Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρ−

θρου τα εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών

κτίρια που προβλέπονται στην περίπτωση α΄, τα οποία

βρίσκονται σε ρέματα, σε βιοτόπους, στον αιγιαλό ή

την παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες

εκτάσεις, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους και

ιστορικούς τόπους

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι αυτό είπα και εγώ πριν παραπάνω αλλά στην πολεοδομία α. δεχτήκανε το φάκελο και β. θα ελέγξω τοπογραφικό αύριο για να δω τι ακριβώς γράφει για να έχω πλήρη εικόνα όσο αφορά αυτό που μου είπε ο πελάτης τώρα κατόπιν εορτής.Πάντως δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο στο τοπογραφικό του...

Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως το καταλαβαινω εγω τον νομο...

Αν ο πελατης σου εκτισε σε περιοχη εκτος σχεδιου ( εχοντας οικοπεδο πανω απο 4 στρεμματα) ή εκτος οικισμου, παρολο που ειναι κοντα σε θαλασσα ( γιατι σε καποιες περιοχες υπηρχαν και υπαρχουν ειδικοι οροι δομησης) ΚΑΚΩΣ εκανε δεκτο η πολεοδομια τον φακελο....

Τρεχα γυρευε και αντε να του εξηγησεις τωρα...

Και αδεια να εχει δηλαδη, πρεπει να το ψαξεις ξεκινωντας απ το τοπογραφικο...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο στο τοπογραφικό του...

 

Και δε νομίζω να βρεις κάτι τέτοιο στο Τοπογραφικό της άδειας εξάλλου. Αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο Ν. 3843 δεν αποτελούν έτσι κι αλλιώς κώλυμα για έκδοση Ο.Α.;

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που με πήρε τηλ. μου είπε ότι το κτίριό του είναι σύμφωνα με την νομοθεσία που ίσχυε τότε 30μ μακριά από τον αιγιαλό. Το πρόβλημα είναι, αλλά πρέπει να το τσεκάρω αύριο, ότι το οίκημά του δεν είναι πάνω σε παραλία ή αιγιαλό σύμφωνα με τα τότε δεδομένα αλλά επειδή πλέον το όριο των 30μ έχει γίνει 100μ από τον αιγιαλό ή και παραπάνω, πλέον το οίκημά του βρίσκεται με τα τωρινά δεδομένα σε ζώνη αιγιαλού. Άρα το 'Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου τα εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών κτίρια που προβλέπονται στην περίπτωση α΄, τα οποία βρίσκονται σε ρέματα, σε βιοτόπους, στον αιγιαλό ή την παραλία' έχει να κάνει με το τι ίσχυε τότε ή τώρα.

Δεν γίνεται κάπου διευκρίνηση στο νόμο γι'αυτό. Τότε ήταν ΟΚ, τώρα βρίσκεται σε ζώνη αιγιαλού...άρα τι ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ανοιχτός χώρος δίπλα από κατοικία (δεν είναι Η/Χ προφανώς γιατί είχαν εξαντληθει στην άδεια, αλλά είναι ξεσκέπαστος στον τελευταίο όροφο) κάτι σαν πέργκολα από μπετόν με τη διαφορά ότι συνεχίζονται τα υποστηλώματα και δοκάρια όπως στους κάτω ορόφους και αυτά είναι που έχουν μετρήσει στη δόμηση. όχι όλοκληρος ο χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένα:

Σύμφωνα με το Ν.3843/10, ρυθμίζονται οι χώροι που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτιρίου.

Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη.

Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται οι ημιυπαίθριοι χώροι, οι χώροι pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, οι κλειστές θέσεις στάθμευσης, τα υπόγεια (που δεν έχουν ξεθαφτεί), οι σοφίτες (που δεν υπερβαίνουν τον εγκεκριμένο όγκο), ο μηχανολογικός όροφος, οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, φωταγωγοί ή άλλοι ανοιχτοί χώροι που προσμετρώνται στην κάλυψη (πχ δεξαμενές).

