Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα κατα την μεταφορά δεδομένων από Γεωδαιτικό σταθμό


GEORGE KARA

Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω πρόβλημα κατά την μεταφορά των δεδομένων από το γαιωδετικό σταθμό στον υπολογιστή ξαφνικά δεν μου μεταφέρονται όλα τα σημεία του αρχείου μου, το δοκίμασα με άλλο καλώδιο και συνεχίζει το πρόβλημα, έχει τύχη σε κάποιον; με την εταιρία που μίλησα πίστευαν ότι είναι το καλώδια το οποίο όμως δεν φταίει αφού το άλλαξα και το πρόβλημα συνεχίζει.

Link to comment
Share on other sites

πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο αρχείο

παλαιότερα ήταν συνηθισμένο

είναι αρχείο συντεταγμένων η αρχείο μετρήσεων

1.δοκίμασε να αντιγράψεις μέσα στο σταθμό το αρχείο με άλλο όνομα

2.σβήσε την πρώτη σειρά απο εκεί που σταματάει να κατεβάζει (αφού σημειώσεις σε ένα χαρτί παρατηρήσεις ή συντεταγμένες)

δοκίμασε και τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

άν έχεις topcon και windows vista πρέπει να πάρεις την νέα έκδοση του λογισμικού επίλυσης tecs.σε xp win δέν θα έχεις τέτοια προβλήματα.επίσης δοκίμασε να εξάγεις τα δεδομένα σου στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή και όχι στον προκαθορισμένο φάκελο.έσπαγα και εγώ το κεφάλι μου στο παρελθόν συνάδελφε!καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Να είστε καλά ρε παιδιά για τις απαντήσεις σας!

@ θεοχάρη το αρχείο είναι συντεταγμένες.

@ a.sahinis topcon είναι αλλά τα windows τα 7.

 

Θα δοκιμάσω τις συμβουλές σας ρε παιδιά και θα σας πω για το αποτέλεσμα!

Link to comment
Share on other sites

GEORGE KARA από ότι καταλαβαίνω μάλλον έχεις αγοράσει πρόσφατα το γαιωδ, σταθμό σου.Άν κάνω λάθος συγχώραμε αλλά ρε αδερφέ στην tree company που το αγόρασες δεν σου έκαναν επίδειξη?????δέν σου έδειξαν όλες τις λειτουργίες του οργάνου και του λογισμικού??????γιατί βλέπω έχεις δημιουργήσει και άλο παρόμοιο θέμα εδώ στο mihanikos.gr !θα σε συμβούλευα να ρωτάς στην εταιρεία όλα σου τα προβλήματα και να είσαι σίγουρος πως θα σε βοηθήσουν είναι πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά! Στο λέω γιατί αν δεν μάθεις πάρα μα πάρα πολύ καλά τον εξοπλισμό σου, πολύ εύκολα θα κάνεις πατάτα και ίσως μπείς σε περιπέτειες που δέν φαντάζεσαι!φιλικά πάντα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

Έκανα μια δουλειά με όργανο που δανείστηκα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ πουθενά το πρόγραμμα της Nikon για να μεταφέρω τα δεδομένα στον υπολογιστή μου. Δοκίμασα το πρόγραμμα Data Transfer της Trimble αλλά δεν τα κατάφερα. Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, γιατί ούτε ο ίδιος το είχε... Μεγάλη ιστορία αλλά εν πάσει περιπτώσει, το πρόγραμμα το βρήκα και τελικά συνειδητοποίησα πως είχε πρόβλημα το καλώδιο και γι' αυτό μάλλον δεν μπόρεσα να κατεβάσω ούτε με το πρόγραμμα της Trimble. Βρήκα άλλο καλώδιο και όλα καλά. 8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα και με γειά η νέα πλατφόρμα!

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχεδόν κάθε φορά που κατεβάζω το αρχείο μετρήσεων απο το γ. σταθμό(Leica 805) ...ενώ ξεκινά και κατεβάζει το αρχείο,περίπου στο 30-40% της διαδικασίας κολάει και αν μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα μου βγάζει μπλέ οθόνη.Κάνω restart και ξαναδοκιμάζω και συνήθως καταφέρνω να κατεβάσω το αρχείο με την 3η ή 4η προσπάθεια.Αφου προηγηθούν οι ανάλογες μπλέ οθόνες.Έχει κάποιος το ίδιο θέμα ? Με τη Metrica που είχα μιλήσει μου είπαν πως κάτι πρόβλημα θα έχει ο υπολογιστης...τι όμως?

Edited by clyde
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχετικά με το πρόβλημα του Leica 805, υποθέτω πως όταν μιλάτε για μπλε οθόνες εννοείτε των windows XP. Άρα το πρόβλημα είναι είτε στο λειτουργικό είτε στο LGO Tools και όχι στο όργανο. Αν τα προβλήματα συνεχίζονται επικοινωνήστε ξανά με τη METRICA. Προφανώς δεν είναι κάτι που μπορεί να σας το λύσει το forum. Ζητήστε να μιλήσετε μαζί μου (Αντώνης Αντωνακάκης). Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.