Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόγραμμα Η/Υ για ΚΕΝΑΚ (θερμομόνωση κτλ)


vangalanos

Recommended Posts

Και αν το bug ειναι στο λογισμικο του ΤΕΕ τι θα γίνεται; Οσα υπολογίστηκαν με παλιά εκδοση θα κινδυευουν μήπως στην επιθεώρηση δεν πετύχουν την κλάση της μελέτης; Χαμός θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το λέει το ΤΕΕ, το υπουργείο το λέει και το ΤΕΕ ακολουθεί την εγκύκλιο.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/EGYKLIOS%20YPEKA.pdf

 

16. Για τους υπολογισμούς που απαιτούνται για την εκπόνηση της Μελέτης Ενεργειακής

Απόδοσης των Κτιρίων χρησιμοποιούνται υπολογιστικά εργαλεία (λογισμικά), που

αξιολογούνται και εγκρίνονται από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας

(ΕΥΕΠΕΝ). Στη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης αναγράφεται υποχρεωτικά η έκδοση και

η έγκριση του λογισμικού που χρησιμοποιείται.

 

 

Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ είναι ουσιαστικά κομμάτι της ενεργειακής μελέτης. Είναι ο υπολογισμός των ενεργειακών καταναλώσεων του κτιρίου σου και του κτιρίου αναφοράς. Αυτό ακριβώς το κομμάτι που σου υπολογίζει το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Η υπόλοιπη ενεργειακή μελέτη που εμπεριέχει διάφορους υπολογισμούς (τα αποτελέσματα των οποίων εισαγεις ως δεδομένα στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για να σου βγάλει το αποτέλεσμα), σχεδια, σκαριφίματα κλπ γίνεται ελεύθερα ακόμη και με το χέρι. Στην πράξη η υπολογιστική μηχανή είναι μόνο το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Όλα τα άλλα είναι απλά υπολογισμός των δεδομένων που πρέπει να εισάγεις. Πχ οι γωνίες σκίασης υπολογίζονται αναγκαστικά ΓΡΑΦΙΚΑ και όχι μέσω χρήσης λογισμικού. Τα δεδομένα για τα Η/Μ συστήματα εισάγονται απλά (αφού εχουν υπολογιστεί από τις αντίστοιχες μελέτες). Δεν υπαρχει καμία έγκριση για λογισμικό σε αυτά. Η έγριση έγκειται μόνο στο κομμάτι του υπολογισμου της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου η οποία αναγκαστικά γίνεται με την μηχανή υπολογισμών του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

 

Μην μπερδεύεσαι.

 

;););)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Έχει ολοκληρώσει κανείς πλήρη μελέτη ΚΕΝΑΚ, και να την υποβάλει για έκδοση Οικοδομικής Άδειας ? Και αν ΝΑΙ τότε τι ενεργιακή κατάταξη σας βγάζει το ΤΕΕ ? Όλα αυτα τα ρωτώ, γιατί σε μια μελέτη που δουλεύω τις τελευταίες μέρες, (και η πρώτη με ΚΕΝΑΚ) η κατάταξη που μου δίνει το ΤΕΕ είναι μη αποδεκτή, όσες αλλαγές και αν κάνω στο κτήριο.. και μην φανταστείται, ένα 60τμ ισόγειο ειναι.

 

χθες παρακολούθησα το σεμινάριο του ΤΕΕ.

 

δείτε εδώ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/EKDILOSEIS_P/EPISTHMONIKES_EVENTS/MELETH_ENERGEIAKHS_APODOSHS_KTIRIOY

 

(ίσως πρέπει να δεις τις θερμογέφυρές σου -ίσως απλώς να πρέπει να αλλάξεις την θέση της θερμομόνωσης -σε βγάζει πολύ μακριά από κατ Β; )

 

υγ αν κάποιος έχει ξαναδώσει το παραπάνω λινκ ας με συγχωρέσει, δεν έχω διαβάσει αναλυτικά όλα τα ποστ

Link to comment
Share on other sites

Και αν το bug ειναι στο λογισμικο του ΤΕΕ τι θα γίνεται; Οσα υπολογίστηκαν με παλιά εκδοση θα κινδυευουν μήπως στην επιθεώρηση δεν πετύχουν την κλάση της μελέτης; Χαμός θα γίνει.

 

Θέλω να πιστεύω ότι τα 100+ άτομα που εργαστήκανε για τις ΤΟΤΕΕ και το πρόγραμμα για τον ΚΕΝΑΚ έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή για τυχόν bug.

