Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα οικοδομική άδεια για βιοτεχνία χαμηλής όχλησης


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι , είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και μου ανατέθηκε να κάνω τις μελέτες ΗΜ για ένα κτίριο όπου θα εγκατασταθούν καταστήματα και επαγγελαμτικά εργαστήρια . Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στα εξής:

1. Το ΤΕΕ έβγαλε κάποιες άδειες μέσα σε αυτές είναι και η μελέτη κλιματισμού, δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης. Η κατανομή δαπανών πώς γίνετε ??

2. Στη μελέτη καυσίμου αερίου δείχνω ξεχωριστά μετρητή σε κάθε κλιματιστική ανα χώρο (κατάστημα, εργαστήριο) - Στα καταστήματα - εργαστήρια δεν υπάρχει γραμμή νερού άρα δεν χρειάζετε να δείξω ΖΝΧ με χρήση καυσίμου αερίου??

Link to comment
Share on other sites

1) Αν δεν πληρώνεσαι για μελέτη θέρμανσης τότε δεν κάνεις μελέτη θέρμανσης και δεν υπογράφεις μελέτη θέρμανσης.

 

Στον οδηγό για τις οικοδομικές άδειες αναφέρει:

9. Υδραυλική μελέτη (ύδρευση – αποχέτευση) για κτίριο όγκου μεγαλύτερου των 800 κυβ.μετρ. συνολικά ή περισσότερων από ένα ορόφους

 

10. Μελέτη εγκαταστάσεων (όλες Μ/Η μελέτες ) για κτίριο επιφάνειας μεγαλύτερου των 300τ.μ. που περιλαμβάνονται στο Δ.Δόμησης (δηλ.δεν περιλαμβάνονται το υπόγειο και η πυλωτή) και συνολικού όγκου μεγαλύτερου των 1300 κυβ.μετρ. ή περισσότερων των 3 ορόφων

 

17. Απόδειξη προκατάθεσης αμοιβής μελέτης από Εθνική Τράπεζα

 

Επίσης απαιτούνται ανάλογα με το είδος της βιοτεχνίας και άδειες από αντίστοιχες υπηρεσίες (βιομηχανίας, υγείας, κτηνιατρικό, κτλ)

 

2) Έναν μετρητή ανά ιδιοκτησία, ανεξάρτητα από τους χώρους που περιλαμβάνει αυτή η ιδιοκτησία. Αν περιλαμβάνονται πολλά διαμερίσματα στον ίδιο ιδιοκτήτη, πρέπει να έχεις ξεχωριστό μετρητή ανά διαμέρισμα καθώς γίνονται διαφορετικά συμβόλαια για το κάθε ένα. Νερό πρέπει να έχεις πάντα. Ένα wc και ένας νιπτήρας στον προθάλαμο πρέπει να υπάρχουν. Για το ζεστό νερό δεν θυμάμαι σίγουρα αν απαιτείται, ρώτα στο τμήμα υγειηνής ή στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.