Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανασύσταση φακέλου


costassel

Recommended Posts

Καλησπέρα,

σε πολυκατοικία έχει χαθεί ο φάκελος της οικ. αδείας από την Πολεοδομία και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ζητούν την ολική ανασύσταση φακέλου. Έχω την πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη, άδεια και τοπογραφικό από τα σχέδια του εργολάβου που είναι εγκεκριμένα. Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να κάνω την αίτηση για ανασύσταση στο όνομα του ενός από τους ιδιοκτήτες (του διαχειριστή) ή αν πρέπει να γίνει στα ονόματα όλων των ιδιοκτητών, κάτι το οποίο δυσκολεύει τη διαδικασία συλλογής δικαιολογητικών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, aneida said:

...Έχω την πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη, άδεια και τοπογραφικό από τα σχέδια του εργολάβου που είναι εγκεκριμένα. ...

με σφραγίδα της Πολεοδομίας δηλαδή?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, έχω διαμέρισμα σε όροφο εν εσοχή και ενώ έχουν βρεθεί όλες οι κατόψεις της αδείας και το στέλεχος, η συγκεκριμένη της εσοχής δεν βρέθηκε. Επειδή βιάζονται να μεταβιβάσουν πριν το τέλος του έτους και θέλω να αποφύγω την ανασύσταση η οποία είναι χρονοβόρα, η υπαγωγή στον Ν.4495/17 θεωρείται δόκιμη ως λύση; Ούτως ή άλλως είναι κατ.1 οπότε πληρώνει παράβολο μόνο. Αν τελικά γίνει υπαγωγή, θα μπει ως αυθαίρετη όλη η οριζόντια ιδιοκτησία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Άκη. Αν έχεις αποφασίσει να το βάλεις ως παντελώς αυθαίρετο χωρίς Ο.Α δεν σου χρειάζεται κανένα σχέδιο. Κάνεις απλώς τη νέα κάτοψη και με ένα αποδεικτικό (πχ Ε9) οριστικοποιείς αν είναι κατηγορία 1.  Για να είσαι πλήρως καλυμμένος στην Υ.Δ του ιδιοκτήτη πρόσθεσε και ένα κείμενο που να λέει ότι αυτός δηλώνει υπεύθυνα ότι το ακίνητό του στερείται Ο.Α και ότι δεν σου παρέδωσε κανένα στέλεχος Ο.Α.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Παύλο, το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς έχω το στέλεχος της αδείας και δεν γνωρίζω αν είναι σωστό να μπεις ως χωρίς ο.α. εφόσον έχει εκδοθεί άδεια και όπως προείπα υπάρχουν και τα λοιπά σχέδια (αρχ/κα + στατικά) μέσα στο φάκελο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος εδώ που μας έχουν φτάσει Άκη. Το τυπικό είναι η ανασύσταση. Αυτό όμως μόνο για αστείο μπορούμε να το πούμε καθώς όλοι ξέρουμε τι σημαίνει να ξεκινήσουμε μια τέτοια διαδικασία. Από κει και πέρα γι αυτό θα βάλεις τον ιδιοκτήτη να σου κάνει Υ.Δ για να μη φέρεις καμία ευθύνη για την ύπαρξη Ο.Α, την οποια φυσικά δεν θα αναφέρεις πουθενά. Αν δεν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης να υπογράψει τότε αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει ανασύσταση κάτοψης ορόφου με ότι καθυστέρηση αυτό συνεπάγεται για την αγοραπωλησία.

Link to comment
Share on other sites

Άκη, ν' αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση την ύπαρξη ΟΑ κ.λπ. και να εξηγήσεις γιατί το έβαλες "χωρίς ΟΑ" κ.λπ. και Κατηγορία 1. Είναι δικαίωμά σου να το κάνεις και ουδείς μπορεί να πει το οτιδήποτε. Προφανώς ανεβάζεις και το στέλεχος στα αρχεία του συστήματος. Δεν αποκρύπτουμε τίποτα... Κάνουμε αυτό που μας συμφέρει... 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ δεν συμφωνώ. Οι περιπτώσεις που πρέπει να αναφερθεί η Ο.Α και ταυτόχρονα να μην ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό προστίμου, είναι συγκεκριμένες και αναγράφονται στο παράρτημα Α. Η τυπική αντιμετώπιση είναι όπως έχει προαναφερθεί η ανασύσταση. Εμείς καλούμαστε να δώσουμε λύση για ταχύτερη αντιμετώπιση και να αποφύγουμε τις συνέπειες. Γι αυτό ζητάμε την Υ.Δ από τον ιδιοκτήτη. Δεν μπορούμε να αναγράψουμε στην Τ.Ε ότι υφίσταται Ο.Α διότι πολύ απλά εαν υφίσταται θα πρέπει να προβούμε σε ανασύσταση φακέλου όπως ο νόμος ορίζει. Κάνουμε λοιπόν αυτό που "συμφέρει" και για να μην έχουμε καμία συνέπεια μιας και αυτό συμφέρει μόνο τον ιδιοκτήτη, λαμβάνουμε Υ.Δ ότι δεν υφίσταται Ο,Α και δεν μας παραδόθηκε καμία Ο.Α για το προς επιθεώρηση ακίνητο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.