Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

Πέρα από την πλάκα, ξέρω ότι γνωρίζεις πως το ΣτΕ δεν γνωμοδοτεί για τη συνταγματικότητα των νόμων πριν από τη ψήφισή τους. Γνωμοδοτεί μόνον για τα πδ. Αλλά τη φυλάει μερικές φορές και μόλις κατατεθεί η πολυπόθητη προσφυγή, που μερικές φορές πιστεύω ότι την προκαλεί κιόλας, τότε ... ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε. Τινάζει στον αέρα το νόμο χωρίς λύπηση.

 

Από Διοικητικό δεν κατέχω MAKAP,όπως έχεις ήδη καταλάβει προ πολλού, οπότε μη με καλοπιάνεις όταν λέω μαλακίες, να με βρίζεις πρέπει!!:lol:

 

Γνωρίζω πάντως από τον κύκλο μου των δικαστικών, ότι όταν πήγε το ΠΑΣΟΚ να πειράξει τους δικαστές, αυτοί δάγκωσαν τόσο πολύ, που έκοψαν κομμάτι από τον Παπακων/νου.....:lol: Tελικά τα βρήκαν αλλιώς, με την υπόσχεση να μην τους πολυξεσκίσει στους ενιαίους συντελεστές κ να μην τους απογράψει ως δημοσίους υπαλλήλους, κ αυτοί σε αντάλλαγμα δεν θα τον πείραζαν στα νέα νέα νέα νέα νέα μέτρα.

 

Δεν έχω ιδέα αν θα κριθεί αντισυνταγματική ή όχι, αν την έχει προεγκρίνει το ΣτΕ ή όχι, αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι όταν το Κράτος πεινάει, δαγκώνει κ αυτό σα λυσσασμένο.Οπότε,εγώ δεν διαπραγματεύομαι σε τέτοιες καταστάσεις........

 

Όσοι δεν πληρώσατε, ετοιμαστείτε γιατί σας έρχεται......μη χάσετε τη μαγκιά των προηγούμενων ημερών κ κάνετε σαν pappies,διότι χαλάτε έτσι όοοοολο το χαβαλέ!!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά, η προσφυγή στο ΣτΕ αφορά στο θέμα της αναδρομικής επιβολής της έκτακτης εισφοράς στο ΕΤΑΚ, με το ν. 3758 που ψήφισε πέρυσι τον Δεκέμβρη το ΠΑΣΟΚ και ο λόγος είναι ότι εξαιρέθηκαν τα νπδδ από την εισφορά. Το θέμα συζητιέται μεθαύριο Τετάρτη στο Β' Τμήμα.

 

Αυτό που λές για την Τετάρτη είναι για την έκτακτη εισφορά που αποφάσησε το ΠΑΣΟΚ για τα υψηλά εισοδήματα, κάτι το οποίο είχε αποφασίσει και η ΝΔ και επίσης ανατράπηκε στο ΣτΕ. Για την έκτακτη εισφορά του ΕΤΑΚ 2009 κάτι είχα ακούσει οτι προσέφυγαν σε δικαστήρια αλλά δεν έμαθα κανένα άλλο νέο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω, αν κατάλαβα καλά, ότι οι φοροτεχνικοί έχουν προσφύγει στο Στε όχι για το οτι η περαίωση είναι γενικά στο σύνολό της αντισυνταγματική αλλά για το ότι δεν καταλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων. Κάτι τέτοιο παραβαίνει το Σύνταγμα ως προς την ισότητα των πολιτών. Οπότε το πιο πιθανόν είναι να γνωμοδοτήσει το Στε να συμπεριλάβουν και αυτές τις κατηγορίες φορολογούμενων και να λήξει το θέμα κάπως έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό, ακριβώς, λέω. Δεν έχει ανακοινωθεί προσφυγή στο ΣτΕ για το νόμο της περαίωσης, όπως αναφέρεις.

 

ΥΓ Μιας και γράφαμε ταυτόχρονα με τη nikoletta, διευκρινίζω ότι η απάντησή μου απευθύνεται στον Giorgos1987.

Οι φοροτεχνικοί προσέφυγαν για την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στους ιδιιώτες πέρυσι τον Δεκέμβρη και ΟΧΙ για το νόμο της περαίωσης.

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτη εισφορά είναι και η περαίωση, με τη διαφορά ότι σου δίνουν κ δώρο-έκπληξη!!!:lol::lol::lol:

 

Συγγνώμη δηλαδή,αλλά αν ζούσαμε στην εποχή του Sheriff of Nottingham, δεν θα ερχόταν αυτός να πλιατσικολογήσει στη σοδειά μας αν ζοριζόταν?

 

Και μην πει κανείς ότι δεν ζούμε,διότι εδώ είναι Βαλκάνια,δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από την εποχή του Sheriff of Nottingham!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

Οι φοροτεχνικοί προσέφυγαν για την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στους ιδιιώτες πέρυσι τον Δεκέμβρη και ΟΧΙ για το νόμο της περαίωσης.

