Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάλυση στο SAP2000


geodou

Recommended Posts

Alex το κατάλαβα αυτό που λές. Από συγκρίσεις με τα διαγράμματα διαστασιολόγησης του SCADA διαπίστωσα το εξής: Αν ορίσω στο SAP ορθογωνική διατομή και σύνδεση κεντρική με πλάκα (όπως στο watch & learn) παίρνω διαγράμματα ακριβώς ίδια με τα διαστασιολόγησης του SCADA. Με μικρές διαφορές κυρίως στη ροπή στο μέσον των δοκών. Αυτό βέβαια οφείλεται στον τρόπο κατανομής των δυνάμεων (πεππερασμένα SAP γραμμικά τρίγωνα - τραπέζια SCADA). Λογικά μπορείς να οπλίσεις βάση αυτά τα διαγράμματα. Υπολογίζοντας πάντα το συνεργαζόμενο πλάτος (όπου αυτό απαιτείται, γιατί στις στηρίξεις η δοκός συνήθως δουλεύει ως ορθογωνική). Όλα αυτά τα ξεκίνησα γιατί έχω γράψει ένα script σε VB στο excel που διαβάζει τις δυνάμεις από το SAP και κάνει διαστασιολόγηση στις δοκούς. Μόλις το ολοκληρώσω θα το ανεβάσω στο site με οδηγίες για να το δουλεύουμε. Για κάθε δοκό δημιουργώ μια database με τα εντατικά στοιχεία και μετά σε ενα userform γίνονται όλοι οι έλεγχοι και η καταχώρηση των οπλισμών. Απλά θέλω να ελέγξω καλά τα αποτελέσματα πρίν το ανεβάσω. Όταν το δείτε και το δουλέψετε και εσείς θα δούμε όλα τα σχόλια και θα προχωρήσω και στα υποστυλώματα, τοιχεία και θεμελιώσεις. Αν θες να δείς τη μέχρι τώρα δουλειά μπορώ να στο στείλω με mail.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δες Αλέξη...

 

Διαφορά ιδιοπεριόδων με απομειωμένες και στο Sofistik

Νext=0.644

Sofistik=0.43

 

Δες και διαγράμματα ροπών...τη μορφή τους. Χαώδη διαφορά...

post-14086-13188724761_thumb.jpg

post-14086-131887247684_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

jackson, δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η συνεκτίμηση της δυσκαμψίας της πλάκας είναι αναγκαία. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακρυά, το κάνουμε υποχρεωτικά στις μυκητοειδείς πλάκες. Όμως στην τυπική οικοδομή, που έχει πολλά πλαίσια και επάρκεια τοιχείων, η συνεισφορά των πλακών στην δυσκαμψία δεν είναι μεγάλη και είναι λογικό (και προς την μεριά της ασφαλείας) να την αγνοούμε. Αν πρέπει να λάβουμε υπόψη την δυσκαμψία των πλακών υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε. Ένας από αυτούς -πολύ καλός ομολογουμένως- είναι η προσομοίωση όλης της πλάκας. Ωστόσο θέλει πολύ προσοχή για τους λόγους που ανέφερα στα προηγούμενα μηνύματα και, φυσικά, δεν είναι φάρμακο "δια πάσαν νόσον και πάσα μαλ ακία*".

 

geodou, πολύ ενδιαφέρον αυτό που κάνεις. Θα ήταν βέβαια πολύ χρήσιμο να δουλεύει ασχέτως αν προσομοιώνεται ή όχι η πλάκα στο μοντέλο (αν και φυσικά τα στοιχεία δοκού είναι πολύ περισσότερα σε αυτή την περίπτωση). Σε ότι αφορά το θέμα της προσομοίωσης κατάλαβες τον προβληματισμό μου... Η γνώμη μου είναι ότι κάθε σύνθετο μοντέλο θα πρέπει να ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία του (ακόμη και η κεντρική σύνδεση αλλοιώνει σε κάποιο βαθμό τα διαγράμματα των εντατικών μεγεθών).

 

* Ωραίο το αυτόματο σύστημα ευπρεπισμού του λεξιλογίου, αλλά να μην λογοκρίνουμε και τα Αγιογραφικά χωρία... :)

Link to comment
Share on other sites

Το βιβλίο "Τεχνικές προγραματισμού & χρήση λογισμικού Η/Υ στις κατασκευές" του Σέξτου και Κατσάνου περιγράφει αυτό που προσπαθεί να κάνει ο geodou και το sap2000 oapi.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ενώ έχω σχεδιάσει το φορέα και προσθέσει σχεδόν τα πάντα προσπαθώ να βάλω στηρίξεις αλλά δεν μου τις εμφανίζει. Στο αρχείο .$2k είναι κανονικά περασμένες αλλά στο γραφικό περιβάλλον δεν εμφανίζονται. Τι μπορεί να φταίει??:confused:

Link to comment
Share on other sites

Κάπου θα δείς ένα εικονίδιο με ένα χαρακτηριστικό "τικ" μέσα σε ένα τετραγωνάκι. Δες μήπως δεν έχεις επιλέξει τα restraints.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Δύο ερωτησούλες για το Sap...

Πως τροποποιούμε τις δυσκαμψίες για ρηγματωμένη διατομή? Από το property modifiers?

Και κάτι ακόμα, η κατανομή του φορτίου της πλάκας στους δοκούς γίνεται αυτόματα ή πρέπει να κάνω mesh την πλάκα?

Edited by nikolas_civil
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
πως τροποποιούμε τις δυσκαμψίες για ρηγματωμένη διατομή? Από το property modifiers?

Ναι, στο Μ3, για δοκο πχ Ι=0.8Ι θα βάλεις 0.8 στο Μoment...axis3

 

Και κάτι ακόμα, η κατανομή του φορτίου της πλάκας στους δοκούς γίνεται αυτόματα ή πρέπει να κάνω mesh την πλάκα?

Η βάζεις αβαρή την πλάκα, υπολογίζεις το βάρος και το κανεμεις ΕΣΥ στις δοκούς ως εξωτερικό κανανεμημενο φορτίο ή βάζεις πλάκα με πεπερασμενα στοιχεια και το κατανεμει μονο του

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.