εφαρμόζεται άλλη μέθοδος για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.