 

Ερώτημα:

Συμπεριλαμβάνεται στο κέλυφος του κτιρίου ανοιχτός χώρος στον τελευταίο όροφο, εντός κάλυψης, του οποίου το περίγραμμα αποτελείται από υποστηλώματα και δοκάρια που έχουν μετρήσει στη δόμηση;

 

Δηλαδή αυτός ο χώρος υπήρχε στην άδεια σαν χώρος δόμησης και δεν κατασκευάστηκε ? Τι ήταν αυτός ο χώρος στην άδεια ? Μάλλον δεν τακτοποιείται αφού είναι εντός δόμησης αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.

 

Δεν κατάλαβα καλά την περιγραφή που κάνεις. Ο χώρος είναι εντός δόμησης ή περιβάλλεται από κολώνες και δοκούς εντός δόμησης ? Εάν είναι το δέυτερο και είναι στην κάλυψη μάλλον τακτοποιείται.

 

alextopogr: Ναι, ούτε κι εγώ κατάλαβα ακριβώς, τι χώρος είναι αυτός, κάτι σαν πέργκολα από μπετόν? Έχει μετρήσει στη δόμηση και είναι ανοιχτος ο χώρος αυτός από παντού? Μήπως είναι κανένα τμήμα του κτιρίου που δεν έχει αποπερατωθεί? Ίσως κανένα σχεδιάκι θα βοηθούσε, όψη κ κάτοψη π.χ.

 

Ευχαριστώ myri! Πάω να το τελειώσω να ξεμπερδεύω!!

 

Πάντως για τους φωταγωγούς...οι περισσότεροι κάνουν τους κινέζους..δηλαδή δεν λέει και δεν κάνει κανείς τίποτα. (μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια που λένε..).

 

Τώρα για την πέργκολα που λέτε πιο πάνω, υποθέτω πως θα είναι κάτι σαν τον ημιυπαίθριο που ρώτησα πιο πριν, ότι δηλαδή παρόλο που έχει μετρηθεί ένα τμήμα στον σ.δ., εφόσον δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται στην άδεια, πρέπει να τακτοποιηθεί. Αναλόγως φαντάζομαι και μια πέργκολα που έχει μετρηθεί στον σ.δ. και είναι εντός εγκεκριμένου όγκου, και που έχει κλειστεί αργότερα, τακτοποιείται. Μια βόλτα από την οικεία πολεοδομία ίσως βοηθήσει..

 

Ευχαριστώ όσους απάντησαν και διευκρινίζω:

Είναι ανοιχτός χώρος δίπλα από κατοικία (δεν είναι Η/Χ προφανώς γιατί είχαν εξαντληθει στην άδεια, αλλά είναι ξεσκέπαστος στον τελευταίο όροφο) κάτι σαν πέργκολα από μπετόν με τη διαφορά ότι συνεχίζονται τα υποστηλώματα και δοκάρια όπως στους κάτω ορόφους και αυτά είναι που έχουν μετρήσει στη δόμηση. όχι όλοκληρος ο χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κατάλαβα, έχω δει αρκετά τέτοια. Δεν ξέρω εάν τακτοποιείται, είναι και ασκεπές... Νομίζω πως όχι. Μήπως πήρες το ΔΚ να δεις εάν το έχουν μετρήσει στον όγκο? Μήπως έτσι μπορέσεις και το περάσεις? Δεν είμαι σίγουρη, ας πουν και οι άλλοι συνάδελφοι καμία γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

όπως το καταλαβαίνω από την περιγραφή σας είναι περγκολα από μπετον

άρα δεν ρυθμίζεται

 

εκτός αν βγει νέα εγκυκλιος :P

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Σε ένα χώρο 3,00x4,30 που λόγω βάθους το τμήμα 1,30χ3,00 μετράει στο Σ.Δ. αλλά έχει κλείσει ολόκληρος ο χώρος [Σ.Δ.(1,30*3,00)+Η.Χ.(3,00*3,00)] δηλώνεται μόνο ο Η.Χ. ή και το τμήμα που έχει μετρήσει στο Σ.Δ. ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.