Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Η/Υ για ΚΕΝΑΚ (θερμομόνωση κτλ)


vangalanos

Recommended Posts

"Επισημαίνεται ότι το ειδικό λογισμικό του ΤΕΕ χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ενεργειακής κατάταξης και μόνο" απο την ιστοσελιδα της civiltech.

Οι ΤΟΤΕΕ παρέχονται με τα προγράμματα των ιδιωτικών εταιριών, ή πρέπει πάλι να τα προμηθευτούμε απο το ΤΕΕ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχετικά με το θεμα υπάρχουν αρκετά πραγματάκια που πρέπει να διευκρινιστούν.

 

1) Το προγραμμα του ΤΕΕ είναι καθαρά υπολογιστικό. Θα πρέπει να κάνεις υπολογισμούς, (ίσως και στο χέρι μερικούς). Επίσης θα πρέπει να υπολογίζεται το U για κάθε στοιχείο ξεχωριστά, άρα πάμε πάλι στα γνωστά φύλλα της θερμομόνωσης (δίνει τέτοια εκτύπωση το Πρόγραμμα???)

Είναι για μελέτες και επιθεώρηση. Απλώς είναι μόνο υπολογιστικό.

Η civiltech ας λέει ότι θέλει. Άλλωστε το πρόγραμμά της θέλει να πουλήσει.

 

2) Τα προγράμματα που θα πάνε κάνα 1000-1200€ θεωρητικά τα κάνουν όλα. Δεν έχω δει ακόμα κανένα, αλλά θα είναι και υπολογιστικά και σχεδιαστικά. Ενημέρωση κατοψεων , τα γνωστά....

 

3) Ολα τα προγράμματα είναι και για Μελέτες και για Επιθεωρήσεις.

 

4)Το πιο θα χρησιμοποιεί ο καθένας είναι προσωπικό θέμα. Άλλος δεν έχει πολλές δουλειές άρα γιατί να δώσει 1200 € , επίσης άλλος έχει πολλές άρα τον συμφέρει, άλλος δεν βολεύεται κτλ.

Προσωπική μου άποψη :Δοκιμάστε πρώτα το προγραμμα του ΤΕΕ και αν δεν σας κάνει αγοράστε 4Μ, Ti-Soft, κτλ.

 

Το θέμα είναι άλλο. Γενικά ποιος θα κάνει τις μελέτες??? (Δεν μιλάω για δικαίωμα υπογραφής...) , συνενόησης των μηχανικών , αν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη - κατασκευή - οι μελέτες (εδώ σας θέλω). Έχει πολλά υποχρεωτικά ο ΚΕΝΑΚ που θα δυσκολέψουν όλων μας την δουλειά (θα έπρεπε πρός το καλό αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα πάντα γίνεται το ανάποδο).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δηλαδή η CIVILTECH που λέει "Επισημαίνεται ότι το ειδικό λογισμικό του ΤΕΕ χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ενεργειακής κατάταξης και μόνο, ενώ για εκπόνηση της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων χρησιμοποιούνται λογισμικά, που αξιολογούνται και εγκρίνονται από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ). Στη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης αναγράφεται υποχρεωτικά η έκδοση και η έγκριση του λογισμικού που χρησιμοποιείται. Η Civiltech έχει υποβάλλει αίτημα για άμεση έγκριση της εφαρμογής Energy Building" μας εξαπατά με τόσο χονδροειδή τρόπο ;

Link to comment
Share on other sites

Ίσως, σίγουρα πάντως δεν θα ήταν η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από μεγαλοεταιρία για να μεταπείσει "τζαμπατζηδες" so to speak. Φαντάζομαι πως για να είναι σε beta μορφή και να μην έχει κυκλοφορήσει το πρόγραμμα κανονικά μπορεί να πει ο καθένας (και η civiltech το ίδιο) ότι θέλει. Έχουμε καιρό ακόμα μέχρι να δούμε τι θα γίνει και με τιμές και με έγκυρα προγράμματα και με ίσως τι θα προσφέρει το πρόγραμμα του ΤΕΕ τελικά και και και..... Πάντως φαντάζομαι με το πρόγραμμα του ΤΕΕ, ένα excel-ό-φυλλο για θερμομόνωση και λίγο στο χέρι δουλειά αρχικά θα καλύπτονται οι περισσότεροι. Αυτά τα σχόλια βέβαια με κάθε επιφύλαξη καθώς ακόμα διαβάζω το παράδειγμα του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

 

Συνάντησε κανείς πρόβλημα στην εγκατάσταση του λογισμικού ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ?

 

Στην διάρκεια της εγκατάστασης εμφανίζει μήνυμα ''δεν ήταν η δυνατή η καταχώρηση της λειτουργικής μονάδας C:\PROGRAMFILES(x86)\COMMONFILES\BUSINESSOBJECTS\2.7\BIN\EXPORTMODELLER.DLL''

 

Προσπάθησα να το εγκαταστήσω σε win 7 (64bit) που τρέχουν από bootcamp σε imac

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε αρχικά να τρέξεις το setup σαν διαχειριστής (δεξί κλικ στο setup και επιλογή του "εκτέλεση ως διαχειριστής"). Πιθανώς τα δικαιώματά σου να μην επαρκούν για να ολοκληρωθούν οι ενέργειες...

Link to comment
Share on other sites

cna σαν διαχειριστής το τρέχω

 

Μάλλον θα περιμένω ως Δευτέρα να μιλήσω με κάποιον τεχνικό του ΤΕΕ

 

Ευχαριστώ πάντως για την άμεση ανταπόκριση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πρόγραμμα του ΤΕΕ είναι ικανοποιητικό τελικά για να κάνουμε μια πλήρη μελέτη ή είναι απλά μια φτηνή λύση που για να κάνεις τη μελέτη θα σου πάρει πολύ παραπάνω χρόνο. Π.χ. από το λίγο που κοίταξα την Beta version είδα ότι για την θερμομόνωση του κελύφους πρέπει μόνος σου να εισάγεις τα U και δεν σου βγάζει και σκαριφήματα δομικών στοιχείων και όψεων του κτιρίου, πράγμα που θα το ζητείται και αυτό φαίνεται και από το παράδειγμα της μελέτης που έχουν αναρτήσει στο site του ΤΕΕ. Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα του ΤΕΕ ή έχει εμπειρία και από πρόγραμμα άλλης εταιρίας ας μας πει τη γνώμη του θα είναι πολύ χρήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα του ΤΕΕ δεν κάνει ούτε τα τεύχη της μελέτης ούτε τα συνοδευτικά σχέδια.

Κάνει μόνο τους υπολογισμούς για την ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.