 

Και η περαίωση ουσιαστικά "αναδρομική φορολόγηση" είναι. Πληρώνεις το φόρο που σου αναλογεί και θυμούνται μετά από χρόνια να ζητήσουν και άλλα. Πράγμα και παράλογο και παράνομο. Έχω γνωστό με αδράνεια τα τελευταία 3 χρόνια (δεν κόβει τίποτα) και του στέλνουν περαίωση 6+ χιλιάρικα. Ε όχι. Αλλού κοιτάνε πόθεν έσχες. Ας κοιτάξουν και εδώ από που προέκυψαν τα λεφτά που δώσατε όσοι τα δώσατε.

Και που'σαι zavi: αυτοί μπορεί να δαγκώνουν, εγώ τρώω όμως πλέον. Αν και όταν φτάσεις στην απόγνωσή μου (πράγμα που το απεύχομαι) θα καταλάβεις. Μέχρι τότε είστε "άνετοι" και αναπτύσσετε θεωρίες όσοι δεν σας άγγιξε ακόμα το πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Τελικά πλήρωσα κι εγω για την περαίωση (700 ευρώ, απο αυτά που... δεν είχα) και η ερώτηση μου είναι: Είμαι ο μοναδικός που δεν έχει λάβει ακόμα την επιταγή επιστροφής πιστωτικού από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος;

Είναι ένα καλό ποσό, αλλά από τη ΔΟΥ μου λένε ότι βρίσκεται πλέον στο ΚΕΠΥΟ.

Υπάρχει εκεί κάποια υπηρεσία που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να ρωτήσω τί γίνεται...?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είσαι μόνο εσύ στην κατηγορία των επιστροφών. Τα ίδια άκουσα και εγώ πριν από 1 μήνα στην Εφορία και ακόμα περιμένω. Πιστεύω ότι επειδή δεν έπιασαν το στόχο των εισπράξεων, που είχαν βάλει, περιόρισαν τις εκταμιεύσεις όσο πάει. Νομίζω ότι οι επιστροφές θα εκταμιευτούν μέσα στον Δεκέμβρη.

Link to comment
Share on other sites

Oχι, δεν αποτελεί εκπεστέα δαπάνη.

 

SOTHRIS σ'ευχαριστώ πολύ. Είναι πάντως πάρα πολύ άδικο αυτό το μέτρο να σου παίρνουν λεφτά έτσι, γιά πλάκα και να μην μπορείς ούτε στα έξοδά σου να τα καταχωρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Η περαίωση μια αναδρομική φορολόγηση είναι, με αρκετή όμως essence εκβιασμού.

Και ξεκινάνε φαντάζομαι όλα από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ελέγξει παλαιότερες χρήσεις οι οποίες παραγράφονται σε συνδυασμό με τα αυξημένα έσοδα που θα ήθελε να παρουσιάσει για αυτή τη χρονιά.

Φοβάμαι τι θα σκαρφιστούν του χρόνου τέτοια εποχή...

 

tpanag ας μην μιλήσουμε για πόθεν έσχες καλύτερα....

δυστυχώς αν κοιτούσαν πόθεν έσχες πραγματικά, οι μισοί καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα παράνομα θα είχαν χάσει την θέση τους στο δημόσιο και οι μισοί εφοριακοί, τελωνειακοί κτλ θα βρίσκονταν στην φυλακή...

τα ποσά της περαίωσης μπροστά στις βιλίτσες που χτίζονται γύρω μας από μαύρη εργασία και μη δηλωμένα εισοδήματα δυστυχώς για αρκετούς συμπολίτες μας είναι μόνο για αγορά ποπ κορν.

 

ΥΓ Μιας και γράφαμε ταυτόχρονα με τη nikoletta, διευκρινίζω ότι η απάντησή μου απευθύνεται στον Giorgos1987.

Οι φοροτεχνικοί προσέφυγαν για την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στους ιδιιώτες πέρυσι τον Δεκέμβρη και ΟΧΙ για το νόμο της περαίωσης.

 

υπήρξαν γύρω στα μέσα Νοεμβρίου κάποια δημοσιεύματα σε online εφημερίδες (και σε αρκετές "σοβαρές") που ανέφεραν για μία προσφυγή των φοροτεχνικών κατά της περάιωσης για τους λόγους που προανέφερα, ότι δηλαδή η περαίωση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος ως προς την ισότητα των πολιτών διότι εξαιρούνται από το μέτρο κάποιες κατηγορίες πολιτών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδοκιμάζουν την περαίωση στο σύνολό της, το αντίθετο διεκδικούν φαντάζομαι κατά αυτόν τον τρόπο και την ένταξη άλλων φορολογούμενων πολιτών στο μέτρο αυτό.

Όλα αυτά ΑΝ ισχύουν τα δημοσιεύματα βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.