Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πισίνα και βοηθητικοί χώροι αυτής


sokratis

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς την παρακάτω περίπτωση:

Θέλω να κατασκευάσω ενοικιαζόμενα δωμάτια και θέλω να τοποθετήσω πισίνα. Τα ερωτήματά μου είναι:

α) Είναι απαραίτητες οι κοινόχρηστες τουαλέτες, ντουζ και αποδυτήρια, ή επειδή η πισίνα θα λειτουργεί σε χώρο που λειτουργούν ενοικιαζόμενα απαλλάσσομαι από την υποχρέωση?

β) Αν είναι απαραίτητες, τότε μπορώ να τις τοποθετήσω στο υπόγειο? Και αν ναι, τότε τις μετράω και στον συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

Στα ενοικιαζόμενα κι αν χρειάζεται (ενώ αν ήταν κατοικία θα γλίτωνες). Αν θυμάμαι καλά μπορούν να μπουν στο υπόγειο (για ΑΜΕΑ μάλλον πρέπει να βρεθεί λύση) και εννοείται μετράνε στη δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά από τον ΕΟΤ μου δώσανε μία νομοθεσία (ΦΕΚ102Α/2009). Είναι ο νόμος 3766/2009 και στο άρθρο 2 λέει:

Παρ.2α : Εξαιρούνται της υποχρέωσης κατασκευής τουαλετών σε κολυμβητικές δεξαμενές σε καταλύματα μέχρι 50 κλινών και εφόσον η κολυμβητική δεξαμενή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 50 μέτρων από το κτίριο

Παρ.2ε : Η κατασκευή αποδυτηρίων παραμένει προαιρετική

 

Οπότε απ' ότι φαίνεται δεν απαιτούνται τουαλέτες και αποδυτήρια τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος 3766/2009 αφορά λειτουργική τακτοποίηση μονάδων που έχουν ήδη σήμα του ΕΟΤ. Οι υγειονομικές διατάξεις (που αναφέρονται στο άρθρο 1) περί κολυμβητικών δεξαμενών εξακολουθούν να ισχύουν και να απαιτούν τουαλέτες και ντουζ.

Διευκρίνησε στον ΕΟΤ αν το άρθρο 2 του 3766/2009 ισχύει και για νέες μονάδες μήπως και βρεθείς προ εκπλήξεων λίγο πριν την έγκριση της μελέτης σου.

Σε κάθε περίπτωση, ενημέρωσέ μας αν θέλεις μήπως και χρειαστούμε την πληροφορία.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα στον ΕΟΤ και ρώτησα και μου είπαν ότι οι διατάξεις αφορούν κατασκευή καινούριων πισίνων. Άλλωστε ο νόμος 3766/2009 αφορά "Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις". Πιο συγκεκριμένα το "Κεφάλαιο πρώτο" του νόμου έχει τίτλο "Λειτουργική τακτοποίηση τουριστικών καταλυμάτων και αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών αρμοδιότητας ΕΟΤ". Επομένως διαχωρίζει την λειτουργική τακτοποίηση από την αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών κάτι που φαίνεται και παρακάτω γιατί το άρθρο 1 έχει τίτλο "Λειτουργική τακτοποίηση τουριστικών καταλυμάτων" ενώ το άρθρο 2 "Λειτουργική αδειοδότηση κολυμβητικών δεξαμενών". Μάλιστα στο άρθρο 2 διαχωρίζει στην Παράγραφο 1 τα απαιτούμενα για την αδειοδότηση πισίνας για υφιστάμενα λειτουργούντα καταλύματα ενώ στην Παράγραφο 2 είναι φανερό και από την διατύπωση ότι μιλάει για καινούριες πισίνες. Και στην Παράγραφο 2α, και 2ε λέει αυτά που έγραψα και παραπάνω. Ο νόμος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ102Α/2009 και αν κάποιος θέλει να τον διαβάσει για να μας πει και την άποψη του, μπορεί να τον βρει στο http://www.et.gr (τώρα που είναι και δωρεάν!). Εγώ πάντως νομίζω ότι το λέει αρκετά ξεκάθαρα, και είναι άλλωστε και αυτό που μου είπαν από τον ΕΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.