Link to comment
Share on other sites

 

Και δεν εχω καταλάβει τον ντόρο περί καθυστερήσεων στις εκδόσεις ΟΑ λόγω ΚΕΝΑΚ. Έχετε βγάλει καμία άδεια μέσα σε 2 μήνες ποτέ σας; Και που την καταθέσετε μετα απο τουλάχιστον ένα μήνα (στην καλύτερη περίπτωση ξεκινάει να ελέγχεται). Οπότε τι 6 μήνες τι 7 για να βγει (παραπάνω είναι αλλα ας πούμε τόσο).

 

 

Συγγνώμη για το απότομο της απάντησης μου, και χωρίς να έχω προσωπικά μαζί σου, μα αστειεύεσαι?

Έχω πάρει άδεια (για να ακριβολογούμε, το γραφείο μας) σε δεκαπέντε μέρες! Οι περισσότερες άδειες μας βγαίνουν σε 30-45 μέρες. Βλέπεις εδώ και αρχιτεκτονική επιτροπή γίνεται συχνά, και οι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά τους, και το βασικότερο, το γραφείο υποβάλλει άρτιους φακέλους (25 χρόνια γραφείο).

 

Στο θέμα μας, εμείς μετά από παρουσίαση της 4Μ και της ti-soft, με την civiltech δεν ασχοληθήκαμε καν, μας αρνήθηκε προσωπική παρουσίαση και μας παρέπεμψε στο πρόγραμμα παρουσιάσεων που είχε, αγοράσαμε το πρόγραμμα της 4μ αποκλειστικά και μόνο γιατί συνεργάζεται και με τα υπόλοιπα της, χρησιμοποιεί το σχέδιο που έχεις ήδη σχεδιάσει στο fine για θερμικές απώλειες, ψυκτικά φορτία, θέρμανση, ύδρευση, αποχέτευση, πυροπροστασία, ηλεκτρισμό, και παράγει συνήθως αν έχεις κάνει όλα αυτά αμέσως όλη τη μελέτη. Συνεργάζεται με το πρόγραμμα του τεε και τυπώνει και το σειριακό που έχεις πάρει από το τεε, το οποίο είναι μάλλον υποχρεωτικό για την υποβολή. Εκκρεμούν ακόμη οι εκτυπώσεις με τους ηλιασμούς και οι υπόλοιπες ομορφιές, προς το παρόν τυπώνει μια γενική τομή, μα κάθε μέρα αναβαθμίζεται.

 

ΚΕΝΑΚ + FINE πλήρη με τα σχεδιαστικά τους μετρητοίς και ΦΠΑ = 4000 €

 

Μπόλικα και την περιοδο που διανύουμε ακόμη πιο μπόλικα, μα τώρα δεν τα αναθέτουμε αλλού και μας αναθέτουν Η/Μ και ΚΕΝΑΚ. Οπότε η απόσβεση θα γίνει στο μισό χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πιστεύω ότι τα 100+ άτομα που εργαστήκανε για τις ΤΟΤΕΕ και το πρόγραμμα για τον ΚΕΝΑΚ έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή για τυχόν bug.

 

Το πρόγραμμα του ΤΕΕ είναι φασον από άλλο ξένο που ήδη υπήρχε και σε συνεργασία με το Αστεροσκοπίο οπότε μάλλον δεν θα έχει πολλά προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Sorry man αλλα δεν θεώρησα ότι απαντησες απότομα ουτε και ήταν κατι προσωπικό.

 

Εσείς κάνατε την καλύτερη κίνηση μιας και η συνεργασία μεταξύ των επί μέρους προγραμματων είναι ίσως το κύριο κριτήριο επιλογής σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλήθεια σε ποια περιοχή είσαι;

 

Όσον αφορά τις άδειες δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια για να μην σας τις ελέγχουν. Άλλωστε ορίζεται ρητώς ότι οι πολεοδομίας ΘΕΩΡΟΥΝ την ενεργειακη μελετη οπότε δεν είναι ανάγκη να γνωρίζουν και τον ακριβή έλεγχό της. Υπάρχει δε και λίστα ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως απο οτι ειδα σημερα στο site της 4Μ το λογισμικο της εχει παρει πιστοποιηση. Για τις αλλες εταιριες δεν κοιταξα

Link to comment
Share on other sites

ΕΓΚΡΙΣΗ. Όχι πιστοποίηση.

 

Άλλωστε όλες χρησιμοποιούν το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για τους υπολογισμούς τους εκτος του προγράμματός τους και άρα δεν τίθεται καν θέμα μη έγκρισης αφού δεν κάνουν καν υπολογισμούς τελικά. Είναι μόνο ένα κέλυφος εισαγωγής δεδομένων και σύνταξης του τεύχους της μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.