Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

@polimixanos

φυσικά μπορεί το πατάρι του ισογείου να ρυθμιστεί, εφόσον το ισόγειο (και το πατάρι του) είναι εντός εγκεκριμένου όγκου. Δες το σαν ανεξάρτητη κατοικία, αφού προφανώς έτσι είναι... (απ' ό,τι κατάλαβα, το πατάρι ή τμήμα του υπήρχε στην άδεια ή το ύψος του ισογείου ήταν τέτοιο που "χωρούσε" την κατασκευή παταριού, σωστά; )

και, σύμφωνα με τον νόμο, ό,τι πλήρωσε, πλήρωσε (δεν παίρνει τίποτα πίσω) από δω και πέρα όμως δεν οφείλει τίποτ' άλλο για την συγκεκριμένη καταγεγραμμένη αυθαιρεσία (για 40 χ)

 

για την υπέρβαση στο ύψος θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα! είμαι νεα αρχιτέκτονας και θα ήθελα τη βοήθειά σας... έχω αναλάβει έναν ημιυπαίθριο 9 τετραγωνικών. έχω κάνει όλες τις διαδικασίες και το μόνο που μένει είναι να πάρω την εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. εκ των ιστέρων προέκυψε ότι το διαμέρισμα έχει 2 ημιυπαίθριους, πράγμα το οποίο δεν ήξερε ούτε ο ιδιοκτήτης!! σε αυτή την περίπτωση κάνω ξανά όλη την διαδικασία και τα παραδίδω στον ίδιο φάκελο στην πολεοδομία??

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις καταθέσει ακόμα στην πολεοδομία διορθώνεις όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις, τις αιτήσεις, και την τεχνική έκθεση, δίνεις τα δύο πρώτα στον ιδιοκτήτη και τα υπογράφει (+γνήσιο υπογραφής) παίρνεις και την εξουσιοδότηση που λες ότι σου λείπει, και έπειτα πας για κατάθεση.

Link to comment
Share on other sites

αυτό οκ. όσον αφορα την υποβολή έργου στο ΤΕΕ?? εκεί έχω δηλώσει άλλα στοιχεία στα τετραγωνικά μέτρα. φαντάζομαι δεν παιζει ρόλο εφόσον η αμοιβή είναι ίδια...υπάρχει όμως περίπτωση να μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο μέλλον??

ευχαριστω πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Εκτός του ότι δεν κοιτά ποτέ κανείς εάν ταυτίζονται τα τετραγωνικά που έγραψες στην αμοιβή του ΤΕΕ με αυτά που δηλώνονται στην τακτοποίηση, μπορείς να φτιάξεις καινούρια αμοιβή στο ΤΕΕ, με τα σωστά τετραγωνικά και να βάλεις αυτή μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Μια περίπτωση που μου έτυχε:

 

Κλειστές θέσεις στάθμευσης σε pilotis έγιναν επαγγελματική στέγη (γραφεία) με τον νόμο Σουφλιά που καταργήθηκε.

 

Με τον 3842/10 τι μπορεί να γίνει για αυτό τον χώρο;

Link to comment
Share on other sites

dimitrispsi

Εάν η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το νόμο Σουφλιά τι άλλο να γίνει? Δες τις πρώτες παραγράφους του άρθρου 10 του 3843/2010, που αναφέρεται στις ρυθμίσεις του Σουφλιά. Αν τελικά σταμάτησε υποβάλλεις κανονικά φάκελο ξανά από την αρχή με τον 3843/2010

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά,

έχω παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση που έχει διεξαχθεί σ αυτό το θέμα και μάλιστα είχα εντυπωσιαστεί με το πόσο πλήρως κάλυψε το θέμα ο armenopoulos και να σήμερα μου έτυχε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη περίπτωση. Έχω πατάρι πάνω απο κοινόχρηστη είσοδο παλιάς πολυκατοικίας που έχει γίνει αυτόνομος χώρος και μάλιστα είναι στη σύσταση της πολυκατοικίας εξ αρχής. Έχει ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Ο ιδιοκτήτης - κατασκευαστής θέλει να υδροδοτήσει και να ενοικιάσει το χώρο αφού το ρυθμίσει.

Ερωτήσεις: 1. Χρειάζομαι συναίνεση λοιπών συνιδιοκτητών? Μήπως το ότι είναι στη σύσταση είναι μια σιωπηρή συναίνεση a priori? (λέμε τώρα)

2. Λέτε η Ε.ΥΔ.Α.Π. ν αρνηθεί να υδροδοτήσει το χώρο ακόμα και με τη ρύθμιση ανα χείρας?

Link to comment
Share on other sites

wolvie

το πατάρι αυτό σε ποιόν ανήκει συμβολαιογραφικά? Στον κατασκευαστή? Δε νομίζω οτι χρειάζεται η συναίνεση των υπολοίπων

Link to comment
Share on other sites

Αφου είναι στην σύσταση δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, άσχετα αν κακώς βρέθηκε εξ'αρχής.

Δεν χρειάζεται η συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών, και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα στην ΕΥΔΑΠ.

 

Η συζήτηση που είχαμε νωρίτερα έχει να κάνει με την μεταβίβαση του χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.