Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετη κατασκευή - πλυντήριο αυτοκινήτων


Recommended Posts

Σε περίπτωση που ταυτόχρονα με την κατασκευή της οικοδομής , ανηγέρθη στο ισόγειο αυτής πλυντήριο αυτοκινήτων κατά παράβαση των χρήσεων γης- με ανοχη της πολεοδομίας-μπορώ να ζητήσω ανάκληση της άδειας που εκδόθηκε το 2006 και κατεδάφιση του πλυντηρίου ως αυθαίρετο που αντιβαίνει στις χρήσεις γης της περιοχής;

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

......Αυτό με την ανοχή της πολεοδομίας δεν το λές πολύ καλά, υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις. Εχεις εσύ απόδειξη ότι η πολεοδομία το γνωρίζει? !

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρει άδεια λειτουργίας το πλυντήριο, ο ιδιοκτήτης έχει πάρει βεβαίωση κύριας χρήσης απο την πολεοδομία.

Οπότε μάλλον νόμιμο είναι το πλυντήριο.

 

Έαν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι αυτό έγινε "υπογείως" τότε όχι μόνο ανάκληση θα γίνει αλλά και ο υπάλληλος θα βρει τον μπελά του.

Link to comment
Share on other sites

Η χρήση γης δεν διεκρίνιζε αν επιτρέπεται η ίδρυση του πλυντηρίου αλλά παρέμπε σε απόφαση νομάρχη .Ενώ λοιπόν απαγορευόταν η ίδρυση αυτοτελούς πλυντηρίου όταν υπέβαλλε το έγγραφο στο τμήμα περιβάλλοντος αυτό το κατέταξε περιβαλλοντικά στα συνεργεία αυτοκινήτων, το χαρακτήρισε επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης λόγω του Ν.2465/1997 και το εξομοίωσε πολεοδομικά για να ιδρυθεί.Στην πραγματικότητα η χρηση γης δεν εδόθει τελικά απο την πολεοδομίια αλλά απο το τμήμα περιβάλλοντος. Εχω όμως χαρτιά στα χερια μου που αναφέρουν οτι τα πλυντήρια δεν μπορούν να ιδρυθούν αυτοτελώς και οτι η περιβαλλοντική κατάταξη στα συνεργεια δεν επηρεάζει τις πολεοδομικές διατάξεις περι αυτών.Αρα ιδρύονται ειτε εντος σταθμών ειτε με πρατήρια υγρων καυσίμων .Ολα έγιναν με την ανοχή της πολεοδομίας.

 

Επιπλέον βασει της πολεοδομικής μελέτης η περιοχή είναι αμιγής κατοικία.Αρα ανακαλείται ή οχι η άδεια οικοδομής ; Κατεδαφίζεται ως αυθαίρετο κατα παράβαση των χρήσεων γης ή όχι;

 

Επιπλέον βάσει της πολεοδομικής μελέτης η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας.Αρα αν ακαλείται ή όχι η άδεια οικοδομής ; Κατεδαφίζεται ως αυθαίρετο το πλυντήριο κατά παράβαση των χρήσεων γης ή όχι; Διευρινίζω ότι η άδεια ίδρυσης του πλυντηρίου εκδόθηκε πριν την άδεια οικοδομής.Το 'μαγείρεμα ' για να εξομοιωθει πολεοδομικά με τα συνεργεία αυτοκινήτων έγινε πριν την αδεια οικοδομης.Στην άδεια οικοδομής αναφέρεται ως ειδικό κτίριο.
Link to comment
Share on other sites

kalinin για κατεδάφιση χλωμό το βλέπω. Στο κάτω κάτω μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία και να είναι καθ' όλα νόμιμος.

Αυτό που ίσως να καταφέρεις εάν κάνεις καταγγελία, θα είναι να του κλείσεις το κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε γκουζ, αυτό προσπαθώ να κάνω ,να κλείσω το πλυντήριο γιατί μας έχει τρελάνει η φασαρία, ενώ η πολεοδομία τον καλύπτει παρόλο που απαγορεύεται απο τις χρήσεις γης. Εχουν κάνει μεγάλη λαμογιά και προσπαθούν να καλύψουν τον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε τότε εγγράφως τις όποιες καταγγελίες.

 

Ζήτα αντίγραφα και πήγαινε σε εισαγγελέα και ελεγκτή δημόσιας διοίκησης.

 

Μην ψάχνεις ούτε νομικός, ούτε μηχανικός, ούτε δικαστής να γίνεις μέσα σε 20-30 μέρες.

 

Καλή τύχη εύχομαι:!:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά την έκδοση οικοδομικής άδειας και την συμπλήρωση του φύλλου ελέγχου πρέπει να ελέγχονται οι πολεοδομικές διατάξεις και οι χρήσεις γης από τον αρμόδιο μηχανικό της πολεοδομίας;

Ο έλεγχος που γίνεται απο την ΕΠΑΕ περιλαμβάνει τον έλεγχο της χρήσης γης ειδικού κτιρίου που εντάσσεται στην οικοδομική άδεια ;

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

ε και βέβαια, απο ποιόν θα ελέγχονται?

αμ. Οχι η ΕΠΑΕ δεν ελέγχει πολεοδομικές διατάξεις, ελέγχει αν το κτίριο σου συμβαδίζει με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και κάποια άλλα ενγένει στοιχεία όπου πρέπει να εγκρίνει.

Link to comment
Share on other sites

Τα μπερδεψες συναδελφε, διαβασε παλι αυτο που εγραψες..

 

Γραφεις οτι δεν ελεγχει βασει των πολεοδομικων διαταξεων, αλλα βασει των πολεοδομικων διαταξεων !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.