Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μισθοί Δημοσίου


CHRIS_M

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τι επιδόματα δικαιούται Μηχανικός που εργάζεται σε Νομαρχία? (υπάγεται στο Υπ. Εσωτερικών).

Το ρωτάω επειδή κατέβασα το .xls από το site του ΤΕΕ και αναφέρει ότι με 5 έτη προυπηρεσίας Βασικός Μικτός Μισθός = 1.150ευρώ, το οποίο μου φαίνεται λίγο. Οπότε σκέφτομαι ότι οι αυξημένοι μισθοί που ακούω από συναδέλφους οφείλονται κυρίως σε επιδόματα.

Επίσης, ο καθαρός μισθός τι ποσοστό αποτελεί του μικτού?

Επίσης, το επίδομα 7% που λένε τι ακριβώς είναι?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτονοητο ειναι οτι ο καθαρος = μικτος - κρατησεις (αναλογα με τις κρατησεις σου εχεις το υπόλοιπο-ειναι αναλογα με την περιπτωση).

παντως σε ΔΕΚΟ δεν πληρωνεσαι επιδοματα μεταπτυχιακων,διδακτορικου και γλωσσων εαν δεν το απαιτει η συγκεκριμενη θεση εργασιας (συνηθως δεν το απαιτει πουθενα).

Τα επιδόματα τα παίρνεις μονο εαν μπεις στις επιτροπες, η οπου εχεις εξοδα παραστασεις κλπ κλπ... δηλαδη πρεπει να τα εχεις καλα με τους προησταμενους σου...

 

αυτα ξερω... εγω παντως ελευθερος επαγγελματιας ειμαι, και θεωρω οτι οι μισθοι των περισσοτερων δημοσιων υπαλληλων ειναι ικανοποιητικοι ως εχουν.

Link to comment
Share on other sites

αυτονοητο ειναι οτι ο καθαρος = μικτος - κρατησεις

 

Προφανώς ισχύει το προηγούμενο :D

Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι σε Νομαρχία τι ποσό ή τι ποσοστό του μικτού μισθού είναι οι κρατήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι που το εχω απορια καιρο? Εργαζομενος στο δημοσιο μπορει να κανει στον χρονο που του μενει και δουλειες εξω? Εξαρταται υπο ποιο καθεστως εχει προσληφθει ή σε ποια υπηρεσια δουλευει?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι διορισμένος, μετά την ορκωμοσία του δεν μπορεί να αναλαμβάνει ούτε ιδιωτικά και φυσικά ούτε δημόσια έργα, εκτός και αν πάρει άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο για την εκτέλεση συγκεκριμένου ιδιωτικού (μόνο) έργου. Στην περίπτωση που είναι με σύμβαση έχω την εντύπωση ότι μπορείς, αλλά πρέπει να εξαρτάται από το είδος της σύμβασης (σύμβαση έργου ή σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου). Για περισσότερες πληροφορίες (όπως και για μισθούς) δείτε το forum του diorismos.gr

Link to comment
Share on other sites

>Να ρωτησω κατι που το εχω απορια καιρο? Εργαζομενος στο δημοσιο >μπορει να κανει στον χρονο που του μενει και δουλειες εξω? Εξαρταται >υπο ποιο καθεστως εχει προσληφθει ή σε ποια υπηρεσια δουλευει?

 

να υποθεσω οτι εννοεις στο χρονο εκτος ωραριου της υπηρεσίας του .....

 

παντως για ΔΕΚΟ, ξερω συναδελφους που εχουν μπει σε ΑΣΕΠ, και διατηρουν κανονικα τα βιβλια τους. (καποιος μου ειχε πει οτι εχει περιορισμο στο αντικειμενο - να μην ασκει δηλαδη υπηρεσιες σε ανταγωνιστη, αλλα πρεπει να ρωτησεις).

Link to comment
Share on other sites

Για τις ΔΕΚΟ ειμαι σιγουρος και εγω μπορεις να δουλευεις και ως ελευθερος επαγγελματιας,ξερω ανθρωπους που δουλευουν στην ΔΕΗ και δουλευουν με δελτιο παροχης υπηρεσιων.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα. Ξερω μηχανικο δομικων σε δημο ο οποιος κανει τοπογραφικα ως ελ.επαγγελματιας, για αυτο ρωτησα. Πιθανον να μην κοβει καν ΑΠΥ.

Οταν λεμε δεκο πχ αποκλειονται οσοι δουλευουν για παραδειγμα σε υπουργεια ή νομαρχιες? Οσο για το ερωτημα του φιλου που ανοιξε το θεμα ο βασικος μισθος βγαινει λιγο κατω απο 1000 ευρω, και με το επιδομα που δικαιουνται οι διπλ. μηχανικοι που ειναι της ταξης των 550 ευρω εχουμε (οχι εμεις που δεν δουλευουμε στο δημοσιο:D ) στη τσεπη 1500 ευρω

(απο φορουμ του διορισμος)

Link to comment
Share on other sites

  • 14 years later...

Ξεθάβω το θέμα χάριν οικονομίας.

Φίλος καλός, επιτυχών στα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ, αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει. Από τη μία, η εταιρεία που ήδη εργάζεται του προσφέρει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για την εποχή, έχει μέλλον & εναλλακτικές γενικά στον κλάδο (Ενέργεια). Από την άλλη, η ζωή και οι εποχές κάνουν κύκλους, ο Δήμος που πέτυχε είναι με αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του, αναρωτιέται όμως για τον παρόντα/μελλοντικό του μισθό & το μέλλον.

Υπάρχουν επιδόματα προϋπηρεσίας/θέσης; Θα αναλάβει θέση όντας νέος στον Δήμο; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος να γνωρίζει πόσα μπορεί να λάβει ένας νεοπροσλαμβανόμενος με 20 χρόνια προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό & 2 γλώσσες;
Για πιθανές πιέσεις & προσπάθειες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων & σκοπών τον έχω ενημερώσει, είναι καθαρός & έτσι θέλει να παραμείνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.