Μετάβαση στο περιεχόμενο

H ακρίβεια του Coords.gr


Recommended Posts

@dimamp

Γειά σας. Ευχαριστώ για την απάντηση και το γνωρίζω ότι αυτό που ζητάω είναι κάτι το οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας. Οι ενστάσεις μου:

 

1. ΕΥΓΕΠ (Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών) : Υποτίθεται ότι ο ΟΚΧΕ είναι πρωτοπόρος στην ανοιχτή διάθεση χωρικών πληροφοριών και υπό αυτή τη σκοπιά θα έπρεπε να δημοσιεύσει ΑΝΟΙΧΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ αυτά τα δεδομένα

2. Είναι δυνατό κάποιος εν έτει 2011 να πρέπει να αγοράσει δεδομένα του 1987;

 

Υπό αυτή τη σκοπιά και πιστεύοντας ότι έχω δίκαιο δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα να τα διαθέσει κάποιος που τα κατέχει, τη στιγμή που είναι σταθερές και αμετάβλητες παράμετροι.

Τέλος τα θέλω διότι ναι μεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές μετασχηματισμού συντεταγμένων , είναι όμως όλες κλειστές. Έτσι είναι απλά Μαύρα Κουτιά χωρίς να ξέρεις τι γίνεται μέσα τους( τι αλγόριθμους τρέχουν).

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε

 

Πολύ ωραία και εύλογα τα ερώτηματα σου...Το ίδιο πιστεύω κι εγώ...Τα δεδομένα του ΕΓΣΑ87 είναι παλιότερα (δεκαετίες '60-'70). Αλλά ζεις στην Ελλάδα. Οπότε καθετί λογικό δεν χωρά στη συζήτηση...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Λοιπόν επειδή αυτή η δουλειά έχει κουράσει με τα ΤΜ3<->ΕΓΣΑ σας λέω τα παρακάτω

 

1) Δεν μπορώ να καταλάβω πως στο διάολο μου δίνουν χάρτες ρυμοτομικού σχεδίου στις υπηρεσίες και τις συντεταγμένες στο ιδιο σύστημα (ΤΜ3) σε μπακαλοδεύτερα (οχι σε επίσημα έγγραφα όπως ειναι το ρυμοτομικό για παράδειγμα)

2) Τα πολυώνυμα ειναι μια καλή προσέγγιση αλλά όπως είπαν οι συνάδελφοι όταν χρειάζεται ακρίβεια (ειδικά σε οικόπεδα εντός ρυμοτομικού!) πρέπει να εξαρτηθούμε από κάπου

3) Με τα λίγα κολυβογράμματα που ξέρω πάνω στα contupers μπόρεσα και έκανα λίγο reverse engineering πάνω σε 2-3 προγραμματάκια που κάνουν τέτοιες μετατροπές. Αν δεν έχει πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα το forum κάποιος mod να με ενημερώσει να τα ανεβάσω τους συντελεστές είτε στο ίδιο το site ή σε κάποιο άλλο filehosting site για να είναι διαθέσιμοι για όλους τους συναδέλφους...

 

Φαντάζομαι με την πρώτη βοήθεια δεν θα χει υφίσταται πρόβλημα copyright οπότε θα πω μια μαγική λέξη "coordpass" και όποιος κατάλαβε κατάλαβε :)

Edited by skyliner34
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ο ΟΚΧΕ διαθέτει πλέον ελεύθερα τους συντελεστές μετασχηματισμού ΗΑΤΤ<>ΕΓΣΑ87.

Κατεβάζετε το αρχείο απο την αρχική σελίδα του site του Οργανισμού.

 

http://www.okxe.gr/images/DocPaths/Coefficients.xls

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.